מ6 יוצא פטרון: השגנו לכם את המתכונים לקוקטיילים המובילים
מזה 4 שנים מתקיימת תחרות המיקסולוגים "פטרון פרפקציוניסט", ורק דרינק אחד יעפיל לגמר בבית הפטרון במקסיקו
ההתרגשות בשיאה לקראת תחרות הקוקטיילים "פטרון פרפקציוניסט". אם עוד לא הכרתם את המונח מיקסולוג, כדאי שתכירו. הציפייה מהברמן שימזוג לך חצי ליטר בירה ויניח לך לנפשך נגוזה מן העולם, וכולם להוטים לקבל קוקטיילים יפהפיים ויחודיים. סוגי החומרים והשילוב ביניהם אין סופי, אבל מחושב ומדוייק. בוא נגיד שאם אתם מתכננים להכין קוקטייל בבית כי קניתם שייקר, אז אהלן וסהלן, אבל תעשו לפחות קצת מחקר באינטרנט קודם, כי בכנות – שום דבר לא נכנס לדרינק סתם ככה.
ששת הפיינליסטים של התחרות עומדים להגיד איש איש את הקוקטייל שהמציא ועבד עליו, כולם מבוססים על טקילה פטרון, מותג פרימיום מוביל שכל יודע דבר יזהה מיד. הפטרון מופק מצמח האגבה הכחולה, שהוא כמובן קקטוס. הוא נקטף ומזוקק באופן מסורתי, מתוייג באופן פרטני. מדובר במותג גדול ומוכר, אבל האיכות שלו נשמרת כי הוא מיוצר בקבוצות בקבוקים קטנות. הוא גם המשקה שעומד בלב התחרות, שמהווה מאז 2015 אתגר ייחודי עבור מיקסולוגים וברמנים מכל העולם להפגין את מיומנותם, מומחיותם, תשומת לב לפרטים ומחויבות לשלמות במלאכתם באמצעות הקוקטיילים אותם הם יוצרים.
איך הכל התחיל? כמו כל דבר טוב, בבריטניה. זו היתה תחרות מקומית חמודה, ולאור ההצלחה התרחבה בתוך חמש שנים לתחרות גלובלית שבה משתתפות מעל ל-30 מדינות השנה. אנחנו שוקלים בכובד ראש להמליץ על התחרות כמקצה נוסף באולימפיאדה הקרובה. מבין כשישים ברמנים מישראל שהגישו מועמדותם לתחרות, עלו לגמר הישראלי שישה פיינליסטים, שיתחרו על תואר קוקטייל פטרון המושלם. מי שיזכה בגמר המקומי ייצג את ישראל בגמר העולמי שיתקיים בבית של פטרון, האסיינדה פטרון, בחליסקו מקסיקו במהלך ינואר 2020. קה הונדה, גוארו? דאלה, פאפי.
בואו נכיר את המתחרים שלנו, כדי שנדע את מי בא לנו לעודד. יוחנן מיכאלוב הגיע לעולם המיקסולוגיה בעקבות הטיול הגדול, ואם לא היה ברמן בבושוויק תל-אביב, היה כנראה מורה לפיזקה. "חיפשתי דרך להרוויח כסף תוך כדי הטיול אז הכנתי רשימה עם ארבעה מקצועות שנראו לי הכי מתאימים לעבודה בכל מדינה, כפי שניתן להבין אחד מהם היה ברמן. אז ברגע שהייתי בן 18 התחלתי לעבוד כברמן". הוא אמנם הגיע לשם ממקום שכלתני מאד, אבל התאהב. "עכשיו אני רואה את כדרך שלי."
ולמה פיזיקה? כי לפני שעלה לישראל עבד במקביל לבירמון כמורה. נשמע כמו מתחרה חזק, שמבין את החלקיקים מאחורי העירבוב. מחכים לראות את התוצאות.
הדרינק של יוחנן מיכאלוב - Cardinal: St. Patron
47 גרם פטרון סילבר
19 גרם ליקר מרסקינו
23 גרם סירופ מנגו חרוך
29 גרם מיץ ליים מסונן בחלב
37 גרם קאווה
ראד קטן, ברמן בגטסבי ירושלים, הוא המתחרה השני בתחרות, והוא בכלל בוגר תואר במנהל עסקים. אלא שבסיום לימודיו החליט להמשיך עם התשוקה שהחלה כעבודה בלבד, ונשאב לתחום. מה היה עושה לו לא היה ברמן? "אם לא היית ברמן הייתי רוצה שוב להיות ברמן כי מצאתי מה שמשמח אותי וגורם לי להתעורר כל יום במצב רוח נהדר". השראה.
הדרינק של ראד קטן – Show Me the Margarita
45 מ"ל פטרון סילבר שטוף בשמן קוקוס
30 מ"ל שראב נענע וניל
15 מ"ל שרטרז ירוק
15 מ"ל מיץ ליים
המתמודד השלישי, אנדריי ליובימוב, ברמן במסעדת פסטל בתל-אביב, התחיל לעבוד מאחורי הבר כשהגיע לארץ לפני 4 שנים. "אני אוהב תקשורת ואינטראקציה עם אנשים, וזה בדיוק סוג העבודה שבה תקשורת עם אנשים היא הבסיס למקצוע."
אם לא היה ברמן – היה שף, "זה היה חלום הילדות שלי". וחייבים לתת לו כפיים, כי האדם שהכי היה רוצה לארח מאחורי הבר, זו אמא שלו.
הדרינק של אנדריי ליובימוב - CAMINO A CASA
50 מ"ל פטרון סילבר
30 מ"ל סירוף אבלפיכה
25 מ"ל מיץ לימון
7 מ"ל ליקר בנדיקטין
טיפות קפה בסוף
דוראל גלילי, ברמן בזאלמה באר שבע, מדריך בבי"ס לברמנים "בר מאסטר". איך הכל התחיל? גלילי עשה קורס ברמנים, ומה שהדהים אותו הוא כמות היצירה והאופציות. "לארח אנשים בבר ולתת להם מעצמי זה אולטימטיבי.". גלילי אוהב אקסטרים, לכן אם לא היה ברמן, בודאי היה מדריך סנובורד, "או כל דבר שעושה אדרנלין". כששאלנו אותו את מי היה רוצה לארח על הבר, ריגש אותנו עם התשובה: "לצערי תמיד נרצה שמי שיישב לנו על הבר זה אלו שאיבדנו , הייתי מאוד רוצה שסבא שלי יישב אצלי בבר". נקווה שהלב הגדול שלו והאהבה לריגוש יביאו לו את הפרס הנכסף.
הדרינק של דוראל גלילי – 99.9
45 מ"ל פטרון סילבר
10 מ"ל אמארו מונטנגרו
25 מ"ל סירופ פלפל שחור ותה ירוק
30 מ"ל ליים
15 מ"ל מי חומוס
1 דאש סלרי ביטר
ולמתמודדת ליאת בן ישר. ברמנית בדקל 3, ירושלים. מדריכה בבי"ס לברמנים זמן אמיתי.
הכל התחילה כשחשבה שזו העבודה הכי מגניבה בעולם. מאז, הכל היסטוריה. היא מספרת, "אני אוהבת את זה שצברתי כמויות של ידע מרתק על אלכוהול, ועל ההיסטוריה המטורפת שיש מאחורי כל משקה." לולא היתה ברמנית היתה מעצבת תעשייתית. "אני בוגרת המחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל ומתעסקת בתחום, בעיקר מעצבת מוצרים לקוקטיילים וברים." והכל נשאר קשור זה לזה: בפרויקט הגמר הגישה סדרה של כלים להכנת קוקטיילים בעלי אלמנט משחקי בהשראת צעצועים.
בן ישר היתה מארחת על הבר שלה את אדה קולמן – "האישה הראשונה בהיסטוריה שניהלה בר, והייתה מיקסולוגית בתקופה בה כמעט ולא היו נשים בתעשיית האירוח והבר. הממציאה של אחד מהקוקטיילים האהובים עליי - האנקי פאנקי". מחכים למתכון!
הדרינק של ליאת בן ישר - Sangre Del Patrón
25 מ"ל פטרון סילבר
25 מ"ל פטרון אנייחו
90 מ"ל מיץ אבטיח מתובל (פימנטון, עשבי תיבול מקומיים )
15 מ"ל פרנה ברנקה
15 מ"ל מיץ ליים.
לקישוט – גבינה, זעתר טרי ופלפל שחור.
ואחרון חביב, אסף יחיאל, ברמן באימפריאל תל-אביב, התחיל כמלצר במסעדת אוכל משובחת. "אחי הגדול היה ברמן, אז חשבתי שגם אני רוצה לנסות". לולא היה ברמן בודאי היה מגדל תוצרים אקזוטיים שמתאימים לאכילה. ולגבי אורח מיוחד על הבר? יחיאל כבר הגשים את החלום שלו. "זה היה ג'ף ברידג'ס מ- “The Big Lebowski”", אדיר.
הדרינק של אסף יחיאל – TO SEE THE SUNRISE
45 מ"ל פטרון סילבר
22.5 מ"ל סירופ ערער
22.5 מ"ל חומצת רימון
סגירה עם יין שתסס עם תפוזים ומתובל בפלפל שחור ופטרון סילבר.
והחלק הכי מלהיב עוד לפנינו – הזוכה בתחרות המקצועית יוטס לגמר במקסיקו, בביתו של הפטרון של הפטרון, מר האסיינדה פטרון, בביתו במקסיקו. את הדרינקים מעוררי הקנאה יזכו לטעום שלושה שופטים: ניק קוקס, המנהל האזורי של פטרון במזרח התיכון, אסיה ואפריקה, עומר גזית שליו, זוכה פטרון פרפקציוניסט בישראל, ולא אחרת מאשר השפית רותי רוסו.