שתף קטע נבחר

 

מזעזע: שועל מת לאחר שראשו נתקע בקופסת פלסטיק

ראשו של השועל נתקע בתוך קופסת פלסטיק, שבתוכה היה מיונז בנחל סמוך לערד. מדריך טיולים שמצא את פגר השועל: "ליד המקום סביב הגב הייתה אשפה שנראתה יחסית טרייה"

האשפה שמשאירים מטיילים באתר הטבע הורגת בעלי חיים - והפעם הקורבן הוא שועל: שועל מת, לאחר שראשו נתקע בתוך קופסת פלסטיק שהשליכו מטיילים בנחל כמריר, סמוך לערד.

 

השועל המת נחל נגב (צילום:  הוד שטרלינג, טיולי רדיוס)
השועל המת נחל נגב(צילום: הוד שטרלינג, טיולי רדיוס)

 

מדריך טיולים שסייר במקום עם קבוצה צילם את התמונה המזעזעת ופרסם פוסט בפייסבוק. "תמונה קשה ועצובה במיוחד", כתב המדריך הוד שטרלינג שטייל בנחל כמריר. "השועל נקלע למצוקה קשה שכנראה הובילה למותו. זבל מי שמלכלך... והפעם אנחנו מבינים גם למה". שטרלינג ביקש שלא להוציא את הכעס ברשתות החברתיות על המטיילים חסרי האחריות, אלא להעביר את המסר שיש צורך בהסברה וחינוך. "צריך להעביר כאן מסר חשוב. האשפה שאנחנו משאירים בשטח הורגת בעלי חיים. חובה לפנות את האשפה לפח אשפה עם מכסה".

 

בשיחה עם ynet סיפר כי הבחין בשועל בתוך גב המים סמוך לשעה 13:00 אחר הצהרים. "הבחנתי בכמה שקיות זבל ואז ראיתי את השועל. הסתובבתי בנחל עם קבוצת מטיילים גדולה. כל הקבוצה ראתה והזדעזעה", הוא סיפר. "ראינו גב בתולי וחדש מהשיטפונות האחרונים עם הפגר של השועל המסכן. צריך להבין שבעלי חיים רגילים להסתדר עם האוכל שיש להם. שאריות מזון שמשאירים בשטח מפיצים ריח ומושכים את חיות הבר. אם התמזל מזלם הם הצליחו לנשנש ולחזור בשלום למאורה. ואם לא התמזל מזלם הם ייפגעו, אולי יבלעו שקית פלסטיק. סביב הגב הייתה אשפה שנראתה יחסית טרייה. הייתה שקית ארוזה יפה שפשוט נשארה שם, כאילו ברור שמקום האשפה בטבע ולא בפח האשפה".

השועל המת נחל נגב (צילום:  הוד שטרלינג, טיולי רדיוס)
השועל המת נחל נגב(צילום: הוד שטרלינג, טיולי רדיוס)

 

שטרלינג ביקש לנצל את המקרה הטרגי כדי להסביר ולחנך ולמנוע המשך פגיעה בחיות הבר. "צריך להסביר: האשפה שלנו הורגת בעלי חיים. יש כאלה שזורקים וחושבים שלא יקרה כלום. אבל הפעם לא רק שזרקנו את הזבל, אלא גם גרמנו למוות של חיית בר", הוא אמר בכאב.

 

ברשות הטבע והגנים פועלים להסביר למטיילים שלא להאכיל חיות בר ולאסוף אחריהם את האשפה. מזי מגנאג'י-מוסקוביץ, מנהלת ההסברה ברשות הטבע והגנים, אמרה: "ברוב המקומות בטבע אין פחי אשפה. ובכוונה. אנחנו קוראים לציבור לקחת איתם שקית אשפה ולאסוף איתם את האשפה. אל תאספו את האשפה ותשאירו אותו במרוכז בשטח, כי ברגע שיירד הלילה חיות הבר יגיעו לשם וייפגעו. מדובר במזון שלא טבעי להם, ובנוסף הן עלולות להיתקל בפחיות, פותחנים, שקיות פלסטיק ושאריות אשפה ממתכת שיגרמו להן למוות בייסורים".

 

יעלים אוכלים אשפה בנגב. ארכיון    (צילום:בועז צרפתי, רשות הטבע והגנים)

יעלים אוכלים אשפה בנגב. ארכיון    (צילום:בועז צרפתי, רשות הטבע והגנים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
ד"ר אסף צוער, אקולוג מחוז דרום ברשות הטבע והגנים, הרחיב על השועלים בנגב: "בארץ מוכרים שלושה מיני שועלים: שועל מצוי, שועל נגב ושועל צוקים. מיני הצוקים והנגב נדירים יחסית וקשה לראות אותם. אוכלוסיית השועל המצוי באזור הנגב והדרום מוערכת באלפי פרטים. שאר המינים בעשרות עד מאה פרטים".
 
ד"ר צוער הוסיף: "השועל הוא טורף ממשפחת הכלביים, הפעיל בעיקר בלילה ובשעות הבוקר המוקדמות.

רוב הזמן השועלים חיים לבדם, אך בעונת הרבייה הם יוצרים זוגות. שועלים ניזונים מטרף חי מגוון ביותר ואינם בוחלים גם באכילת פגרים, פירות, ירקות וזרעים. בין גורמי הסיכון לאוכלוסיית השועלים: דריסות, הרעלות, צייד, צמצום שטחי שהייה ובתי גידול ופסולת מזון שמקורו באדם וגורמת להם לקרבת יתר לסביבתו".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:  הוד שטרלינג, טיולי רדיוס
השועל המת
צילום: הוד שטרלינג, טיולי רדיוס
מומלצים