שאלה של מחזור
מתי כדאי למחזר הלוואה? ואיך אנחנו יכולים להרוויח מכך?
בשיתוף מימון ישיר
מחזור הוא דבר חשוב. אבל גם אם במדינתו הקטנה לא כל כך מקפידים על הפרדת אשפה, יש תצורה אחרת של מחזור שדי רווחת כאן - הן עבור גורמים פרטיים והן עבור גורמים עסקיים - והיא מחזור הלוואה.
כשאנחנו ממחזרים הלוואה, אנחנו בעצם משנים תנאים של הלוואה קיימת, כדי להתאימה למצב שהשתנה, בין אם בהון הפרטי שלנו ובין אם במצב המשק שבו אנחנו לווים. לווים רבים, לדוגמה נוטלי משכנתא, לא לגמרי מודעים לאפשרות הזאת, וחושבים שיהיו תקועים לעד עם התנאים עליהם "הימרו" ביום שפגשו את הפקיד/ה בסניף הבנק. עם זאת, במרבית המקרים גם לבנקים או לספקי האשראי ישנו אינטרס לאפשר את מחזור ההלוואה, שכן אם היא תשפר את סיכויי ההחזר של הלווה - שני הצדדים יצאו מרווחים.
אם בחרתם למחזר את ההלוואה אצל הגורם שהלווה לכם מלכתחילה, ההליך הוא די פשוט. אתם תשבו עם נציג מטעמו, ותנסו להבין ביחד איך משפרים את סיכויי ההחזר שלכם. עם זאת, חשוב לציין כי ניתן גם למחזר הלוואה באמצעות גורם אחר, הוא אינו זה שהעניק לכם את ההלוואה הראשונה. כך, לדוגמה, אם בנק מתחרה מציע לכם תנאים נוחים יותר למחזור הלוואת המשכנתא, הדבר אפשרי בהחלט. מה שיקרה במצב כזה, למעשה, הוא שהגורם החדש ילווה לכם כסף לפירעון ההלוואה אצל המלווה הישן, וכשזאת נפרעה - תתחילו לשלם בצער רב את הקרן והריבית לגוף החדש.
מחזור הלוואה נעשית בדרך כלל שמצבו הפיננסי של הלווה הורע, והוא מתקשה לעמוד בהחזרים. או אז ניתן לפנות ולבקש מחזור הלוואה, לתנאים חדשים שאולי יעלו את גובה התשלום בסופו של דבר, אך יפחיתו את סכום ההחזר החודשי. גם כשמשתפר המצב הפיננסי שווה לפעמים לשקול מחזור הלוואה, שכן, לדוגמה, אם קיבלתם העלאה חדה במשכורת - אין טעם לגרור את החזר המשכנתא לאורך עשרות שנים, אם תוכלו להפטר ממנה תוך זמן קצר יותר.
גם אם המצב במשק משתנה, שווה לשקול לעשות מחזור שכזה, שכן ייתכן שהריבית לה הסכמתם ביום נטילת המשכנתא גבוהה מהריבית במשק, ואתם למעשה יוצאים מופסדים. יש כאלו שגם ימחזרו מספר הלוואות לתוך קרן אחת - במה שיכול לחסוך גם עמלות וריביות מרובות וגם כאב ראש.
בשיתוף מימון ישיר