אחרי הגשם: חרקים מעופפים ברחבי הארץ
במכון דוידסון לחינוך מדעי הסבירו כי התופעה נקראת "מעוף הכלולות" והיא מתרחשת ביום הבהיר הראשון לאחר הגשם המשמעותי הראשון
במכון דוידסון הוסיפו כי התופעה נקראת "מעוף הכלולות" והיא מתרחשת ביום הבהיר הראשון לאחר הגשם המשמעותי הראשון. בכתבה של איגור ארמיאץ' שטיינפרס ממכון דוידסון לחינוך מדעי, שפרסמו ב-ynet לפני כשבוע, נכתב כי כמה שעות אחרי היורה הופך המשטח החשוף הנרחב המקיף כל קן ל"מסלול המראה" בעבור אלפי הפרטים המתרבים.
הם גודשים אותו בבת אחת טרם תחילת המעוף, וכנפיהם מקנות לסביבת הקן גוון כסוף. נמלים אינן מעופפות טובות, והן אינן זוכות לשפר את כישוריהן, שכן הן יעופו פעמים ספורות, או אפילו פעם אחת בלבד, במשך חייהן. הן יעדיפו להמריא מנקודה גבוהה כלשהי, ובמעופן ינחתו על דברים גבוהים אחרים, דוגמת אנשים.
לאחר שהתעופפה הרחק מהקן, הנקבה המכונפת תאתר חפץ גבוה שיש עליו התקבצות של נמלים מקינים שונים, ושם תזדווג עם זכרים אחדים. לאחר ההזדווגות מסיים הזכר את תפקידו, והוא מת בעוד הנקבה מַשירה את כנפיה (לפעמים אף תולשת אותן בעצמה) ופונה לחפש מקום לבניית מושבה חדשה, שבה היא תהיה המלכה.
מבין כל המון הפרטים המכונפים שהגיחו מהקן, מלכות בודדות, ואולי אחת בלבד, שורדות לאחר ימיהן העצמאיים הראשונים. נקבה ששרדה לא תצא עוד מהקן, ותקדיש את חייה להטלת ביצים. כל הפועלות, ה"נסיכות" וה"נסיכים" שיצאו מהקן הזה יהיו צאצאים של הזכרים שעימם הזדווגה במעוף הכלולות.
במשרד להגנת הסביבה הוסיפו כי "'מעוף כלולות' הוא תופעת טבע יפה, שאינה מסוכנת לאדם. היא אינה מזיקה וחולפת לאחר מספר ימים. באמצעות מעוף זה, החרקים מתרבים באופן טבעי, באופן שמאפשר את שרידותם לאורך השנים".
עוד אמרו במשרד להגנת הסביבה: "עם זאת, טרמיטים המקימים את הקן במגורי אדם - כגון במשקופים או בריהוט - עלולים לגרום למפגע לאור העובדה שהם ניזונים מהעץ. מכיוון שקשה לציבור להבדיל בין נמלה - שאין בהימצאותה נזק משמעותי - לבין טרמיט, שעלול לייצר נזק כזה, מומלץ אם יש הימצאות של חרקים מעופפים בתוך הבתים, במרפסות או בחצרות, להתייעץ עם מדביר בעל רישיון מתאים ובתוקף מהמשרד להגנת הסביבה, באשר לפעולות מניעה או הדברה נדרשות".