שתף קטע נבחר

 

שינוי האקלים: 11 אלף מדענים מזהירים מ"סבל עצום"

המדענים מ-153 מדינות, ביניהן ישראל, קוראים לנקוט בפעולות מיידיות כדי להתמודד עם משבר האקלים. בין היתר באמצעות צמצום פליטות גזי חממה וצמצום אכילת בשר

ביום שאחרי הודעת ארצות הברית על פרישה מהסכם האקלים, מפרסמים הערב (יום ג') 11,258 מדענים מ-153 מדינות ברחבי העולם מסמך, שממנו עולה שכדור הארץ בסכנה בשל ההתחממות הגלובלית. המדענים אומרים כי יש להכריז על מצב חירום גלובלי ולנקוט בצעדים אפקטיביים על מנת לטפל במשבר העולמי. לדבריהם, האנושות תעמוד בפני "סבל עצום" אם לא ננקוט בצעדים להפחתת פליטת גזי החממה.

 

הפגנת האקלים בתל אביב בחודש ספטמבר    (עמית הובר)

הפגנת האקלים בתל אביב בחודש ספטמבר    (עמית הובר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

במסמך, שפורסם ב-BioScience, כתבו המדענים - כמה מהם מישראל: "אנחנו מכריזים באופן ברור וחד משמעי שכדור הארץ נמצא במצב חירום אקלימי. כדי להבטיח עתיד בר-קיימא, עלינו לשנות את דרך החיים. הדבר כרוך בשינויים גדולים בדרך שבה החברה העולמית מתפקדת".

 

פרופ' וויליאם ריפלה, מומחה לאקולוגיה מאוניברסיטת אורגון סטייט ואחד מיוזמי המסמך, כתב כי "למרות 40 שנה של משא ומתן עולמי, אנחנו ממשיכים לשדר עסקים כרגיל ובכך נכשלים בהתמודדות עם המשבר". הוא הוסיף: "שינוי האקלים הגיעו והם מחריפים מהר יותר ממה שמדענים ציפו". במסמך עצמו מוזכרת ועידת האקלים הראשונה, שנערכה ב-1979 בג'נבה שבשוויץ ובה השתתפו נציגים מכ-50 מדינות.

 

המדענים מציעים פתרונות שיכולים לסייע למשבר ולהפחית את פליטת גזי החממה, כמו שימוש באנרגיות מתחדשות, צמצום פליטות של מתאן וחומרים מזהמים נוספים הנפלטים משריפת דלקי מאובנים- הגורמים להתחממות כדור הארץ, צמצום אכילת בשר והתמקדות במזון מהצומח, פיקוח על ילודה ועוד.

 

בין הישראלים שחתמו על העצומה: פרופ' תמר דיין, פרופ' כרמי קורין, ד"ר דניאל מדר, פרופ' אביתר נבו, פרופ' מרסלו שטרנברג, פרופ' עדי וולפסון ועוד.

 

פרופ' וולפסון, מהמכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, שחתום על המסמך אמר: "משבר האקלים כבר כאן ועכשיו, וכמדענים העוסקים בנושא יש לנו אחריות ומחויבות להתריע, להנגיש את הנושא לציבור הרחב, להציע פתרונות ולקרוא לציבור ולנבחרי הציבור לפעול. כל אחת ואחד מאיתנו חייב לשנות הרגלים, אם בהפחתת צריכת המזון מהחי, ואם בהגברת השימוש בתחבורה ציבורית או הפחתה בצריכת החשמל, המים ועוד. כמו כן, יש לנו מחויבות לפנות לנבחרי הציבור בישראל ולדרוש מהם להציב יעדים משמעותיים יותר ולקדם מעבר לאנרגיות מתחדשות, לפתח תחבורה ציבורית יעילה ועוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
הפגנה בתל אביב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים