מחנך במוסד תורני בתל אביב הורשע בהתעללות בתלמידים
בית המשפט הרשיע את אברהם רוזנפלד, מחנך במוסד תורני שכונה על-ידי תלמידיו "ברגן בלזן" בעשרות עבירות של תקיפת קטינים ובמעשים מגונים לאורך יותר מעשור. "הכה תלמידים שסירבו לאכול וקשר לכיסאות". הוא זוכה מביצוע מעשי סדום
בהכרעת הדין נקבע כי "אשמת הנאשם הוכחה מעבר לכל ספק סביר". השופט הדגיש: "אני מקבל את ראיות התביעה ומהימנות עדי התביעה, לרבות עדותם המהימנה של התלמידים ודוחה את גרסתם הבלתי מהימנה של הנאשם ועדי ההגנה".
בהכרעת הדין תואר כי רוזנפלד נהג להפשיל את שרוול חולצתם של הקטינים, והכה אותם באמצעות חפץ. במקרים אחרים נגע, ליטף את איבר מינם או אחז בו. עוד תואר כי הוא תקף והכה תלמידים שסירבו לאכול, הורה להם להתאפק ולא לצאת לשירותים כך שנאלצו לעשות את צרכיהם במכנסיים ואף קשר באמצעות שרוך או אזיקון תלמידים לכיסא.
באחד המקרים, לפי הכרעת הדין, הוא הורה לתלמידים להכות את אחד הילדים שאותו קשר. רוזנפלד אף הורשע בעבירה של התעללות בבעלי חיים. בכתב האישום תואר איך באחד הימים שבו נכנס חתול לכיתה שבה לימד הכה אותו לעיני התלמידים באמצעות מטרייה או מקלות עץ, ולבסוף דחף אותו מאדן החלון וגרם למותו.
באוגוסט 2016 הגישה פרקליטות מחוז תל אביב כתב אישום בפרשת התעללות מינית חמורה במוסד תורני בתל אביב. בכתב האישום נכללו שישה נאשמים. בעוד שחמישה מהם כבר הודו והורשעו בתקיפת ילדים במסגרת הסדר טיעון, דינו של רוזנפלד, הנאשם המרכזי בפרשה, התעכב מאחר שהוא הואשם גם בעבירות מין קשות בתלמידים בכיתה ג'.
כתב אישום המקורי ייחס למורים שורת עבירות של התעללות בקטין ותקיפת קטין. העבירות בוצעו לאורך שנים כלפי 22 מתלוננים בני 3 עד 10 שלמדו בכיתותיהם של הנאשמים. את בית הספר כינו התלמידים "ברגן בלזן".
על פי האישום, רוזנפלד נהג לשהות בחדר מנוחה הממוקם סמוך לכיתה ויועד לשימושו הבלעדי. בחדר היו מיטות וארון שבו אחסן דברי מתיקה, שאת חלקם לקח מהתלמידים. הוא נהג להורות לתלמידים להיכנס עמו אל החדר, ושם פגע בהם מינית. לאחר שהפסיקו לבכות הוא נהג לתת להם ממתק ולשלוח אותם לדרכם.
באישום נטען עוד כי במספר רב של הזדמנויות הכה רוזנפלד את הקטינים באמצעות מקלות עץ באורכים וסוגים שונים, לרבות בקרשים שאותם אספו הקטינים בהפסקות על פי הוראות שלו.
ביולי 2017 הורשעו חמשת המורים האחרים בתקיפתם של 22 תלמידים במשך שש שנים במוסד. במסגרת הסדר הטיעון בין הפרקליטות לנאשמים, נקבע שירצו עבודות שירות או עבודות לתועלת הציבור וישלמו קנס. אחת הסיבות להסדר הטיעון שאליו הגיעה המדינה עם אותם נאשמים הייתה מועד ביצוע העבירות. מאחר שמדובר בעבירות ישנות, יכולים היו לטעון הנאשמים להתיישנות.
עורכות הדין לבנת מלמד ושלי קוטין מפרקליטות מחוז תל אביב מסרו בתגובה להרשעתו של רוזנפלד: "בית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיע את הנאשם אברהם רוזנפלד בעשרות עבירות של התעללות חמורה כלפי קטינים במשך 10 שנים. מדובר ב18 קטינים שהיו בגילאי 7-8 שלמדו בכיתתו. בית המשפט נתן דעתו על האכזריות והטלת האימה אשר הופנתה כלפיהם תוך ניצול יחסי מרות וחוסר הכוחות. הוא זוכה מעבירה של מעשה סדום ועבירה נוספת של מעשה סדום הומרה למעשה מגונה".
עורך הדין חיים גרינוולד שייצג את הנאשם יחד עם עורכת הדין טלי גוטליב ועורך הדין חנניה באואר מסר: "מדובר בהכרעת דין ארוכה אחרי משפט שנמשך למעלה משלוש שנים ושלושה חודשים. מדובר בזיכוי מהעבירות העיקריות, הוא זוכה מליבת העניין. בנושא מעשה סדום הוא זוכה, גם בעניין הטענות המשפטיות שפשוט היו לב לבו של העניין. נקרא ונלמד את הכרעת הדין".