נשיאת העליון נגד שר המשפטים: "אין אח ורע לימים כאלה בהיסטוריה השלטונית שלנו"
לאחר שהשר אוחנה תקף את "הפרקליטות שבתוך הפרקליטות", הגיבה נשיאת העליון אסתר חיות, מבלי להזכיר אותו בשמו: "פוליטיזציה של מערכת המשפט עלולה לערער לחלוטין את יסודותיה כמערכת עצמאית ובלתי תלויה. על כולנו לעמוד איתן ולעשות את מלאכתנו ללא מורא"
יממה לאחר המתקפה חסרת התקדים של שר המשפטים אמיר אוחנה על פרקליטות המדינה, מגיבה לדברים נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות - מבלי להזכיר את אוחנה בשמו. באירוע היום (ד') בבית הפרקליט בנצרת אמרה חיות כי "ימים כאלה, שאין להם אח ורע בהיסטוריה השלטונית שלנו, מחייבים את כולנו לעמוד איתן ולעשות את מלאכתנו ללא מורא, באחריות ובשיקול הדעת, כמי שאמונים על שלטון החוק, על שמירתו ועל ביצור מעמדו".
"פוליטיזציה של מערכת המשפט עלולה לערער לחלוטין את יסודותיה כמערכת עצמאית ובלתי תלויה, לפגוע באמון שהציבור רוכש לרשות השופטת ולא פחות מזה, היא עלולה לפגוע במעמדם של עורכי הדין ושל הלשכה כגוף המקצועי המאגד והמייצג אותם", אמרה חיות באירוע פתיחת שנת המשפט של לשכת עורכי הדין מחוז צפון ופרידה מעו"ד חאלד זועבי.
היא ציינה כי "בוועידת המשפט האחרונה עמדתי על החשיבות בקיומה של לשכה עצמאית הפועלת כגוף מקצועי וא-פּוליטי. ציינתי עד כמה השמירה על מאפיינים אלה היא חיונית לקיומם של דיאלוג ושיתוף פעולה פורה בין מערכת בתי המשפט ולשכת עורכי הדין. בשל חשיבות הדברים ראיתי לשוב ולציינם גם היום והם חשובים, אולי ביתר שאת, בימים אלה אשר במובנים רבים, רבים מדי, לא ידענו כמותם בעבר".
לצד דבריה כי "על כולנו לעמוד איתנו ולעשות את מלאכתנו ללא מורא, באחריות ובשיקול הדעת", הוסיפה כי "באומרי 'כולנו' אני מכוונת לא רק אל הרשות השופטת ואל הגורמים הנוספים המופקדים על אכיפת החוק, אלא גם אל לשכת עורכי הדין אשר בעיניי ממלאת תפקיד חשוב בהקשר זה".
נשיאת העליון הוסיפה: "אכן, איש אינו חסין מביקורת ותמיד יש מה לשפר, לבחון ולבדוק. זהו חלק בלתי נפרד מדמוקרטיה מהותית, פתוחה, חיה ונושמת ואולם יש להיזהר ולהישמר שמא דברים הנחזים להיות ביקורת לגיטימית מהווים למעשה מהלך הטומן בחובו דה- לגיטימציה למוסדות ולמשרתי ציבור נאמנים, בלעדיהם נתקשה כולנו לשמור על שלטון החוק".
ראש לשכת עורכי הדין אבי חימי אמר בכנס: "אינני אומר שמערכת המשפט חפה מביקורת - וביקורת עניינית בהחלט ראוי שתישמע. אך ביקורת עניינית יש דרך להשמיע, והדרך אינה באמצעות השתלחות והתלהמות אלא באמצעות שיח מכבד - כראוי לעמים בני תרבות. לשכת עורכי הדין בראשותי תיאבק ללא לאות כנגד מתקפות חסרות אחריות, ארסיות והרסניות כלפי מערכת המשפט".
שר המשפטים תקף אמש את התנהלות המשטרה והפרקליטות בחקירותיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו - וטען כי בחודשים האחרונים פעל לקדם חקירה של הדלפות מהחקירות, אך נתקל ב"סירוב מוחלט". היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ופרקליט המדינה שי ניצן הביעו צער על דבריו, ומסרו כי "איש לא ירתיע אותנו מלעשות את מלאכתנו נאמנה. איש לא יסיט אותנו מדרך הישר".
במסיבת עיתונאים מיוחדת שכינס, אמר אוחנה כי "הצעתי לקיים בדיקת פוליגרף כמו שאני עברתי ועוברים אלפים במשטרה ובשב"כ. הצעתי לקיים תדפיסי שיחות של כל מי שהיה חשוף למידע שהודלף. נתקלתי בסירוב מוחלט. סירוב מוחלט לגלות את האמת".
אוחנה תקף בין היתר את הפרקליטה שמלווה את תיקי נתניהו, המשנה לפרקליט המדינה ליאת בן ארי, ורמז ליציאתה לחופשה באחד מימי השימוע שהתקיים לנתניהו: "הפרקליטות שבתוך הפרקליטות נמצאת בחופשה, ועל פי הדלפה גיבשה את דעתה עוד לפני השימוע". אוחנה אמר עוד כי "הפרקליטות שבתוך הפרקליטות מנהלת יחסי תן וקח עם עיתונאים - יש שיכנו יחסי שוחד - ומדליפה להם באופן חד צדדי חומרי חקירה שהגיעו אליהם מתוקף תפקידם".
בדבריו התייחס אוחנה גם לחשד שארבעה בכירים במטה הליכוד הטרידו את עד המדינה בתיק 4000 שלמה פילבר - בכך ששלחו מכונית מצוידת ברמקולים לביתו בפתח תקווה, ממנה נשמעו דברי נאצה על היותו עד מדינה. אוחנה ציטט מטורו של דרור בן ימיני ב"ידיעות אחרונות", שם נכתב בין היתר: "צריך לפתוח בחקירה, אמר לי עו"ד אחר, אבל נגד מי שהורה לפתוח בחקירה. הם ירדו מהפסים, הוא הוסיף".