הבימה: "בקשת הפירוק עלולה להביא לסגירתנו אחרי 100 שנה"
התיאטרון ביקש מביהמ"ש לדחות את בקשת הפירוק שהוגשה נגדו, לטענתו בחוסר תום לב. במקביל, בנק לאומי הודיע כי חברת התיאטרון חייבת לו כ-12 מיליון שקל ומתחמקת "מניהול מגעים ענייניים עם הבנק"
התיאטרון הלאומי הבימה ביקש היום (ב') מבית המשפט המחוזי בתל אביב לדחות בקשת פירוק שהוגשה נגדו לאחרונה על ידי חברת פאוור דיאלינג
, הטוענת כי התיאטרון חייב לה כ-2.8 מיליון שקל. בקשת הפירוק הוגשה על ידי עורכי הדין גבי ספרן ואורי גיל. הבימה נקלעה לחובות, שהיקפם אינו ידוע, והיא פועלת מול משרד האוצר והתרבות להסדרתם.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
פשרה בייצוגית נגד הבימה: כרטיסי תיאטרון בהנחה
"בלב האומה": פסל של השרה רגב הוצב בכיכר הבימה בת"א פסל צוללת הוצב בכיכר הבימה: "תזכורת לשחיתות החמורה"פאור דיאלינג היא חברה פרטית המתמחה בשיווק ובטלמרקטינג. לטענתה, החל משנת 1996 ועד לאחרונה, בחודש יוני 2019, שימשה כחברה שכל יעודה הוא שיווק מנויים לתיאטרון הבימה. בתגובה שהגישה היום הבימה היא טוענת כי החברה מבקשת להפעיל לחץ פסול על התיאטרון לשלם לה סכומים שנויים במחלוקת ואף להעדיפה על פני ספקים אחרים וזאת "באמצעות נקיטת ההליך הדורסני ביותר אותו ניתן לעלות על הדעת - הליך אשר עלול להוביל בסופו של יום לסגירת התיאטרון הלאומי לאחר 100 שנות פעילות אמנותית תרבותית משגשגת".
לפי הבימה, "לא מחסלים את התיאטרון הלאומי אשר הינו אחד מסמלי הציונות והתרבות העברית המתחדשת באמצעות סעד דרקוני שהתבקש בקלות דעת. בקשת הפירוק הוגשה בניסיון להפעיל לחץ פסול על התיאטרון שעה שידוע למבקשת כי בשל מחלוקות שנתגלעו בין התיאטרון למשרדי האוצר והתרבות (אשר צפויים להיפתר) מעכבת הממשלה את העברת תשלומי התמיכה השוטפים לתיאטרון עד לפתרון המחלוקות".
מתגובת התיאטרון עולה כי באוצר פועלים לגיבוש תוכנית הבראה למוסד: "חידוש תשלומי התמיכה השוטפים ותשלום המענק המיוחד שאושר לתיאטרון יקלו עליו. מאז הגשת בקשת הפירוק חלה התקדמות במגעים עם משרדי התרבות והאוצר ובמסגרת זו החלה החשבת המלווה אשר מונתה על ידי משרד האוצר במילוי תפקידה, הוקנו לה זכויות חתימה בשם התיאטרון ובימים אלה היא עומלת על גיבוש תוכנית הבראה לתיאטרון".
תזכורת: מאמא מיה - מחזמר חדש בהבימה (צילום: אורי דוידוביץ' | עריכה: אדם רייק)
עוד טוען התיאטרון באמצעות עוה"ד דורון טישמן ואביב פריצקי כי "אין במצב הנוכחי חשש כלשהו, אפילו קל שבקלים, לביצוע הברחת נכסים ו/או העדפות של נושים בידי התיאטרון. התיאטרון אינו מסתיר את מצבו הכספי".
בתוך כך בנק לאומי הגיש היום הודעה לבית משפט בה ציין כי "הבנק הוא נושה מהותי של חברת התיאטרון הלאומי הבימה בהיקף נשייה משמעותי של כ-12 מיליון שקל. לדבריו, "בפועל החל מסוף חודש יולי 2019 החברה התחמקה מניהול מגעים ענייניים עם הבנק".
נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין, הורה בספטמבר לכונס הנכסים הרשמי של מדינת ישראל לקיים ישיבה שבמסגרתה ילבנו המשתתפים (משרד האוצר, משרד התרבות, התיאטרון ועוד - ל.ד) את האופן שבו ניתן יהיה לקדם את תשלום התמיכות הכספיות מהממשלה לתיאטרון הלאומי הבימה "ותוך שיתאפשר לתיאטרון להתנהל בצורה מאוזנת. מצופה שכול הצדדים המעורבים יגלו פתיחות והבנה על מנת שניתן יהיה להגיע לידי מתווה מוסכם והמשך פעילות התיאטרון כסדרה".
תיאטרון הבימה
צילום: מוטי קמחי
מומלצים