שתף קטע נבחר

 

מת מפצעיו הפרופסור שנפגע בפיצוץ בטכניון

פרופסור אלעזר גוטמנאס, שנפצע קשה מאוד בפיצוץ שהתרחש במעבדה להנדסת חומרים בטכניון, הלך לעולמו הלילה בבית החולים רמב"ם בחיפה בגיל 80

 

פרופ' אלעזר גוטמנאס ()
פרופ' אלעזר גוטמנאס

 

פרופסור אלעזר גוטמנאס (80), שנפצע קשה מאוד לפני כשבועיים מפיצוץ במעבדה בפקולטה להנדסת חומרים בטכניון שבחיפה, מת מפצעיו הלילה (שבת) בבית החולים רמב"ם בחיפה. ככל הנראה, מקור הפיצוץ היה בדליפת מימן.

 

המקום בו התרחש הפיצוץ (צילום: דוברות כבאות והצלה מחוז חוף)
המקום בו התרחש הפיצוץ(צילום: דוברות כבאות והצלה מחוז חוף)

 

 

זירת האירוע בטכניון    (צילום: דוברות כבאות והצלה מחוז חוף)

זירת האירוע בטכניון    (צילום: דוברות כבאות והצלה מחוז חוף)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פרמדיקים של מד"א שהוזעקו למקום העניקו לפרופסור, שסבל מכוויות בפניו, טיפול רפואי ראשוני ופינו אותו לבית החולים רמב"ם שבעיר, היום כאמור נקבע מותו.

 

חובש בכיר במד"א, דן פורמן, סיפר לאחר האירוע: "בכניסה למקום חברנו לכוחות הכיבוי והעובדים של המתחם שהובילו אותנו לבניין סמוך לזה שבו התרחש האירוע ואליו חולץ הפצוע כשהוא מחוסר הכרה וסובל מכוויות בכל חלקי גופו ומפציעות בפלג גופו העליון. הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים שכלל טיפול בכוויות, מתן משככי כאבים והנשמה ופינינו אותו במצב קשה לבית החולים". מעוצמת ההדף שגרם הפיצוץ נגרם נזק כבד למעבדה וגם לקומה שבה היא ממוקמת.

 

בטכניון אמרו היום כי המוסד משתתף בצערה הכבד של המשפחה. "פרופסור גוטמנאס נפצע קשה מאוד בתאונה שהתרחשה במעבדתו בערב חג הסוכות. נסיבות התאונה נמצאות כעת בבדיקה. מסירותו של פרופסור גוטמנאס למדע ולקידום הידע האנושי הובילה אותו להמשיך בעבודתו המחקרית גם לאחר שיצא לגמלאות והפך לפרופסור אמריטוס. בכך הוא היווה דוגמה ומופת לכולנו. יהי זכרו ברוך". את חקירת האירוע מנהלים משרד העבודה והטכניון.

 

פרופ' גוטמנאס נולד בשנת 1939 בליטא. הוא למד במכון הפוליטכני בסנט פטרסבורג (לנינגרד), ובאקדמיה למדעים של ברית המועצות, שם קיבל את תואר הדוקטורט. הוא עלה לארץ בשנת 1973 וזמן קצר לאחר מכן החל לעבוד בטכניון. בשנת 1994 מונה לפרופסור מן המניין במוסד האקדמי.

 

הוא עסק בפיתוח חומרים מתקדמים, מתכתיים, קרמיים וחומרים מורכבים. והחזיק בקתדרה ע"ש ZANDMAN לחומרים קרמיים. הוא היה פרופסור אורח במסדות אקדמיים בשטוטגארט ובפילדלפיה. במהלך השנים פרסם קרוב ל-200 פרסומים מדעיים מסוגים שונים, ופיתח שיטות ייצור של חומרים מורכבים.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים