שתף קטע נבחר

למ"ס: עלייה של 7.7% בסך הרכישות בכרטיסי אשראי

מספר הקניות באשראי שביצעו הצרכנים ברבעון השלישי של השנה מציג קצב רכישות מתון יותר מזה שנרשם ברבעון השני של השנה, אז עמדה העלייה במספר הרכישות על 10.3%. ועל מה הישראלים מבזבזים הכי הרבה?

סך הרכישות שביצעו הצרכנים הפרטיים בכרטיסי אשראי עלו ב-7.7% בחישוב שנתי ברבעון השלישי של השנה (בין יולי לספטמבר 2019). כך עולה מנתונים שמפרסמת היום (ד') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס). מדובר בקצב רכישות מתון יותר מזה שנרשם ברבעון השני (אפריל-יוני 2019) ושעמד על עלייה של 10.3%. משמעות החישוב השנתי היא שאם העלייה תימשך בקצב דומה, סך הרכישות באשראי יעלו עד סוף השנה ב-7.7%.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

לראשונה: רוב הרכישות בכרטיסי אשראי נעשות ללא הכרטיס

יוצא לדרך: פיילוט העלייה לרכבת עם כרטיס אשראי

עלייה של 4.1% בשימוש בכרטיסי אשראי ברבעון הראשון של השנה

 

במחירים קבועים, הכוללים ניכוי של מדד המחירים לצרכן כך שהם משקפים את כוח הקנייה במשק - נרשמה מאז תחילת השנה (בין ינואר לספטמבר 2019)עלייה של 7.6% בסך הרכישות בכרטיסי אשראי, בדומה לנתון שנרשם בתקופה המקבילה בשנת 2018 (7.5%), אך נמוך מזה שנרשם בין ינואר לספטמבר 2017 (8.9%).

   (צילום: shutterstock)
כרטיסי אשראי(צילום: shutterstock)
 

ירידה ברכישות באשראי ברבעון, אבל עדיין עלייה בהשוואה לאשתקד

בפילוח לפי תחומי הרכישה, רכישות בכרטיסי אשראי של קבוצת מוצרים ושירותים אחרים (הכוללת דלק חשמל וגז, מחשבים ותוכנה, ציוד ושירותי תחבורה ותקשורת, ספרים, פרסום, שירותי רפואה ותרופות), המהווה את הנתח הגדול ביותר מסך הרכישות - 43% מסך הרכישות ב-2018, רשמו מגמת עלייה של 10.3% בחישוב שנתי ברבעון, לעומת עלייה של 12.9% ברבעון שקדם לו.

   (נתונים: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה)
(נתונים: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה)
 

בתוך קבוצת המוצרים, בענף מחשבים ותוכנה נרשמה עלייה של 19.6%, בענף ציוד ושירותי תחבורה עלייה של 8%, בענף שירותי רפואה ותרופות עלייה של 5.6%, בענף דלק, חשמל וגז עלייה של 2.9%, ובענף ציוד ושירותי תקשורת עלייה של 2.4%.

 

 

בקבוצת השירותים (הכוללת שירותי ביטוח, טיסות ואירוח, פנאי ובילוי ושירותי עירייה וממשלה), שהיוותה 22% מסך הרכישות בשנת 2018, נרשמה מגמת עלייה של 5.4% בחישוב שנתי, לעומת עלייה של 8.8% ברבעון הקודם. עם זאת, בנתונים מנוכי עונתיות (הכוללים עיבוד והסרה של משתנים שונים שמשפיעים על הנתונים המקוריים), נרשמה ברבעון עלייה משמעותית יותר בקבוצה זו, של 8.6% - נתון דומה לזה של הרבעון הקודם. בתוך כך נרשמה עלייה של 8.8% בענף שירותי הממשלה והעירייה, של 5.6% בענף הביטוח ושל 1.9% בענף פנאי ובילוי.

 

בקבוצת מוצרי התעשייה (הכוללת הלבשה והנעלה, מוצרי חשמל, אלקטרוניקה ורהיטים), נרשמה מגמת עלייה של 3.8% בחישוב שנתי ברבעון השלישי, לעומת עלייה של 7.2% ברבעון השני. בתוך כך, בענף הרהיטים נרשמה עלייה של 6.3%, בענף הלבשה והנעלה עלייה של 4.8%, ובענף מוצרי חשמל ואלקטרוניקה עלייה של 2.6%. בקבוצת מזון ומשקאות (הכוללת שירותי אוכל), נרשמה מגמת עלייה של 5.7% בשלושת החודשים האחרונים, בהשוואה לעלייה של 6.7% ברבעון השני.

 

למרות העלייה המתונה יותר ברכישות בקבוצה המוצרים ושירותים אחרים ברבעון האחרון, מאז תחילת השנה העלייה ברכישות בקבוצה זאת עומדת על 10%, בהשוואה ל-8.3% בתקופה המקבילה אשתקד. בקבוצת מזון ומשקאות טיפס סך הרכישות מאז תחילת השנה ב-4%, לעומת 5.4% בתקופה המקבילה אשתקד, ובמוצרי תעשייה נרשמה עלייה של 3.7%, לעומת 6.3% בתקופה המקבילה ב-2018.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כרטיסי אשראי
צילום: shutterstock
מומלצים