שתף קטע נבחר

 

לואי גארל: "לא היססתי לעבוד עם פולנסקי"

ב"קצין ומרגל", סרטו החדש של הבמאי מעורר המחלוקת רומן פולנסקי, מגלם לואי גארל את הקצין היהודי אלפרד דרייפוס, שנפל קורבן לעלילת דם אנטישמית. בריאיון ל-ynet לרגל הבכורה בפסטיבל הסרטים בערבה, מדבר גארל על חשיבות הפרשה ועל ההחלטה לעבוד עם פולנסקי: "אני לא שוטר"

פסטיבל הקולנוע של ונציה האחרון עמד בסימן השערורייה סביב "קצין ומרגל", סרטו החדש של הבמאי רומן פולנסקי על פרשת דרייפוס. החלטת הפסטיבל לשבץ את הסרט של היוצר היהודי השנוי במחלוקת עוררה זעם ומחאה, בשל פרשת אונס הקטינה סמנתה גיילי משנות ה-70, בגללה פולנסקי עדיין מבוקש בארה"ב.

 

עוד לפני שהפסטיבל הפליג לדרכו בשלהי אוגוסט, המנהל האמנותי אלברטו ברברה מיהר להגן על החלטתו, בעוד שהבמאית לוקרציה מרטל, שעמדה בראש חבר השופטים, הייתה צריכה להתמודד עם ההתקפות עליה. היא בחרה שלא להתייצב לארוחה החגיגית שנערכה לכבוד "קצין ומרגל", ופיזרה שלל תירוצים מדוע הסכימה לעמוד בראש חבר שופטים של תחרות המאפשרת לפולנסקי להתחרות.

 

"קצין ומרגל" - טריילר

"קצין ומרגל" - טריילר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לואי גארל (צילום: AP)
לואי גארל. מככב בתפקיד הראשי ב"קצין ומרגל"(צילום: AP)
 

בסופו של דבר, מרטל וחבריה נתנו את הפרס השני בחשיבותו לפולנסקי - הפרס הגדול של חבר השופטים. אולם רק בסוף השבוע האחרון התפרסמה תלונה חדשה נגד הבמאי, הפעם שחקנית לשעבר שטוענת כי פולנסקי אנס אותה באכזריות באתר נופש סקי בשוויץ כשהייתה בת 18. מעניין הם לאור האשמה חדשה זו, פולנסקי היה מקבל את הפרס הנחשב או שמארגני הפסטיבל היו שוקלים מחדש את השתתפותו.

 

כך או כך, פולנסקי בן ה-86 נשאר במשכנו בפריז ולא הגיע לבכורה או לטקס חלוקת הפרסים בוונציה, מאחר והוא חשש שהוא ייעצר על ידי הרשויות באיטליה ויוסגר לארה"ב. לואי גארל, השחקן והבמאי הצרפתי, שמגלם את אלפרד דרייפוס, כן הגיע לעיר התעלות האיטלקית, וגונן על הבמאי. כך הוא גם עשה בפגישתנו לפני מספר חודשים בפריז. "לא היססתי לעבוד עם פולנסקי", הוא אמר, כשתהיתי האם לא חשש מצייד המכשפות נגד היוצר המוערך ומחולל השערוריות. "הוא הציע לי להופיע בסרט ואני סתם שחקן שעובד אתו. אני לא יודע בדיוק מה לומר - אני לא שוטר, אני לא שופט, אני לא תובע. אני לא יודע את הסיפור בדיוק, ואני לא מעמיד פנים שאני מכיר אותו טוב מעורך הדין שלו. אני לא יודע את הפרטים".

 

ומהי עמדתך בסוגיית MeToo?

"הגישה שלי כלפי MeToo היא פחות או יותר אותו הדבר, כמו כלפי דברים אחרים: כשאני רואה התקדמות - מבחינתי זו תנועה. אני לגמרי מסכים שהתנועה הזו הביאה להתקדמות, אבל אני חושב שהיא התקדמה יותר מדי. אבל מדובר בקונפליקט חיובי, זה נושא טוב למחלוקת. פתאום כולם מודעים לשינוי שהיא עשתה. בסך הכל אנחנו רוצים לשנות את היחס לנשים. אני חושב שזה חיובי, לא?".

 

לא כל הנשים הצרפתיות חושבות כך. כזכור בשנה שעברה נשות רוח צרפתיות פרסמו עצומה נגד התנועה.

"זו שחתמה עליה קתרין דנב?".

 

כן.

"אני חושב שזה עניין דורי. עבור הנשים האלה היה טוב לחתום על המכתב. כשיש קונפליקט ומאבק אתה מכריח את עצמך להיות מדויק יותר. עדיף שלא יסכימו איתך, כך שתיאלץ להיות ברור יותר בעבור מה ומי אתה נאבק".

קצין ומרגל ()
"הסיפור הכי חשוב בהיסטוריה של צרפת המודרנית". מתוך "קצין ומרגל"
 

בשבוע הבא יתייצב "קצין ומרגל" בפסטיבל הקולנוע הבינלאומי ה-8 של הערבה שיפתח ביום חמישי הקרוב (ובעיתוי מושלם - גם ברברה המנהל האמנותי של ונציה שכה גונן על הסרט ופולנסקי ינחת בערבה), ומשם ימשיך לבתי הקולנוע בישראל (ב-12 בדצמבר). במשך לא מעט שנים ניסה פולנסקי להרים את הסרט שמשחזר את סיפורו של הקצין היהודי אלפרד דרייפוס ששירת בצבא צרפת, מה גם שהוא עצמו מזדהה אתו ואף משווה את סיפור רדיפתו של דרייפוס על רקע אנטישמי לרדיפה שלו. כזכור, ב-5 בינואר 1895 דרייפוס נאלץ להתמודד עם טקס צבאי משפיל - אחרי שהורשע בריגול לטובת הגרמנים, למרות שהיה חף מפשע. הוא נושל מכל הדרגות, העיטורים והקישוטים, שנזרקו לרצפה.

 

פולנסקי ליהק לתפקיד הקולונל ז'ורז' פיקאר, שנאבק להוכיח את חפותו של דרייפוס וניסה לשחררו מהכלא באי השדים, את ז'אן דוז'רדן ("הארטיסט") ואילו את גארל בעל השורשים היהודיים הוא שיבץ לתפקיד דרייפוס. "אני לא יודע למה הוא בחר דווקא בי לגלם את דרייפוס", אומר גארל. "אבל אתה הרי יודע, בדרך כלל במאים לא אומרים: 'אני אסביר לך למה בחרתי בך', אלא אומרים יותר: 'רוצה? יאללה בוא נעשה את זה'. זה יותר קל ממה שאנשים חושבים".

מתוך
מתוך "קצין ומרגל"
 

עד כמה היית מודע לפרשה?

"למדנו עליה בבית הספר ותמיד ידעתי שהיה מישהו בשם דרייפוס, שנפל קורבן לאנטישמיות וישב בכלא. כשקראתי את התסריט הבנתי שלא ידעתי את כל הפרטים. ידעתי ולא ידעתי שדרייפוס עבר גיהינום במשך עשור. לכן אני כל כך אוהב את הסרט שבו כל פרט הוא אמיתי - כי עכשיו אני ורבים אחרים יודעים בדיוק מה קרה".

 

עד כמה רלוונטית פרשת דרייפוס למצב כיום בצרפת?

"אני חושב שזה סיפור חשוב מאוד עבור צרפת כיום. לדעתי זה הסיפור החשוב ביותר בהיסטוריה של צרפת המודרנית. חשתי עליצות כשראיתי את הסרט, מאחר והצדק ניצח בסופו של דבר".

 

ואיך היה לעבוד עם פולנסקי?

"פנטסטי. מדהים לראות אותו בפעולה. הוא מדויק מאוד ומצוין טכנית - רואים את זה בסרטים שלו. הוא מתענג על הסגנון ועושה זאת בצורה יפהפיה - כך שתמיד תענוג לראות איך הוא משחק עם המצלמות ועושה מיזנסצנות מופלאות".

 

מלבד תחקיר מקיף, גארל נדרש להיפרד לכבוד התפקיד של דרייפוס מרעמת השיער השחורה והמרהיבה שלו. "מדי בוקר הייתי צריך לגלח את השיער שלי כדי לדמות לדרייפוס הקירח. עכשיו, אחרי שהצילומים הסתיימו, אני מאוהב בשיער שלי", צוחק גארל.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים