באילו מצבים יש צורך בניתוח בקע?
בקע הוא תופעה שכיחה שלרוב אינה מהווה סכנה בריאותית. למרות זאת, הבקע גדל תמיד ועלול לגרום לפגם אסתטי ולכאבים: האם תמיד חייבים לבצע ניתוח לתיקון הבקע וכיצד מתבצעת הפעולה? ד"ר רק שאלה – המומחה מסביר
בשיתוף פרופ' שלמה ללצ'וק ואינפומד
בקע, המכונה גם שבר או קילה, הוא פגם בדופן הבטן. במצב תקין, דופן הבטן שלמה לחלוטין ואין בה כל חורים. במקרים בהם היא נפגעת ומתפתח בקע, חודרים דרכו איברים מקומיים. קיימים מספר סוגי בקעים הנבדלים אלו מאלו באזור בו התפתחו: הבקע השכיח ביותר הוא בקע מפשעתי, ואחריו נפוצים גם בקע טבורי ובקע בצלקת ניתוחית.
האם תמיד חייבים לבצע ניתוח בקע?
למרות שברוב המקרים הבקע אינו מהווה סכנה בריאותית, הבקע גדל תמיד. קצב גדילת הבקע אינו ידוע, והוא עשוי להיות איטי או מהיר. אם הבקע גדל, הוא עלול לגרום לכאבים ולהוות פגם אסתטי ניכר. על כן, כל עוד אין בעיה בריאותית המונעת את ביצוע הניתוח מומלץ לשקול את ביצועו.
צפו ברופא מסביר:
כיצד מתבצע ניתוח לתיקון בקע?
ניתוח בקע הוא אחד ההליכים הכירורגיים השכיחים ביותר ופעמים רבות ניתן לביצוע תחת הרדמה מקומית. במהלך הפעולה, הרופא המטפל מזהה את הבקע, מפריד אותו מהרקמות הסמוכות ומכניס את תוכנו חזרה לחלל הבטן. במקרים רבים יעשה שימוש ברשת כירורגית המסייעת בסגירת הבקע ומוסיפה שכבה נוספת לתיקון. ניתוח הבקע אורך לרוב כחצי שעה והפצע הניתוחי נסגר ללא תפרים.
בשיתוף פרופ' שלמה ללצ'וק ואינפומד