"סליחה אמא ואבא, אני לא יכולה לנשום": ההודעה האחרונה לפני המוות במשאית
פם טי טרה מי, בת 26 מווייטנאם, שילמה 30 אלף פאונד למבריחים כדי להיכנס לבריטניה במשאית - וקפאה למוות יחד עם 38 מהגרים נוספים. ברגעיה האחרונים נפרדה מהוריה בהודעה. בינתיים, המשטרה עצרה עוד שלושה חשודים
בזמן שהמשטרה ממשיכה לחקור את מו רובינסון, נהג המשאית שנעצר בחשד לרצח 39 המהגרים שקפאו למוות בדרכם לבריטניה, נעצרו אתמול (שישי) גם בני הזוג תומאס וג'ואנה מאהר, בני 38 מצפון-מערב המדינה, הרשומים כבעלי המשאית.
בני הזוג אמר ל"דיילי מייל" כי הם מכרו את המשאית כבר בשנה שעברה לחברה אירית, אך המשטרה שפשטה על ביתם ועל סלון היופי שבבעלותם ממשיכה לחקור אותם.
בתוך כך, גבר נוסף, בן 48 מצפון אירלנד, נעצר בנמל התעופה סטנסטד שבלונדון. השלושה שנעצרו אמש חשודים בסחר בבני אדם ובמעורבות ברצח המהגרים.
שלשום טענה המשטרה הבריטית כי כל המהגרים שאותרו במשאית הם סינים, אך בבייג'ינג אמרו כי הדבר טרם אושר. כעת פועלות הרשויות בווייטנאם ובסין בשיתוף פעולה עם הבריטים לבירור זהותם של הנספים.
כאמור, חוקרי המשטרה המקומית עדיין עורכים את הבדיקות הפורנזיות הנדרשות לזיהוי סופי של הקורבנות, אך לפי ארגון זכויות אדם וייטנאמי, אחת ההרוגות היא פם טי טרה מי, בת 26 שתכננה להגיע לבריטניה דרך סין וצרפת. לפי פעילה בארגון, משפחתה סיפרה כי היא הספיקה לשלוח להוריה הודעה בזמן שהמשאית הייתה בדרכה מבלגיה.
"אני מצטערת, אמא ואבא. הדרך שבה בחרתי לא הייתה מוצלחת", כתבה הצעירה להוריה ברגעיה האחרונים, "אני אוהבת אתכם כל כך, אני לא יכולה לנשום". את ההודעה חתמה במקום מגוריה בווייטנאם וכתבה שוב: "אני מצטערת, אמא".
משפחתה של הצעירה אמרה כי בניסיון לסדר לעצמה חיים טובים יותר, היא שילמה 30 אלף פאונד למבריחים כדי להיכנס לבריטניה. בארגון הווייטנאמי טוענים כי לפי המידע שבידיהם, קיים חשש כי במשאית נמצאים אזרחים נוספים מהמדינה.
"אנחנו חייבים למצות את החקירה, אנחנו חייבים את זה לכל אותם הנספים", אמרה פיפה מילס, סגנית מפקד תחנת אסקס, לכלי התקשורת המקומיים. "הספקולציות לא עוזרות לנו - למעשה הן מעכבות את החקירה", הוסיפה השוטרת וסירבה לפרט על האזרחויות של ההרוגים עד לסיום החקירה.
לפי הדיווחים בממלכה הבריטית, יחידת הקירור של המשאית הגיעה לבריטניה דרך עיר הנמל זיברוג' שבבלגיה. לפי ה"טיימס" הבריטי, נתוני ה-GPS מצביעים על כך שיחידת קירור זו הגיעה לבריטניה 10 שעות לאחר שיצאה מבלגיה.
ארגון VietHome, הפועל למען הקהילה הווייטנאמית בבריטניה, אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי הוא קיבל פניות מ-10 משפחות שונות שלא מצליחות קשר עם יקיריהם. לפי סוכנות הפשע הלאומית בבריטניה, העוסקת בפשע מאורגן, אזרחים וייטנאמים ניצבים במקום השלישי בקרב בעלי האזרחויות שנופלים קורבן לעבדות מודרנית וסחר בבני אדם בשטח בריטניה. עם זאת, לסוכנות אין נתונים על כמה אזרחים מווייטנאם הצליחו להסתנן למדינה.
דוברת משרד החוץ הסיני, חואה צ'וניג, אמרה בתדרוך לעיתונאים כי בבייג'ינג מקווים שהבריטים יצליחו לזהות את כל הקורבנות במהרה, לקבוע את הגורם למותם, ולגזור עונשים כבדים על המעורבים באסון.
בעיתון מפלגת השלטון הקומוניסטית People's Daily, האשימו את בריטניה באחריות למותם של המהגרים. "אין ספק שבריטניה ומדינות אירופיות נוספות לא מילאו את אחריותן בהגנה על הקורבנות ממוות שכזה", נכתב במאמר המערכת של העיתון הנפוץ, שהזכיר תקרית דומה שבה מתו 58 אזרחים סינים שניסו להסתנן לבריטניה במשאית בשנת 2000.