מסוריה לישראל: כך סייעו לגירית המסתננת
גירית מצויה שניסתה להיכנס לשטח ישראל מסוריה, נלכדה בגדר המערכת ברמת הגולן. למזלה, חיילים מגדוד 101 הבחינו בטורפת שנתקעה בין סורגי הגדר והזעיקו את פקח רשות הטבע והגנים שהגיע למקום עם וטרינר מתנדב. הגירית חולצה בשלום והושבה לטבע בכוחות מחודשים
הגירית שהסתננה מסוריה: ביום שני בערב, בגבול ישראל-סוריה, באזור תל סאקי ברמת הגולן. הבחין גשש מחטיבת הגולן והחרמון בגירית מצויה, אחד הטורפים הגדולים והנדירים בישראל, שנלכדה בין הסורגים בגדר המערכת ולא הצליחה להחלץ בכוחות עצמה.
למקום הוזעקו חיילים מגדוד 101, שקיבלו תדרוכים במסגרת מיזם "צבא ההגנה לטבע – מפקדים לוקחים אחריות על סביבתם", של החברה להגנת הטבע, הזעיקו את פקחי רשות הטבע והגנים למקום.
בצבא ציינו כי במהלך סיור שגרתי לאורך הגדר, זיהה רס״ב חוסין גדיר, גשש מחטיבת הגולן והחרמון את חיית הבר הלכודה. ״ראינו שהיא פצועה ושהיא צריכה טיפול וחילוץ. אני והכוח שהיה איתי, העברנו דיווח לפלוגת הלוחמים מגדוד 101 שבגזרה, ולקצין ההגמ"ר של האוגדה, על מנת שיוכלו לטפל בה״, סיפר ל-ynet.
פעולות חילוץ בסיוע הצבא
קצין ההגמ״ר של אוגדת הבשן, סא״ל רועי רז כמיסה אמר כי ״ברגע שקיבלתי את הדיווח על הגירית שתקועה בגדר, דאגתי לחבר בין הכוחות הצבאיים מגדוד 101 לבין הפקח האזורי מרשות הטבע והגנים, על מנת לאפשר לפקח לווטרינר להגיע לאיזור המבצעי ולקבל הגנה מהלוחמים בזמן הטיפול בגירית".
אוריה ואזנה, פקח הרשות, הגיע למקום עם ד"ר דורון טיומקין, וטרינר מתנדב. "התחלנו מיד בפעולות החילוץ, בזהירות הנדרשת, לאחר שהרדמנו את הגירית כדי שלא תירתע ותתנגד למאמצי החילוץ המורכב. לאחר שהצלחנו לחלץ אותה, בדקנו אותה בשטח וכשראינו שלא נפגעה החלטנו לשחררה כבר חזרה לטבע בקרבה למקור מים, ובאזור המתאפיין בשוטטות של גיריות, זאת על סמך תצפיות מתועדות", ציין הפקח והוסיף כי בזכות החיילים והקצינים מהגדוד, התאפשר להציל את חייה של הגירית.
ברשות מדגישים כי הגירית המצויה היא מין של יונק ממשפחת הסמוריים. היא שייכת לסדרת הטורפים אוכלי הכל וניזונה הן מהחי והן מהצומח. הגירית נפוצה במרבית אירופה ובחלקים רבים באסיה. בארץ ישראל הגירית מצויה בכל החבל הים תיכוני, דרומה עד פאתי באר שבע ובצפון מערב הנגב.
מיזם "צבא ההגנה לטבע - מפקדים לוקחים אחריות על סביבתם", מובל על ידי חיל הטכנולוגיה והאחזקה בצה"ל ונעשה בשיתוף עם משרד הביטחון, החברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים ורשות העתיקות. המיזם נמשך כבר חמש שנים. כאשר החל הקיף הפרויקט שמונה פרויקטים וכיום ישנם כ-60 מוקדי עשייה, בכל החילות ובכל רחבי הארץ.