שתף קטע נבחר

 

דיווחים: טיל ישראלי מתקדם הגיע לידי רוסיה

דיווח בסין וברוסיה: צבא רוסיה תפס מיירט של "קלע דוד", ממערכות ההגנה האווירית המתקדמות בישראל, שנפל בשנה שעברה בסוריה. הטיל נשלח מיד למוסקבה ונחקר כדי לחלץ ממנו טכנולוגיה חדישה

רוסיה הצליחה לשים את ידה על טיל מיירט ממערכת ההגנה האווירית המתקדמת "קלע דוד" שנפל בשטח סוריה ביולי אשתקד לאחר שיגור מבצעי ראשון. פורטל החדשות הגדול בסין "סינה" דיווח כי אחד משני המיירטים ששוגרו לעבר טילים סוריים נפל בשלמותו בסוריה - ומשם התגלגל לידי צבא רוסיה. 

 

טיל ישראלי מתקדם הגיע לידי רוסיה    (צילום: אלי סגל)

טיל ישראלי מתקדם הגיע לידי רוסיה    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"קלע דוד" היא מערכת ליירוט רקטות וטילים לטווח בינוני-ארוך ומטוסים ללא טייס שפותחה על-ידי רפאל. המערכת, שהוכרזה מבצעית לפני כשנתיים, מיועדת להתמודד עם איומים משמעותיים כגון רקטות כבדות וטילים בליסטיים בשכבה שבין כיפת ברזל (פצמ"רים, קסאמים וגראדים) לבין "חץ 2" ו"חץ 3" (טילים ארוכי טווח, בעיקר מאיראן, שנעים מחוץ לאטמוספירה).

 

סדרת ניסויים מוצלחת בקלע דוד    (צילום: מנהלת חומה במפא"ת, משהב"ט)

סדרת ניסויים מוצלחת בקלע דוד    (צילום: מנהלת חומה במפא"ת, משהב"ט)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
שיגור קלע דוד שרביט קסמים גולן רמת הגולן צפת ירוט (צילום: יוני לובלינר)
השיגור המבצעי הראשון. האם המיירט בידי רוסיה?(צילום: יוני לובלינר)

שיגור פטריוט גולן רמת הגולן צפת ירוט ()
שני מיירטים נורו לעבר שני טילים מסוריה. רק אחד מהם הושמד, והאחר נחת בשטח סוריה

מערכת "קלע דוד" במהלך ניסוי (צילום: מנהלת "חומה" במשרד הביטחון) (צילום: מנהלת
מערכת "קלע דוד" במהלך ניסוי(צילום: מנהלת "חומה" במשרד הביטחון)
 

ב-23 ביולי 2018 עשתה ישראל את השימוש המבצעי הראשון במערכת כאשר התרעה על שיגור שני טילי קרקע קרקע מתוצרת בריה"מ לשעבר OTR-21 (טוצ'קה) גרמה לשיגור שני טילים מיירטים ממערכת "קלע דוד". המערכת העריכה שטילים אלו יפגעו בישראל. כשהמיירטים היו מעל רמת הגולן הוחלט על השמדתם אולם רק אחד מהם הושמד והאחר נחת בשטח סוריה.

 

על פי הדיווח הסיני, מיד לאחר הנפילה נשלח כוח צבאי סורי לאזור ההתרסקות המשוער והצליח למצוא את הטיל הישראלי שספג נזק מינורי בנפילה. הכוח הוציא את הטיל במהירות מהזירה ולקח אותו לבסיס רוסי-סורי, ומשם הוטס למוסקבה כדי לחקור את הטכנולוגיה שבו (reverse engineering).

 

"קלע דוד" מסוגלת לפגוע במטרות בטווח של עד 400 קילומטרים והיא מתחרה עם מערכת ההגנה האווירית הרוסית S-400. על פי הדיווח בפורטל הסיני, עם הטכנולוגיה הישראלית, רוסיה תוכל לשפר ולחדש את מערכת ההגנה האווירית שלה. הדיווח הסיני צוטט בכמה כלי תקשורת ברוסיה אך מוסקבה לא אישרה אותו.

 

דובר צה"ל מסר בתגובה: "לא נתייחס לדיווחים זרים".

 

ד"ר עוזי רובין מתייחס לטיל המתקדם    (צילום: אלי סגל)

ד"ר עוזי רובין מתייחס לטיל המתקדם    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ד"ר עוזי רובין, מומחה לאיום והגנה מפני טילים ומייסד מינהלת ההגנה בפני טילים במשרד הביטחון, אמר הבוקר בריאיון לאולפן ynet בהתייחסו לדיווחים כי "כשאתה יורה כלי נשק מעבר לגבול - סביר להניח שהצד השני ייקח את מה שנפל אצלו ויחפש מה הוא יכול ללמוד מזה, בדיוק כמו שאנחנו לומדים מכל רקטה שמגיעה מעזה או מסוריה".

 

על השאלה האם יש טכנולוגיות חשאיות שמורכבות על הטיל המיירט, השיב ד"ר רובין כי "אין דבר כזה טכנולוגיה חשאית. זה מבוסס על דברים שידועים בעולם ועל רכיבים שאתה קונה בחו"ל ומייצר לבד. אין טכנולוגיה חשאית - לא לרוסים, לא לאמריקנים ולא לנו".

 

 - עושים "הנדסה הפוכה" לא פעם ולא פעמיים כדי לנסות להבין איך טכנולוגיות מתחברות.

"ללא ספק, זה נוהל רגיל. אני מניח שכל מי שתכנן את כל המערכות שלנו יודע שברגע שהן עוברות את הגבול אז תמיד האויב ייקח אותן וילמד אותן, זה לא דבר חדש, זה כמו שאנחנו לומדים מהצד השני. תחשוב כמה כיפות ברזל נמצאות היום בצד השני של הגבול".

 

 - כאן אנחנו מדברים על טיל שנפל כמעט בשלמותו והגיע לצבא רוסיה, זה לא משנה את פני הדברים?

"נפל בשלמותו אני לא בטוח, הטיל הזה הגיע במהירות גבוהה מאוד, במצב שלם הוא לא נמצא. הוא לא צנח בעדינות לקרקע, הוא הגיע מהר מאוד".

 

 - מה הופך את ישראל למובילה בטכנולוגיה בהגנה מפני טילים?

"ה'חץ' פותח בשיתוף עם האמריקנים, גם כיפת ברזל עם האמריקנים, יש שם רכיבים שפותחו ויוצרו בארה"ב. במה שאנחנו מתקדמים יותר זה שאנחנו יותר בלחץ מכולם, אף אחד לא נמצא באיום כמו שאנחנו".

 

- עם הטכנולוגיה הזו רוסיה תוכל לשפר את מערכות ההגנה האוויריות שלה?

"אני חושב שאנחנו לא במצב שאנחנו יכולים ללמד את רוסיה הרבה, זו מדינה מאוד מתקדמת, עם פוטין שהפתיע את כולם לפני שנה וחצי כשהוא פרסם שש מערכות נשק מתקדמות שלפחות אחת מהן אין לארצות הברית. ארצות הברית מנסה לסגור פערים מרוסיה בנושא של נשק היפרסוני, מדינה מאוד מתקדמת. לא יודע מה אנחנו יכולים ללמד".

 

בהכנת הידיעה השתתפו אלכסנדרה לוקש ואטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אגף דוברות והסברה במשרד הביטחון
ניסוי במערכת קלע דוד
צילום: אגף דוברות והסברה במשרד הביטחון
מומלצים