בתי ספר נסגרו, טיסות הוסטו: "זיהום אוויר מסוכן" בהודו
זיהום אוויר החמור ביותר בשנים האחרונות פוקד את ניו דלהי, והוביל לסגירת בתי ספר, הפסקת עבודות הבנייה והסטת טיסות ממסלולן. שירותי הרפואה הכריזו על מצב חירום וחילקו מיליוני מסכות. "העיר הפכה לתא גזים"
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
20 מיליון בני אדם מתגוררים בניו דלהי, שמתכסה בכל חורף בענני ערפיח כתוצאה מפליטת גזים ממכוניות וממפעלי תעשייה ושריפות בחוות במדינות השכנות. ריכוזי החלקיקים שגודלם קטן מ-2.5 מיקרון הגיעו לרמה הגבוהה ביותר בעונה זו, כך לפי המערכת הממשלתית לחיזוי ומחקר איכות האוויר (SAFAR).
לפי שגרירות ארה"ב בניו דלהי, שמודדת באופן עצמאי את רמות הזיהום, ריכוזי החלקיקים הגיעו ל-810 מיקרוגרם למטר. ארגון הבריאות העולמי ממליץ שלא לחצות את רף ה-25 מיקרוגרם למטר.
תושבי העיר התלוננו על כאבים בעיניים ובגרון ורבים מהם לבשו מסכות כדי להגן על עצמם. שירותי הרפואה הכריזו ביום שישי על מצב חירום וחילקו בבתי הספר חמישה מיליון מסכות.
היום יצאו צעירים להפגין בבירה ולדרוש מהממשלה לפעול. "זה ממש מפחיד שאתה לא יכול לראות דברים שנמצאים מולך", אמרה ג'יוויפרה. "אנחנו מודאגים מהעתיד ומהמצב הבריאותי שלנו, אבל אנחנו נלחמים גם בשם הילדים והקשישים".
אחיות שהשתתפו בהפגנה סיפרו שיותר אנשים סובלים מבעיות נשימה. "חולים מגיעים עם יותר מחלות בריאות ובדרכי הנשימה, יותר סובלים מאסטמה", אמרה אחת האחיות.
בימים האחרונים הפכה הראות בניו דלהי לגרועה כל כך עד שחברות תעופה גדולות הודיעו כי הן מפסיקות את טיסותיהן מנמלי התעופה בעיר ואליהם. בתי הספר שנסגרו בעיר יישארו סגורים עד יום שלישי לפחות.
הזיהום החריג גרם לחילופי האשמות בין פוליטיקאים מהממשל המקומי לפוליטיקאים מהממשל הפדרלי. בשבוע שעבר קרא קג'ריוול לממשלות של מדינות המחוז השכנות פנג'אב והריאנה לנקוט פעולה נגד הזיהום.
"ניו דלהי הפכה לתא גזים בגלל עשן משריפת יבולים במדינות השכנות", הוא האשים. השר להגנת הסביבה בממשל הפדרלי, פרקש ג'אבדקר, האשים את קג'ריוול בפוליטיזציה של הנושא והצגת המנהיגים בשתי המדינות השכנות כ"נבלים".
ניו דלהי אינה היחידה שסובלת מזיהום אוויר קשה. בשנה שעברה, דו"ח של האו"ם מצא כי 14 מתוך 15 הערים המזוהמות בעולם היו בהודו. לפי מחקר אמריקני, מיליון בני אדם מתים בטרם עת מדי שנה בגלל זיהום האוויר.