שתף קטע נבחר

 

פנייה ליועמ"ש: להורות לחברות הביטוח להמשיך לשווק ביטוחי סיעוד

בפנייה ליועץ המשפטי לממשלה מציג נשיא לשכת סוכני הביטוח שורת תמיהות בנוגע להפסקה הפתאומית של מכירת ביטוחי הסיעוד מצד חברות הביטוח. "הודעת החברות מתרחשת בפרק זמן צפוף ומטריד". במקביל, הוא דורש להורות להן להמשיך לשווק את הביטוחים עד למציאת חלופה

נשיא לשכת סוכני הביטוח, ליאור רוזנפלד, שיגר היום (ב') מכתב חריף ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה שיבצע בירור מקיף בנוגע להפסקה המפתיעה של מכירת ביטוחי הסיעוד מצד חברות הביטוח. רוזנפלד דורש במכתבו להורות לחברות שהפסיקו את הביטוחים בבת אחת, להמשיך ולשווק אותם עד למציאת הסדר הולם אחר. העתק של המכתב נשלח גם לראש רשות שוק ההון, למבקר המדינה וליו"ר ועדת הכספים של הכנסת.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

רשמית: הראל והפניקס מפסיקות לשווק ביטוח סיעודי

חברת הביטוח מנורה בהודעה דרמטית: לא נשווק יותר ביטוח סיעודי

ביטול ביטוחי הסיעוד הפרטיים - שאלות ותשובות

 

בפנייתו כתב רוזנפלד, כי מדי יום בתקופה האחרונה קיבלו סוכני הביטוח הודעות לפיהן בסוף חודש אוקטובר יחדלו חברות הביטוח לשווק פוליסות סיעוד. הוא טוען כי לדבריהם, נוסח ההודעות היה כה זהה, עד כי לכאורה נראה היה שהן נוסחו באופן אחיד.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

רוזנפלד דורש לברר כיצד קרה הדבר, שכן פוליסות הסיעוד חשובות מאוד לטובת הציבור. מדובר על מוצר ביטוח שתכליתו לספק ביטחון משפחתי משמעותי כאשר אחד מבני המשפחה נחשב לסיעודי. בתחום מוצרים אלה חלה הסדרה חקיקתית לפיה החל משנת 2018 לא ניתן למכור פוליסות סיעוד קולקטיביות למעט דרך קופות החולים, וחברות הביטוח המשיכו לשווק פוליסות סיעוד פרטיות.

 

"אלא שהנה", כתב רוזנפלד, "בהחבא, בשקט בשקט, מודיעות החודש מרבית חברות הביטוח הגדולות, אשר משווקות ביטוח סיעודי פרטי, כי הן יוצאות מתחום מתן כיסויי ביטוחי לרכיב הסיעודי, וכל זה מתרחש בפרק זמן צפוף ומטריד".

 

הוא הוסיף, כי "קשה עד מאוד להתעלם מהאירוע כאשר מרבית החברות הדומיננטיות בתחום, עושות לכאורה מהלך אחיד להפסקת שיווק. עולה השאלה המטרידה כיצד מתרחש אירוע שכזה על ידי חברות ביטוח מפוקחות, אשר הנהלותיהן קמו יום בהיר אחד והחליטו לצאת בבת אחת מתחום הסיעוד.

 

"נשאלת השאלה כיצד חברות הביטוח, אשר לכל אחת יש תחשיבים אקטואריים שונים, מבטחי משנה שונים, מאזנים שונים, מגלות בבת אחת שהן מתכוונות להפסיק לשווק ביטוחי סיעוד וזאת אף ללא כל התראה מוקדמת וללא מתן אפשרות לתת לציבור להיערך להנחיה שרירותית זו".

 

רוזנפלד טוען, כי "הוראות הרגולציה לא באו לידי ביטוי כגורם שמוביל לביטול הכיסוי ואף קראנו כי השינויים בהגדרות ניהול תביעות סיעוד אשר נכנסו לתוקפן במהלך ספטמבר 2019, כלל לא השפיעו על החברות באופן שיוביל עם כניסת ההוראות להפסקת פעילות.

 

"עולה השאלה מה נעשה במישור המעקב לכאורה של רשות שוק ההון כלפי התנהלות חברות הביטוח ביחס לצמצום הכיסוי לביטוח סיעודי שהרי בהתאמה להוראות סעיף 40 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים, יש לבחון האם ניתנה הודעה לממונה על הכוונה לצמצם את הכיסויים הסיעודיים לציבור ועסקינן בפעולה כוללת של החברות המצריכה את אישור המאסדר בהתאם להוראות הדין".

 

בהמשך המכתב, רוזנפלד דורש מהיועץ המשפטי לממשלה להורות לרשות שוק ההון לפעול בהתאם לסמכותה, על מנת להנחות את חברות הביטוח להמשיך את הכיסויים הביטוחיים לסיעוד עד להסדרה כוללת של התחום.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ביטוח סיעודי
צילום: shutterstock
מומלצים