שתף קטע נבחר

שרים התפטרו בגלל תירס ותפוחי אדמה

יפן מתייחסת בחומרה רבה לכל מה שעלול להיחשב כטובת הנאה או שוחד פוליטי. שני שרים נאלצו להתפטר אחרי שחילקו לבוחרים פירות וירקות

סרטנים, מלונים, מנגו ואפילו תירס ותפוחי אדמה. כל אלה העסיקו לאחרונה את המערכת הפוליטית ביפן, אחרי ששני שרים נאלצו להתפטר בעקבות עבירה על חוקי הבחירות.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

שלשום הודיע שר המשפטים קטסויוקי קוואי על התפטרותו, חמישה ימים אחרי פרישתו של שר המסחר והתעשייה אישו סוגווארה. האחרון הואשם שעבר על החוק כשהעניק למצביעים במחוז הבחירה שלו בטוקיו מלונים וסרטנים. קוואי שלח לבוחרים תפוחי אדמה, תירס ומנגו – שנחשב לפרי יוקרתי ביפן.

 

שני השרים המתפטרים, שעזבו אחרי פחות מחודשיים בממשלה, מצטרפים לשורה ארוכה של פוליטיקאים שמתפטרים בגלל הענקת מתנות. יפן מתייחסת בחומרה רבה לכל עבירה שעלולה להיחשב כטובת הנאה של פוליטיקאי או שוחד פוליטי. הדבר לא יוצא דופן גם כשמדובר במתנה לבוחרים. עד כמה היחס לנושא נוקשה? ב-2014 נאלץ אחד משרי הממשלה להתפטר אחרי שחילק מניפות בחודשי הקיץ.

אילוס אילוסטרציה תפוח תפוחי אדמה (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

החלפת מתנות ביפן היא חלק מהמסורת ומחיי היומיום. יפני שמעניק לשכן שלו מתנה צנועה, פרי למשל, מצפה לקבל ממנו מתנה בהמשך. בקיץ מעניקים היפנים לחבריהם בירות ואטריות, בחורף מקבלים החברים נקניק וסבון. לעיתים הענקת המתנות מבטאת התנצלות, על הרעש שמלווה במעבר דירה או בבכי תינוק שזה עתה נולד.

 

למתנות כספיות יש חשיבות גדולה באירועים חברתיים. לא רק בחתונות נוהגים האורחים להביא כסף במעטפות: בהלוויות נהוג להעניק תרומות כספיות שידועות בשם "קודן" - לעילוי נשמת המנוח. השר סוגווארה החליט להעניק תרומה כספית של 185 דולר בלוויה של קרוב משפחה של אחד הבוחרים שלו, מה שתרם לסקנדל ולהתפטרות. להגנתו טען השר שמזכירתו העניקה את המעטפה במקומו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שוחד בחירות? תפוחי אדמה
צילום: shutterstock
מומלצים