המאבק הצליח: מפעל אמיליה קוסמטיקס בירוחם לא ייסגר
בתום מו"מ שנמשך כחודשיים וחצי, נחתם הסכם קיבוצי חדש בין ההסתדרות הלאומית וההנהלה, זאת במטרה להבטיח את המשך הפעילות במפעל. כחלק מהמאמץ המשותף להצלת מקום עבודתם, הסכימו העובדים לוויתורים שלא ינוכו משכרם, אלא יתבטאו בקיצוץ בהטבות
ההסתדרות הלאומית הודיעה: מפעל אמיליה קוסמטיקס בירוחם לא ייסגר, זאת לאחר שדירקטוריון החברה כבר החליט על סגירת המפעל ופיטורי 240 עובדים. הנהלת המפעל הודיעה על סגירתו בעקבות הפסדים כבדים, ו-30 עובדים כבר פוטרו, אולם בתום מו"מ שנמשך כחודשיים וחצי נחתם הסכם קיבוצי חדש שנועד להבטיח את המשך הפעילות במקום.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
מפעל אמיליה קוסמטיקס בדרך לסגירה; 240 העובדים בסכנת פיטורים
מכה נוספת לירוחם: מפעל אמיליה קוסמטיקס בעיר ייסגר
עובדי "אמיליה קוסמטיקס" הפגינו: "רוצים להתפרנס בכבוד"
בהסתדרות הלאומית אומרים כי מדובר מהלך דרמטי להצלת המפעל. נזכיר כי מפעל אמיליה קוסמטיקס הוא חברת בת פרטית של אמיליה פיתוח (מ.עו.פ) בע"מ. אמיליה פיתוח צפויה להוציא הודעה לבורסה על טוויטת הסכם בין ההנהלה לעובדים, אותו הדירקטוריון צריך לאשר.
"אנחנו שמחים שהצלחנו להציל את המפעל"
בהסתדרות הלאומית מסרו כי לאור התנהלות ועד העובדים הקודם במהלך המשבר, הודח הוועד הקודם. עובדי המפעל קיימו כינוס מיוחד ובחרו ועד עובדים חדש אשר הבין כי אם ברצונם להציל את מקום עבודתם, יש לשנות כיוון וגישה אל מול ההנהלה ולקחת אחריות ושותפות להצלת המפעל.
כחלק מהמאמץ המשותף להצלת מקום עבודתם, הסכימו העובדים לוויתורים שלא ינוכו משכרם, אלא יתבטאו בקיצוץ בהטבות. "גילויי רצון טוב מצד העובדים והתגייסותם, מייצרים תנאים כלכליים טובים יותר, שיש בהם, לצד פעילויות עידוד נוספות מצד הממשלה והרשות המקומית, לשפר את כושר ההתמודדות של המפעל בתנאי התחרות הגוברים והולכים", אומרים בהסתדרות הלאומית.
למרות שישנם עוד מספר צעדים עד שיוכלו להכריז בביטחון מלא על המשך פתיחת השערים, העובדים מאמינים כי המשרות שלהם ניצלו. "אנחנו שמחים שהצלחנו להציל את המפעל, באנו לקראת ההנהלה", אמר יגאל חזוט, יושב ראש ועד העובדים במפעל, "ברור לכל שמצב התעסוקה בירוחם בכי רע ושאין לנו לאן ללכת ולהביא פרנסה הביתה.
"אני שמח שההנהלה נכנסה איתנו למשא ומתן שהצליח בסופו של דבר, וכל זאת על מנת לשמור על מקום עבודתנו. הסכמנו לוותר ונרתמנו לטובת המפעל, ואנו מקווים שנעלה יחד על דרך המלך". העובדים וויתרו על הטבות בתחום הרווחה והסכימו כי נופש הקיץ יוקפא לשנתיים. "המשכורת הביתה חשובה יותר מאשר תווי קנייה", סיכם חזוט.
אודי מנור, מנהל חטיבת ארגונים יציגים, מסר בתגובה: "אנחנו שמחים שלאחר הודעת הדירקטוריון על סגירת המפעל, הצלחנו ברגע האחרון למנוע את פיטוריהם של העובדים והמקום ימשיך להתקיים ולהוות מקור פרנסה בפריפריה".
ראשת המועצה ירוחם, טל אוחנה, מסרה: "במאי האחרון פעלתי בכל דרך מול הבעלים והעובדים כדי להבטיח את המשך קיומו של המפעל. האחרונים נדרשו לויתורים גדולים בטווח המיידי ואין לי ספק שהתגייסותם המלאה למהלך תביא להצלחתו. לצד זאת, אנחנו פועלים בכל דרך להאיץ את פתיחתם של עוגני תעסוקה נוספים ומגוונים. הזכות להתפרנס ולהגשים מהווה תשתית לקיום איכות חיים עירונית. ירוחם רואה עצמה מובילה בשדה המחקר הפרמצבטי ואף מקדמת הקמה של שני מפעלים בתחום הקנאביס הרפואי, לצד עוגני תיירות מדברית, לוגיסטיקה, חממות טכנולוגיות במגוון תחומים, תעשיות ביטחוניות ומיזמים בתחום האקלים ואיכות הסביבה. אני גאה בעובדים על ניהול מאבק מכבד, אחראי ומחוייב".