הפרלמנט הצ'כי אימץ החלטה להיאבק בחרם על ישראל
"מגנים בחריפות כל צורה של אנטישמיות, כולל נגד מדינת ישראל", נכתב בהחלטה, שאושרה ברוב עצום וכוללת קריאה לממשלה "להתנגד לכל צורה של אנטישמיות ושל חרם על ישראל"
הפרלמנט של צ'כיה אימץ הערב (שלישי) החלטה הקוראת לפעילות נגד האנטישמיות. תחת ההגדרה של אנטישמיות כוללת ההחלטה גם פעילות נגד ישראל, וכל ניסיון לחרם על ישראל.
ההחלטה אושרה על רקע מקרי האנטישמיות האחרונים, ובהן ההתקפה על בית הכנסת בהאלה שבגרמניה, וניסיונות עולמיים לחרמות נגד ישראל שמובילה תנועת ה-BDS. גם שגרירות ישראל בפראג פעלה לקידום אישורה של ההחלטה, והיא התקבלה ברוב עצום של 120 תומכים לעומת 20 מתנגדים.
בין השאר נכתב בהחלטה: "מגנים בחריפות כל צורה של אנטישמיות, כולל נגד מדינת ישראל וכל נסיון של הכחשת השואה; דחייה של, כל נסיון להטיל ספק בזכותה של ישראל להתקיים ולהגן על עצמה; גינוי כל קריאה בצ'כיה ובפורומים בינלאומיים לחרם על ישראל; קריאה לממשלה להתנגד לכל צורה של אנטישמיות ושל חרם על ישראל; קריאה לממשלה להתנגד לכל תמיכה באיחוד האירופי, באו"ם או במוסדות בינלאומיים למימון ארגונים הקוראים לחרם על ישראל; קריאה לממשלה להגביר פעולות למניעת אנטישמיות בצ'כיה ובאיחוד האירופי ולהגביר האבטחה על אותם גורמים ומוסדות העלולים להיות מטרה של אנטישמיות".
שגריר ישראל בצ'כיה דניאל מירון בירך על ההחלטה ואמר: "אני מברך את הפרלמנט הצ'כי, שפעל היום נגד אנטישמיות ונגד כל נסיון להטיל חרם על ישראל. שוב אנו נוכחים ביחסים המיוחדים בין צ'כיה וישראל".
בחודש מאי אישר הפרלמנט הגרמני, הבונדסטאג, החלטה המגדירה את תנועת החרם האקדמי והתרבותי על ישראל (BDS) כתנועה אנטישמית. ההחלטה קוראת למעשה למשרדי הממשלה ולגופים ממשלתיים פדרליים לא לשתף פעולה בשום צורה עם אירועים המקדמים דה-לגיטמציה וחרמות נגד ישראל, והיא מורה בנוסף למשרדי הממשלה השונים לעצור כל מימון לארגונים המקדמים חרמות בתחומים שונים או פעולות של דה-לגיטימציה נגד ישראל.
ההחלטה זכתה לתמיכה רחבה הן מצד מפלגות השלטון של הקנצלרית אנגלה מרקל, האיחוד הנוצרי-הדמוקרטי והאיחוד הסוציליסטי-הדמוקרטי, והן על ידי מפלגות האופוזיציה דוגמת המפלגה החופשית הדמוקרטית ומפלגת הירוקים.
בחודש מרץ אישר בית הנבחרים של ארצות הברית הצעת החלטה המגנה אנטישמיות וגילויי גזענות אחרים. ההצעה התקבלה על רקע אמירותיה של חברת הקונגרס המוסלמית אילהאן עומאר מהמפלגה הדמוקרטית, שהואשמה באנטישמיות עקב שורת התבטאויות נגד ישראל ותומכיה.