נדידה יקרה: העיטים חיסלו למדענים את התקציב
עיטי ערבות נודדים עם מכשירי מעקב חצו את הגבול מרוסיה לאיראן, משם שלחו הודעות על מיקומם. ההודעות היקרות חיסלו את התקציב של המדענים, שפתחו בקמפיין מימון המונים
בתחילת החודש דיווחו המדענים על חיסול התקציב, לאחר שכמה עיטי ערבות - המשדרים בזמן אמת את מיקומם באמצעות טלפונים ניידים של רשת רוסית – עברו למדינות שכנות.
"הם היו במקום ללא קליטה בקזחסטן כל הקיץ ולאחר מכן כשהם הגיעו לאיראן ופקיסטן, הם שלחו מאות הודעות טקסט על מיקומן", סיפר איגור קריאקין, מרשת המחקר והשימור הרוסית הרוסית.
המדענים פתחו בקמפיין למימון המונים, כיוון שהודעה ברוסיה עולה 2 עד 15 רובל, בעוד שהודעות הטקסט שנשלחו מאיראן ומפקיסטן עולות 49 רובל כל אחת (כ-0.77 דולר). "הם באמת השאירו אותנו ללא פרוטה, היינו צריכים לקחת הלוואה כדי לחדש את פעלות מכשיר המעקב", סיפר קריאקין.
בינתיים, חובבי בעלי חיים תרמו עבור חידוש פעילות מכשירי המעקב. "אנשים עדיין שולחים כסף, אז יש לנו תקווה שאנחנו נוכל להמשיך לעקוב אחרי העיטים עד שהם יחזרו מהמסע שלהם בתחילת הקיץ לרוסיה, כאן הרשת הסלולרית אינה יקרה", סיכם קריאקין.
עיטי הערבות שוהים במהלך החורף בעיקר באזור אפריקה ומקננים בערבות מערב רוסיה, מונגוליה, טיבט, סין ואף מצויים בצפון רוסיה. הוא דורס וטורף בעיקר יונקים קטנים, שחלקם נחשבים כמזיקים לחקלאות, בעלי כנף קטנים, זוחלים ואפילו ארבה.
על פי אתר BirdLife, עיטי הערבות מוגדרים בסיכון נמוך בטבע. מספרם בעולם מוערך בכ-10 אלף פרטים ומרביתם חולפים בישראל במהלך נדידת הסתיו והאביב. בדומה לעופות דורסים אחרים, עיטי הערבות נמצאים בסכנה עקב התחשמלות, הרעלות וציד.