תלונה נגד אדם נוימן: "מנכ"ל WeWork לעג לי ופגע במשרתי כשנכנסתי להריון"
ראשת המטה של נוימן לשעבר טוענת שמייסד WeWork ועובדים נוספים בזו לה, לאחר שהודיעה כי הריונה לא יאפשר לה ללוות את המנכ"ל לשעבר בטיסות - כיוון שנהג לעשן בהן מריחואנה. בתלונה שהגישה לנציבות הפדרלית לשוויון הזדמנויות היא טוענת: לאחר שחזרתי מחופשת לידה לא קיבלתי את המשרה מחדש
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
הדרמה ב-WeWork: העתיד של החברה נותר מעורפל
הלחצים עשו את שלהם: אדם נוימן יפרוש מתפקיד מנכ"ל WeWork
דיווח: סופטבנק משתלטת על WeWork
במרץ 2016, כאשר ראש המטה של נוימן, מדינה ברדהי (Medina Bardhi) גילתה שהיא בהריון, היא בחרה שלא לשתף את החדשות המשמחות עם הבוס שלה. אולם, כמובן שבסופו של דבר לא היתה לה ברירה.
היא נאלצה לעדכן את נוימן כי לא תוכל להמשיך ללוות אותו בנסיעות העסקים, "בשל הנוהג שלו להביא מריחואנה לטיסות, ולעשן אותה במהלך הטיסה, באזור הנוסעים הסגור" - כך לפי תלונה שהגישה היום (ה') ברדהי לנציבות הפדרלית לשוויון ההזדמנויות בניו יורק.
ברדהי מספרת בתלונה שלאחר הודעתה נדרשה להתמודד עם דפוס של יחס מפלה ופוגעני, שכלל לעג ובוז מצד נוימן וגורמים נוספים ב-WeWork, וכן נישול מהסמכויות שהיו בידיה. לדבריה, נוימן התייחס לחופשת הלידה שלה כ"נופש" או כ"פרישה", ובכירה אחרת, ג'ניפר ברנט (Jennifer Berrent), אמרה לה בפני כמה מנהלים בחברה: "וואו, את הופכת לגדולה".
במהלך חמש שנות עבודתה הרתה ברדהי פעמיים ושתי הפעמים גררו הורדה בתפקיד. בסופו של דבר, בתחילת אוקטובר השנה פוטרה מהחברה, מעט לאחר העזיבה של נוימן. לפי התלונה, ב-WeWork שררה תרבות רחבה יותר של ניצול וחוסר כבוד כלפי נשים, וסביבה ארגונית עם צריכה רבה מאוד של אלכוהול. מעבר לכך, בתלונה נכתב כי שכר העובדים הגברים היה גבוה מזה שניתן לנשים במשרות דומות.
לדברי המתלוננת, האפליה החלה כבר בשלב ראיון העבודה, באוקטובר 2013, אז שאל אותה נוימן, בניגוד להוראות החוק, אם היא מתכננת להינשא ולהיכנס להיריון, שאלה ש"היממה אותה וגרמה לה אי נוחות". כשנכנסה להריון שלוש שנים מאוחר יותר, לפי התלונה, נוימן החליף אותה בעובד גבר ושילם לו שכר כפול מזה ששילם לה. כאשר חזרה מחופשת הלידה, במקום להשיב לה את תפקידה כראש המטה, היא הועסקה בחברה מבלי שניתנו לה סמכויות והוראות יומיומיות. בסופו של דבר קיבלה חזרה את המשרה שלה, ובפברואר 2018, כאשר הרתה שוב פעם, האירועים חזרו על עצמם.
נוימן, שהתחייב בעבר להגן על כבוד וזכויות הנשים ב-WeWork, איבד את תפקיד המנכ"ל בספטמבר לאחר כישלון הניסיון להשלים הנפקה ראשונית של החברה. בחודשים האחרונים שורה של נשים שעבדו ב-WeWork הגישו תביעות נגד החברה בטענות שונות על אפליה לרעה על בסיס מגדר. החשיפה של תלונות אלה לקראת ההנפקה רק הוסיפו לסערה ולביקורת החריפה שהופנתה כלפי החברה וכלפי נוימן מצד בנקאים, אנליסטים, עובדים ועובדים לשעבר.
ביקורות אלה, והפרטים הפיננסיים הבעייתיים שנחשפו בתשקיף לקראת ההנפקה, הובילו לצניחה חופשית בערך הצפוי של WeWork בהנפקה המתוכננת - ובסופו של דבר לביטול המהלך ולהדחת נוימן מתפקיד המנכ"ל. בשלב ראשון המשיך נוימן לכהן כיו"ר, אך כאמור, לפני כ-10 ימים תם הפרק שלו בחברה שייסד, וזו הפכה להיות בבעלות כמעט מלאה של סופטבנק, חברת האחזקות היפנית.
דובר מטעם נוימן סירב להגיב, והפנה את כתב העיתון לברר את העניין מול החברה. דוברת WeWork גוון רוקו (Gwen Rocco) מסרה שהחברה "מתכוונת להגן באופן נחרץ על עצמה. יש אצלינו אפס סובלנות להפליה מכל סוג שהיא, אנו מחויבים להניע את החברה קדימה ולבנות תרבות שהעובדים שלנו יהיו גאים בה".