קרלו שטרנגר, מבכירי הפסיכולוגים בישראל, הלך לעולמו
שטרנגר בן ה-61, שהרצה באוניברסיטת תל אביב במקביל לעבודתו כפסיכולוג קליני, יובא למנוחות ביום שני. אשתו, יוליה, כתבה בפייסבוק: "לנצח יהיה האדם הכי מדהים שאני מכירה, ואהבת חיי"
פרופסור קרלו שטרנגר, מבכירי הפסיכולוגים בישראל, הלך היום (שישי) לעולמו בגיל 61. בפוסט שפירסמה אשתו, יוליה אלעד שטרנגר, בעמוד הפייסבוק שלה, כתבה: "אני שבורת לב לבשר על מותו של קרלו שטרנגר שלנו, בשלווה וללא סבל". בהמשך כתבה אלעד שטרנגר כי "הוא לנצח יהיה האדם הכי מדהים שאני מכירה, ואהבת חיי".
שטרנגר, שהיה חבר סגל החוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב, נולד בבזל לאם בלגית ולאב שווייצרי, שהיו יהודים דתיים. בצעירותו עבד כחזן אך בגיל 17 הפסיק להניח תפילין ובהמשך יצא בשאלה.
בגיל 20 עלה שטרנגר לישראל והחל ללמוד פסיכולוגיה ופילוסופיה באוניברסיטה העברית בירושלים ובהמשך סיים דוקטורט משולב בשני התחומים. בגיל 25 החל ללמד במוסד האקדמי קורסים בפילוסופיה. בהמשך החל ללמד גם פסיכולוגיה.
משנת 2004 שימש שטרנגר כפרופסור, חבר ומרצה באוניברסיטת תל אביב זאת במקביל לעבודתו כפסיכולוג קליני. שטרנגר נהג לפרסם מאמרי דעה שזוהו עם השמאל המדיני ועמדות ליברליות ובמשך כעשור היה חבר בוועד המנהל של 'אמנות לעם'.
בנוסף כתב מספר ספרים חשובים בתחום הפסיכולוגיה, בהם "אינדיבידואליות: הפרויקט הבלתי אפשרי", "העצמי כפרויקט עיצוב", "למה שלא תחיה פעמיים" ביחד עם אריה רוטרנברג, ו"'אני, פרוייקט מיתוג".
"קראתי את ספריו בעניין רב", סיפרה הפסיכולוגית ורדה רזיאל ז'קונט, שאף הזמינה אותו לשיחה בתוכנית הרדיו שלה. "הוא לא היה צמוד למוסכמות ולמושגים מנותקים מהמציאות. הוא דיבר על הפרוייקט הבלתי אפשרי של הקיום והפחד להיות לא מספיק חשוב. הוא חשב שאנשים מרגישים שהם לא בסדר אם לא יצליחו לשנות את העולם. היכרותי איתו אמנם הייתה מצומצמת, אבל אהבתי את ספריו והם הרשימו אותי. בניגוד לפסיכולוגים או לפסיכואנליטיקאים שצמודים למושגים שלא מדברים באמת על ההוויה וההרגשה, הוא דיבר באופן אחר, ודיבר אל הלב".
פרופ' ראובן דר, מהמגמה הקלינית מחקרית בבית הספר למדעי הפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב, אמר כי "שטרנגר היה מאוד יוצא דופן אצלנו בבית הספר. הוא הגיע עם רקע בפילוסופיה ופסיכולוגיה, והיה שונה מכולם בזה שלא היה חוקר אמפירי אלא אינטלקטואלי".
דר אמר כי "הוא היה עסוק בשאלות פילוסופיות מאוד רחבות. כשהנחה דוקטורנטים זה היה באמצעות שאלות אינטלקטואליות תיאורטיות וזה יוצא דופן מאוד, גם מבחנת היקף הידע שלו והשליטה שלו בכל כך הרבה תחומים. הוא היה מאוד יוצא דופן בהעמקה שלו ועם זאת לא היה תקוע בדברים של העבר. ספריו היו אינטלקטואלים מאוד אבל אנשים שקראו אותם הרגישו הזדהות ברמה האישית. אפילו מטופלים שלי סברו שספריו ממש שינו את חייהם. הוא היה איש מוכשר בהמון תחומים ויכולנו לפנות אליו בכל שאלה. ראינו בו קולגה מאוד חשוב וייחודי בבית הספר שלנו".
הלוויתו של פרופ' שטרנגר תיערך ביום שני הקרוב בשעה 12:00 בבית הקברות "מנוחת עולם" בנתניה.