קריאה לאסור שימוש בכלים חד פעמיים בכנסת
ח"כ מיקי חיימוביץ' כתבה ליו"ר הכנסת: "יש לנו הזדמנות לפעול בצעד פשוט אך משמעותי למען הסביבה, להקשיב לקולות העולים מהשטח ולהוציא את הכלים החד פעמיים מהכנסת"
חיימוביץ' אמרה במליאת הכנסת: "הפלסטיק החד פעמי הפך למכת מדינה. ישראל נמצאת במקום הראשון בעולם בצריכת כלים חד פעמיים לנפש. 4 מיליארד כלים בשנה. זה בלתי נתפס".
היא ציינה את הרשויות המקומיות שפועלות בנושא: "זה טוב וחשוב שהרשויות המקומיות מתעוררות במיוחד כשהשלטון ישן. לכן הגיע הזמן שגם אנחנו כאן בכנסת נפעל למען הסביבה ונקדם חקיקה בנושא שתגביל את הצריכה של החד פעמי". חיימוביץ' הודתה כי במצב הפוליטי הנוכחי אין אפשרות לקדם את הנושא, אך קראה ליו"ר הכנסת להתקדם בפרוייקט כנסת ירוקה, פרוייקט הדגל שלו, ולהוציא את הכלים החד פעמיים מהכנסת. בנוסף היא קראה לח"כים להוציא את הכלים החד פעמיים מהלשכות שלהם ולהוות דוגמה אישית.
במכתב ששלחה ליו"ר הכנסת כתבה חיימוביץ': "בעת הזו נדרשים צעדים משמעותיים ומקיפים מצד הממשלה לגמילת הציבור משימוש בפלסטיק וכלים חד פעמיים. אך עד שזה יקרה, יש לנו הזדמנות לפעול בצעד פשוט אך משמעותי למען הסביבה, להקשיב לקולות העולים מהשטח ולהוציא את הכלים החד פעמיים מהכנסת. צעד זה יהווה המשך טבעי ליוזמתך הברוכה 'כנסת ירוקה', יפחית באופן משמעותי את הפסולת הבלתי מתכלה, ויהדהד מסר חשוב גם לציבור הישראלי, לרשויות המקומיות, כמו גם לפרלמנטים אחרים בעולם".
עוד ועוד רשויות החליטו להוציא את הכלים החד פעמיים משימוש. אחרונה להכריז על מהלך ירוק הייתה עיריית תל אביב-יפו, שבעקבות מחאת הורים התחייבה ליישם תוכנית להפחתה של השימוש בכלים החד פעמיים בגני הילדים ובצהרונים. מעבר לתרומה לסביבה מדובר גם בחיסכון כספי. עיריית אשדוד אמרה שלום לכלים החד פעמיים בצהרונים כבר לפני שנה וחצי, בלי הפגנות או לחץ מצד הורים. על פי הערכת עיריית אשדוד המהלך חסך להם כ-480 אלף שקל בשנה.