האפליקציה שמדווחת על מטפלות מתעללות
כדי למנוע מצבים שהורים ישלחו ילדים לגנים בהם עובדות מטפלות שהורשעו בהתעללות, הושקה אפליקציה עם רשימת שמות המטפלות. "לא כל המקרים פורסמו בתקשורת, ולכן אי אפשר למצוא את המידע ברשת", מסבירה אחת מיוזמי הפרויקט
מקרי ההתעללות בגני הילדים שהתגלו חשפו אלימות של גננות וסייעות, ומתברר שחלקן מתקבלות בקלות לעבודה בגנים אחרים כי אין חוק המסדיר את הנושא. אתמול (ד') יצאה לאוויר אפליקציה BABY FENCE, המציגה רשימה של הגננות המתעללות.
"מדובר במנוע חיפוש שבפנים יש ארכיון. אפשר לחפש על המפה מטפלות מורשעות", מסבירה ריטה גוז, אחת ממפתחות האפליקציה, באולפן ynet. "כרגע יש 50 מטפלות ועוד 50 בהמתנה להרשעה. זה כל הזמן מתעדכן ומתווסף. ברשימה יש רק מטפלות שעברו הליכים משפטים".
המטרה: ביטחון לילדים
גוז מספרת, כי השם BABY FENCE הוא סוג של גדר הגנה, כמו גדר בטיחות שיש לילדים. "משם אנחנו בנינו את זה", היא אומרת. "זה כמו גדר שעוטפת ומספקת ביטחון לילדים שלנו. משם הגיע השם".
עד היום אין שום כלי כזה?
"אין שום דבר. הכול פרוץ במנוע חיפוש כמו גוגל למיניהם שאת צריכה להקליד את השם ולא בטוח שתגיעי לתוצאה כי לא הכול פורסם בתקשורת".
קראו עוד:
ההורים שמנהלים גנים: "הצוות נבחר בפינצטה"
בחירת גן - כך תקבלו את ההחלטה הנכונה
אימא ל-3: "בכל גן יש הורה ששולח ילד חולה"
עו"ד טל טאוב, המלווה משפטית את הפרויקט, מסביר: "זה פרויקט שבאופן טבעי אומר הרבה מאוד דברים נחמדים לא נחמדים, והיינו צריכים לוודא שהמערך שאנחנו בונים הוא תקין מבחינת חוקים שונים - מבחינת לשון הרע, פרטיות, דברים מהסגנון הזה. לכן בשלב הזה בחרנו לעסוק רק באנשים שהורשעו בדין ממש והאפליקציה פותחת חלונית לאתר 'נבו' שמשתף איתנו פעולה, שם מוצגים פסקי הדין בפועל. המידע זה ממש המידע המשפטי".
לדברי גוז, השלב הבא בפיתוח האפליקציה הוא להכניס את כל המטפלות שהוגש נגדן כתב אישום אבל טרם הורשעו. "בגלל שאנחנו יודעים שבמדינת ישראל לוקח זמן להרשיע בן אדם ואותה מטפלת בינתיים מסתובבת חופשיה ויכולה להמשיך להתעסק עם ילדים חשוב לנו לקדם את הרשימה הזו".
אתם מגייסים תרומות עכשיו, נכון?
גוז: "פתחנו גיוס המונים, על מנת למנף ולקדם את הפרויקט, גם כדי שיהיה לנו גיבוי משפטי כדי להדוף תביעות, גם כדי להתפתח מבחינת המאגר".
עו"ד טאוב: "אפילו יותר חשוב מגיוס ההמונים, עם כל הכבוד כסף זה נחמד, אבל אנשים זה יותר חשוב. כל מי שחושב שהוא יכול לעזור לנו לאתר מקרים או לעזור לפרויקט, ויש הרבה דרכים, מוזמן לפנות אלינו ונשמח לשמוע רעיונות. זה פרויקט חברתי והמטרה שלו חברתית".