שתף קטע נבחר

 

השחקנית הערבייה של בית"ר: סיפורה של רגד באיר

"גזענות? אני יכולה להגיד בלב שלם שאני גאה להיות שחקנית ערבייה בבית"ר ירושלים". רגד באיר (21) נלחמת בסטיגמות, אבל גם בבירוקרטיה שמונעת מהקבוצה שלה לפתוח את העונה: "תנו לנו את הזכות לעשות את מה שאנחנו אוהבות"

 

צפו ברגד באיר מדברת

צפו ברגד באיר מדברת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

רגד באיר היא אחת מבין 25 שחקניות בית"ר ירושלים שהכינו את עצמן לקראת העונה שבפתח, אלא שבעיות ביורוקרטיות מונעות מהן לעשות את מה שהן הכי אוהבות - לעלות למגרש ולשחק כדורגל.

 

קבוצת הנשים של המועדון הוקמה השנה על ידי הבעלים משה חוגג, אבל לא מן הנמנע שתסיים את חלקה ההיסטורי עוד לפני שנבעט כדור אחד. הסיבה: בבית"ר דורשים לשחק בליגה השנייה, ואילו בהתאחדות לכדורגל עומדים על כך שהקבוצה תחל את דרכה בליגה השלישית.

 

רגד באיר (צילום: אורן אהרוני)
"עדיין רוצה להאמין שתהיה לנו קבוצה". באיר(צילום: אורן אהרוני)

 

"מאז שפנינו להתאחדות הבהרנו שאנחנו מקימים את קבוצת הנשים במטרה שתשחק בליגה הלאומית", אמרו בבית"ר.

 

באיר (21) וחברותיה לא מוכנות להשלים עם רוע הגזירה, והן פתחו במאבק, כולל מכתב ששלחו לחוגג ולמנכ"ל אלי אוחנה. "התגבשנו והפכנו להיות חברות טובות", היא מספרת. "ביום קבלת ההחלטה ישבנו וחשבנו על פתרונות. אני עדיין רוצה להאמין שתהיה לנו קבוצה, יש לנו את הזכות לעשות את מה שאנחנו אוהבות".

 

את מאמינה שהמכתב יעזור?

"חד־משמעית, אבל כרגע זה גם תלוי בהתאחדות. אוחנה מעורב בנושא, ואני מאמינה שבסוף זה יסתדר".

 

יוסי בניון (צילום: עוז מועלם)
המודל לחיקוי. בניון(צילום: עוז מועלם)

 

אולי פשוט לא סופרים את כדורגל הנשים בארץ?

"תמיד היו פערים גדולים, וחשיבות קבוצות הנשים מסתכמת בכוח רצון של קבוצה להקים את עצמה מאפס עד להגעת הישגים. נולדנו כשחקניות בלי תנאים ועל ערכים של אמונה בעצמנו וקבלת האחר, וכמובן שאסור לוותר על כזה דבר".

 

תסבירי.

"כל קבוצת נשים היא מפגש חברתי לשחקניות שבאות מרקע, דת ולאום שונים. יש לנו מטרה אחת שמאחדת אותנו - לקדם את הקבוצה ואת הענף, ואלה דברים שלא קיימים בקבוצות הגברים. בגלל זה יש קריאות גזעניות ובעיות חברתיות כמו בין השחקנים לאוהדים. אם נדבר על בית"ר, אז קבוצת הנשים של המועדון מוכיחה את דבריי - יש שחקניות ערביות כמוני ויהודיות שהפכו להיות חברות טובות, מה שדוחק את כל הסטיגמות על הגזענות במועדון".

 

לא חששת בהתחלה?

"דיברתי עם עידן ורד, שאמר לי: 'למה שלא יקבלו אותך?! יקבלו אותך באהבה, אין סיבה שלא'. החיבור שלי לבית"ר ירושלים היה מיידי. אף פעם לא הרגשתי לא שייכת".

 

רגד באיר (צילום: אורן אהרוני)
"החיבור שלי לבית"ר ירושלים היה מיידי"(צילום: אורן אהרוני)

 

באיר (21) גדלה בכפר עין מאהל שבצפון, ובארבע השנים האחרונות היא מתגוררת במעונות הסטודנטים באוניברסיטה העברית, שם היא לומדת ומשמשת כקפטנית בנבחרת הקטרגל. את האהבה

 לכדורגל גילתה בגיל 7, כששיחקה עם הילדים בכפר. בהיעדר קבוצות בנות היא הצטרפה לבית"ר כפר־כנא, ובהמשך שיחקה במעלה־אדומים, מכבי חיפה ונצרת־עילית.

 

"אחת החברות שלי שמשחקת איתי גם בנבחרת הקטרגל סיפרה לי שמנסים לפתוח קבוצת נשים בבית"ר ירושלים ושאלה אם אסכים להצטרף", משחזרת באיר, וממשיכה לתאר בהתרגשות: "הסכמתי. ידעתי שיש לי תמיכה מהבית. אבא שלי שמח כשהצטרפתי לבית"ר, הוא הבין שמועדון כזה מתאים לי. כל המשפחה הייתה גאה בצעד שעשיתי".

 

ואנשים מסביב?

"בעיקר שואלים שאלות. איך את שחקנית בבית"ר? מה, אין גזענות? למה בחרת דווקא בקבוצה שלא אוהבת ערבים? אבל רק מי שלא מכיר שואל. אי אפשר לשכנע אנשים בדברים שהם לא רוצים להאמין בהם".

 

אוהדי בית
אוהדי בית"ר. באיר לא חוששת(צילום: אורן אהרוני)

 

ומה את עונה?

"שמהרגע הראשון שלי בבית וגן כולם קיבלו אותי באהבה. לאט־לאט אני מגלה את האמת, שאף פעם לא הייתה גזענות בין קבוצות ושחקנים במועדון".

 

את זוכרת שיש אוהדים?

"אף אחד לא יכול לברוח מזה שיש אוהדים גזענים, אבל הם חלק קטן. בגלל שתמיד מסתכלים על הדברים מהצד השלילי, קל לומר שכל האוהדים גזענים, ולכן להרבה אנשים קשה להאמין שכן קיבלתי תמיכה מאוהדים".

 

כולל לה פמיליה?

"לצערי עוד לא קיבלנו את ההזדמנות לשחק אפילו משחק אחד, כך שהאוהדים של בית"ר לא ראו אותי. כשהקבוצה תחזור להתאמן ונתחיל לשחק, אני מאמינה שלא תהיה בעיה עם זה ששחקנית ערבייה תלבש את המדים של המועדון במטרה לייצג אותו בכבוד".

 

מונס דאבור חוגג (צילום: עוז מועלם)
באיר הייתה רוצה לראות בטדי אותו. דאבור(צילום: עוז מועלם)

 

אם כך, למה בקבוצת הבוגרים של בית"ר עוד לא היה שחקן ערבי?

"שינוי גדול לא קורה בשנייה. אני מאמינה שאם יהיה שחקן מוסלמי ברמה טובה שמתאים לשחק במועדון, הוא יהיה בבית"ר".

 

ואם זה יקרה, את מי היית רוצה לראות מגיע?

"מונס דאבור, עטאא ג'אבר, פיראס מוגרבי, כל שחקן ברמה גבוהה כמוהם".

 

גם הפכת לאוהדת של בית"ר.

"התחברתי מאז שהתחלתי להתאמן במועדון. אני בקשר טוב עם רוב השחקנים, ותמיד חשוב לי ללכת ולעודד אותם. יש שם שחקנים שאפשר ללמוד מהם הרבה".

 

מי למשל?

"המודל זה יוסי בניון ועידן ורד. מאז שאני קטנה תמיד התחברתי לשחקנים הצנועים שמחבקים את האוהדים שלהם, ושניהם כאלה".

 

איזה מסר היית רוצה להעביר?

"לא לסרב לשחק בבית"ר כי אמרו שיש שם גזענות. אני יכולה להגיד בלב שלם שאני גאה להיות שחקנית ערבייה בבית"ר ירושלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
רגד באיר
צילום: אורן אהרוני
מומלצים