5 דרכים להכין את המערכת החיסונית לחורף
פחמימות מורכבות, ירקות ופירות, ועוד כמה רעיונות פשוטים ובסיסיים למניעת מחלות בעונה הקרה
החורף בפתח ואיתו המחלות: הצטננות, שפעת, שיעול וחום. הנטורופתית מיכל טואטה־גנור מציעה להקדים תרופה למכה. אלו עצותיה:
קיראו עוד
פצצת בריאות של חורף: מה תקבלו מכוס מיץ תפוזים
תבליני חורף מחממים ומרפאים: כך הם בריאים עבורנוגשם הוא ממש לא תירוץ: אימון כושר שלם לבית
תזונה מאוזנת
כדאי להמעיט באכילת פחמימות פשוטות (לחם לבן, אורז לבן, מאפים, חטיפים, ממתקים), להעשיר את התפריט בפחמימות מורכבות (אורז מלא, קינואה, קמח כוסמין/ שיפון, דוחן) ולהוסיף קטניות התורמות לחיזוק המערכת החיסונית ולחימום הגוף (חומוס, שעועית אדומה, שעועית לבנה, מש, אזוקי, עדשים בכל הצבעים).
ירקות לבנים ופיטוכימיקלים
בכל הצמחים יש פיטוכימקלים ותפקידם לשמור על הצמח מפני הסביבה והשפעתה. כאשר אנחנו אוכלים צמחים (ירקות, פירות, קטניות, גרעינים) אנחנו נהנים ממנגנון השמירה שלהם. האליסין, שנמצא בעיקר בירקות לבנים כגון בצל, שום, לפת, צנונית ואף כרישה, מסייע בחיזוק המערכת החיסונית.
פעילות גופנית
סטרס מחליש את המערכת החיסונית. פעילות גופנית משחררת את הורמון הסרוטונין, שמעלה את תחושת העונג והשמחה ומוריד את רמת הסטרס. הפעילות משפרת את תפקוד מערכת הלימפה, שמגינה על הגוף מפני מחוללי מחלות ומסייעת בניקוי רעלים. מומלץ לבצע פעילות גופנית שגרתית לפחות שלוש פעמים בשבוע, לכן חשוב לבחור פעילות שתסב לנו הנאה ושנצליח לעמוד בה לאורך זמן.
תוספי תזונה מתמציות צמחים
המכילים רכיבים שמחזקים את מערכת החיסון ובעלי תכונות נוגדות דלקת, כמו אסטרגלוס.
סביבה נקייה
יש להקפיד על ניקוי הפילטרים של המזגן לפחות פעם בחודש, כדי שחיידקים ונבגים לא ייפלטו ממנו ויצטברו במערכת הנשימה. כדאי להיעזר בתרסיס הגנה טבעי להכנה בבית: בבקבוק שפריצר מערבבים חצי כוס מים רתוחים שהתקררו, חצי כוס חומץ ושש טיפות שמן אתרי. חשוב להשאיר תמיד חלון אחד פתוח מעט, לאוורור.
להכין את הגוף לחורף
צילום: shutterstock
מומלצים