שתף קטע נבחר

 

מגן דוד ופסל חירות מתפורר ב"מאורת המרגלים" בטהרן

עם מוזיקת רוק וציורי קיר משפילים: איראן "תחגוג" מחר 40 שנה להסתערות על שגרירות ארה"ב בטהרן, שהביאה למשבר בני ערובה שנמשך 440 יום. מפקד משמרות המהפכה לעג לוושינגטון: "כבר לא ראשונה בשום דבר"

 

מגן דוד מדמם, נשר עם רובים ופגזים: ציורים על השגרירות האמריקנית בטהרן    (צילום: RT)

מגן דוד מדמם, נשר עם רובים ופגזים: ציורים על השגרירות האמריקנית בטהרן    (צילום: RT)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הרפובליקה האיסלאמית תציין מחר (ב') 40 שנה לתחילתו של משבר בני הערובה בשגרירות האמריקנית בטהרן, שנפתר אחרי 440 יום והביא לניתוק היחסים עם ארה"ב. לקראת מה שנראה באיראן כחגיגה על שבייתם של 52 אזרחים ודיפלומטים, שלל המנהיג העליון שלה קיום משא ומתן עם וושינגטון, בעוד משמרות המהפכה חשפו ציורי קיר משפילים במבנה השגרירות.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

  

את ציורי הקיר על חומת המבנה, שאותו מכנים באיראן "מאורת המרגלים", חשף אתמול מפקד משמרות המהפכה, הגנרל חוסיין סלאמי, שכמו כל שאר הנוכחים באירוע דרך בכניסה למתחם על דגל אמריקני שהוצב בה.

ציורי קיר נגד ארה
גם ישראל שם. אחד מציורי הקיר על חומת השגרירות האמריקנית לשעבר בטהרן(צילום: AFP)

ציורי קיר נגד ארה
(צילום: EPA)

ציורי קיר נגד ארה
ציור שמציג עטלפים בורחים ממל"ט הביון האמריקני שאיראן הפילה ביוני(צילום: EPA)

ציורי קיר נגד ארה
(צילום: EPA)

ציורי קיר נגד ארה
(צילום: EPA)

ציורי קיר נגד ארה
(צילום: AP)

ציורי הקיר מעבירים את המסר הקבוע של התעמולה האיראנית – ומציגים את ארה"ב כמעצמה צמאת דם שמנסה להגביר את השפעתה ברחבי העולם, אך מצד שני כזו שמעמדה הולך ונחלש. אחד הציורים, למשל, מציג את פסל החירות האמריקני, כשידו שבמקור מניפה לפיד – חסרה ומתפוררת. ציור אחר מציג את הסמל של ארה"ב, העיטם, מחזיק רובים ופגזים, ומעליו מגן דוד אדום. ציור נוסף מציג את "עין ההשגחה העליונה", סמל הפירמידה המופיע בצדו האחורי של שטר הדולר, בתוך ים עם גולגולות צפות.

 

40 שנה למהפכה האיסלאמית באיראן | פרויקט מיוחד

 

מפקד משמרות המהפכה נאם מפתח המבנה ודבריו שודרו בטלוויזיה האיראנית. סלאמי שב על הטענות האיראניות הרגילות ולפיהן ארה"ב היא מעצמה צבועה שלא באמת מעוניינת לקדם זכויות אדם או שלום, והוסיף כי היא כבר לא חזקה כפי שהייתה לפני ארבעה עשורים. "אמריקה כבר לא ראשונה בשום דבר", אמר סלאמי. "האויבים של אמריקה היום יכולים להפר את האיזון שלה בלי להפעיל כמעט כוח".

מפקד משמרות המהפכה גנרל חוסיין סלאמי ב כניסה ל שגרירות ארה
הגנרל סלאמי דורך על דגל ארה"ב בכניסה לשגרירותה לשעבר(צילום: EPA)

ציורי קיר נגד ארה
"הם כבר לא ראשונים בשום דבר". סלאמי בפתח מבנה השגרירות(צילום: AP)

ב"דיילי מייל" ציינו כי לפני נאומו של הגנרל, "חימם" את הקהל זמר צעיר בשם האמד זמני, שאהוד על השמרנים באיראן. הוא לעג לאיומים של ממשל טראמפ כלפי ארצו, ושר בין היתר: "כולם יודעים שזה סוף הדרך שלכם". באירוע הוקרן גם קליפ בליווי מוזיקת רוק וגיטרות חשמליות, שבו הוצגו ילדים במדי משמרות המהפכה. הם שיבחו את ההישגים של ארצם בתחום הגרעין, והזהירו מפני מתן אמון ב"אויבים עם גביעי רעל בידיהם".

 

ארה"ב בפינה

היום התייחס למשבר בני הערובה גם עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בנאום שנשא בטהרן מול אלפי סטודנטים ותלמידים. הבחירה בקהל הצעיר הזה לא נראית מקרית, לאור העובדה שמי שהסתער על השגרירות האמריקנית ב-1979 היו סטודנטים איראנים. הם עשו זאת תשעה חודשים לאחר המהפכה האיסלאמית בינואר אותה שנה, ודרשו להסגיר את השאה מוחמד רזא שאה פהלווי, שנמלט מארצו בעקבות המהפכה והגיע אז לארה"ב כדי לטפל בגידול סרטני.

אייתוללה עלי חמינאי מדבר ל סטודנטים ו תלמידים בטהרן איראן נגד ארה
"דחקנו את ארה"ב לפינת הזירה". חמינאי נואם בפני תלמידים וסטודנטים(צילום: AFP)

אייתוללה עלי חמינאי מדבר ל סטודנטים ו תלמידים בטהרן איראן נגד ארה
(צילום: MCT)

אייתוללה עלי חמינאי מדבר ל סטודנטים ו תלמידים בטהרן איראן נגד ארה
(צילום: MCT)

בנאומו, חמינאי שוב שלל משא ומתן עם ארה"ב. הוא אסר על שיחות כאלו לאחרונה, בשיאה של המתיחות המחודשת ארה"ב – מתיחות שהחלה לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הכריז בשנה שעברה על פרישה מהסכם הגרעין והחזיר את הסנקציות על איראן, שקורסת תחת הנטל שלהן. "אלו שרואים בשיחות עם ארה"ב פתרון לכל בעיה טועים לחלוטין", אמר האייתוללה בדברים שצוטטו באתרו הרשמי.

 

חמינאי טען עוד שמאז משבר בני הערובה, ארצו הערימה על ארה"ב שוב ושוב, ולדבריו הצליחה "לדחוק את הצד האחר לפינת הזירה במקרים רבים". הוא הוסיף כי מאז 1979, התוקפנות האמריקנית כלפי ארצו רק הפכה "פרועה ובוטה יותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
אחד מציורי הקיר על חומת השגרירות
צילום: EPA
מומלצים