שתף קטע נבחר

הם נתנו את הכל למדינה. מצדיעים להם

'קרן הישג' פועלת במתן מלגות ובית חם לקהילת החיילים הבודדים והעדה הדרוזית. הקרן מציינת 15 שנות פעילות באירוע בו יישאו דברים רים שאנן, רסאן עליאן ורינאל סיף שאיבדו את היקר להם מכל וחירפו נפשם לטובת המדינה. הכירו אותם

קהילת החיילים הבודדים בישראל, מונה למעלה מ-70,000 חיילים שהשאירו מאחור חיים שלמים ומגיעים לארץ כדי לשרת בצבא. רובם מתקשים להתאקלם בחברה הישראלית והקושי אף גובר לאחר השחרור מצה"ל וגורם לרבים מהם לשוב חזרה לארצם.

 

כדי סייע להם בהתאקלמות במדינה, ייסדו בני הזוג הקנדיים ג'רי שוורץ והת'ר ריסמן את 'קרן הישג' הפועלת במתן מלגות ובית חם לקהילת החיילים הבודדים והעדה הדרוזית. הקרן מציינת 15 שנות פעילות ותערוך אירוע מיוחד שנועד להצדיע לקהילת החיילים הבודדים והעדה הדרוזית.

 

באירוע, שיתקיים ביום שני ה-4/11, ישאו דברים רים שאנן, רסאן עליאן ורינאל סיף שאיבדו את היקר להם מכל וחירפו נפשם לטובת המדינה. השלושה, יסגרו מעגל ויפגשו על במה אחת בערב הצדעה של קרן הישג שמטפחת ומאמצת את העדה הדרוזית ומימנה להם את מלגת הלימודים.

 

מופת לשילוב של העדה הדרוזית

"לפני שאחי נפל הייתה לי משפחה אחת ומאז שנכנסתי לקרן הישג, יש לי משפחה נוספת", מספרת רים שאנן, שאיבדה את אחיה כמיל שאנן כשנרצח לפני כשנתיים בפיגוע בהר הבית.

 

"בזכות הקרן אני יכולה ללמוד בראש שקט, נקי מטרדות, להשקיע את מרצי וזמני בלימודים, לרכוש השכלה, ובאמצעותה להשתלב בחברה הישראלית ולתרום לה בצורה הטובה ביותר. אני משתדלת להגיע כמה שיותר לצפון ולהתנדב עם הנוער המקומי.

 

רים שאנן ()
החלום שלי זה לחזור בסיום הלימודים לצפון ולסייע לצעירים שם להגשים את עצמם". רים שאנן

 

החלום שלי זה לחזור בסיום הלימודים לצפון ולסייע לצעירים שם להגשים את עצמם ולממש את הפוטנציאל שבהם. אני מאמינה שאנחנו, הדור הצעיר זה פני העתיד וכל אחד מאתנו יכול רק אם נרצה".

 

הנואם השני יהיה תת אלוף רסאן עליאן. נהוג להזכיר תמיד את העדה הדרוזית בכפיפה אחת עם המילה צה"ל. תת אלוף רסאן, יוצא העדה הוא מי שמשמש כאבטיפוס של בן העדה הדרוזית והוא מי ששבר כמה שיאים בקריירה האישית והפיקודית שלו בצה"ל. לכן אין פלא שהרקורד המרשים שלו סולל דרך לצעירים רבים והוא מהווה מופת לשילוב של העדה הדרוזית והחברה וצה"ל.

 

עליאן הוא הקצין הפצוע הקשה ביותר ב'צוק איתן' ובפציעתו הציל חיים של חיילים רבים. הסירוב שלו להתפנות מהמקום הפכה אותו לגיבור ומעבר להיותו מח"ט גולני הדרוזי הראשון, הוא מונה לאחרונה לשמש בראש המנהל האזרחי, אליו הגיע לאחר ששימש כראש מטה פיקוד המרכז.

 

הוא מתגורר בשפרעם, נשוי לשירין ואבא ל-3 ילדים. החיבור שלו עם 'קרן הישג' נועד להגביר את העוצמה והאמון של העדה הדרוזית וצה"ל, והנוכחות שלו בקרן מהווה מגדלור לבני ובנות העדה הרבים ששואפים ללכת בעקבותיו.

 

קדושת החיים והמשכם

הנואמת השלישית, רינאל סיף, היא אלמנתו של זידאן סיף. שוטר תנועה וגיבור ישראל שנרצח בעת שהגן בגופו על מתפללים בפיגוע בהר נוף שאליו נקלע במקרה.

 

כבר באותו יום נורא הבינה רינאל שעומדות לפניה שתי אפשרויות – או ליפול למרה שחורה או לצמוח מתוך הכאב ולנתב אותו לקדושת החיים והמשכם. היה לה ברור מהרגע הראשון מהי הבחירה שלה.  

 

רינאל סיף (צילום: גיל נחושתן)
מבלי שרצתה, הפכה רינאל סיף לסמל עבור רבים – צעירים ומבוגרים כאחד, כדוגמא לבחירה בחיים(צילום: גיל נחושתן)

 

עברו כמה שנים ורינאל, שבעת הפיגוע הייתה אלמנה בת 20 ואמא לתינוקת, נישאה מחדש מחדש וזכתה להרחיב את המשפחה. החיבור שלה עם קרן הישג מסייע לה לממש ולהגשים את עצמה בתחום החינוך לגיל הרך ולתרום לאוכלוסיות צעירות מהמגזר להגשים הזדמנויות ולממש את עצמם.

 

מבלי שרצתה, הפכה רינאל לסמל עבור רבים – צעירים ומבוגרים כאחד, כדוגמא לבחירה בחיים. את הבשורה הזו היא רוצה ומנסה להביא היכן שרק יכולה במסגרת עבודה ועשייתה החברתית.

 

 

  • האירוע לציון 15 שנים לקרן הישג ייערך ב-4/11 בתיאטרון הקאמרי בתל אביב וייקחו בו חלק בכירי המשק, הכלכלה והממשלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים