מכון ממשלתי בצרפת מסית נגד ישראל ונתניהו
מכון העולם הערבי בפריז הציג בשנה האחרונה שני מיצגים שעוררו סערה. בתחילת השנה פורסמה הרצאה במכון בעזרת תמונה של נתניהו עם דם על הידיים. בחודש שעבר הוצגה מפה שבמקום ישראל נכתב "שטחים פלסטיניים". שר החוץ הצרפתי: "פעילות המכון תואמת למשימות שניתנו לו"
גוף צרפתי ממשלתי יוקרתי ערך לאחרונה תערוכה שבה הוצגה מפה ענקית של המזרח התיכון ממנה נמחקה מדינת ישראל ובמקומה הופיעו "השטחים הפלסטיניים". בנוסף, ערך הארגון הרצאה שפורסמה בעזרת תמונה שמציגה לכאורה את ראש הממשלה בנימין נתניהו עם דם על הידיים. שר החוץ הצרפתי: "מדובר בכלי חשוב מאוד לתקשורת בין צרפת לעולם הערבי".
מכון העולם הערבי הוא גוף צרפתי ממשלתי יוקרתי שהוקם בשנות ה-80 על ידי הנשיא הצרפתי במטרה לחזק את קשרי התרבות של צרפת ומדינות ערב. במכון מחזיק בבניין גדול בלב פריז שכולל מוזיאון, ספריה, מרכז תיעוד ועורך במקום תערוכות, הרצאות ופעילויות תרבות. המכון מתוקצב מכספי ציבור צרפתיים, אך גם ממימון של קטאר ומדינות ערביות נוספות.
בתחילת 2019 נערכה במקום הרצאה שכותרתה "נתניהו או סוף החלום הציוני". את ההרצאה פרסמו במכון בעזרת תמונה של שתי נערות שחובשות מסיכה עם הפרצוף של ראש הממשלה נתניהו כשידיהן צבועות באדום - כדי לציין שלנתניהו יש דם על הידיים. הפרסום הוסר בעקבות מחאה של ארגונים נגד אנטישמיות.
לפני פחות מחודש נפתחה במכון תערוכה בשם "AlUla", שבה הוצגה מפה ענקית של המזרח התיכון שבה מדינת ישראל הופיעה תחת השם "שטחים פלסטיניים". הדבר עורר סערה בתקשורת הצרפתית ובמכון טענו שהכוונה הייתה להציג רק את מדינות העולם הערבי ולכן ישראל לא הופיעה. בהמשך החליף המכון את המפה וישראל הופיעה.
במסגרת דיוני התקציב באסיפה הלאומית בצרפת הוביל חבר הפרלמנט היהודי מאיר חביב הצעה לקצץ מחצית מתקציב המכון בעקבות תקריות אנטי-ציוניות. על ההצעה של חביב חתמו גם חבר הפרלמנט קלוד גואזגן וחברת הפרלמנט קונסטנס לה-גרי.
"מכון העולם הערבי הפך לחלון ראווה, ואפילו כלי תעמולה, לקידום ערכים שאינם ערכי צרפת", הסביר חביב במליאת האסיפה הלאומית. "אנחנו לא יכולים לתמוך, אפילו בעקיפין, בשלילת זכות קיומה של ישראל. האזרח הצרפתי לא צריך לממן פעילות של זיוף ההיסטוריה".
שר החוץ הצרפתי, ז'אן-איב לה דריאן, התעלם מטענות חביב ואמר: "מדובר בכלי מאוד חשוב לתקשורת בין צרפת לעולם הערבי ופעילותו תואמת את המשימות שניתנו לו על ידי המדינה. בעיניי מדובר בכלי חיוני לדיפלומטיה הצרפתית". הצעתו של חביב לקיצוץ המימון הממשלתי נדחתה לבסוף.