יו"ר השלטון המקומי: "המתווה לפריסת סיבים אופטיים מקפח את הפריפריה"
המתווה שהציעו משרדי התקשורת והאוצר מעורר התנגדות בשל החשש כי בפריפריה תוקם תשתית לסיבים אופטיים רק בעוד כעשור. חיים ביבס: אזורים אלה סובלים מהיעדר גישה לאינטרנט מהיר - דבר הפוגע בתושבים בתחומים רבים. משרד התקשורת: "ההחלטות לא סופיות"
"המתווה המוצע לפריסת סיבים אופטיים מקפח את הפריפריה ומתעלם באופן בוטה מצורכי תושביה", כך כותב חיים ביבס, יו"ר המרכז לשלטון מקומי וראש עיריית מודיעין-מכבים-רעות, לשר התקשורת דוד אמסלם.
סיבים אופטיים בפריפריה? אולי בעוד עשור
מיזם הסיבים האופטיים: אושר המיזוג בין סלקום, קרן תש"י ו-IBC
סלקום וקרן תש"י ייכנסו השבוע למיזם הסיבים של חברת החשמל
בשבוע שעבר פירסמו משרדי התקשורת והאוצר את המתווה לפריסת תשתית סיבים אופטיים. מדובר בתשתית חיונית שעל חברות התקשורת, ובראשן בזק, לפרוס במטרה לאפשר שימוש בטכנולוגיה מתקדמת. עלות הפרויקט מוערכת בכמה מיליארדי שקלים.
במסגרת המתווה ביטלה המדינה את חובת הפריסה האוניברסלית של בזק, ואיפשרה לה לבחור באילו אזורים בארץ היא תפרוס, והיא תחויב לעשות זאת תוך חמש שנים. לגבי שאר האזורים נקבע כי המדינה תטיל מס בשיעור של חצי אחוז על כלל חברות התקשורת, וכספים אלו ישמשו לסבסוד פריסת התשתית על ידי שאר החברות.
ההערכות הן שלבזק ישתלם יותר להתמקד באזורים בעלי צפיפות מגורים גבוהה (בעיקר באזור המרכז), ולכן קיים חשש שהפריפריה תחובר לסיבים האופטיים רק בעוד כעשור. "מצב תשתיות התקשורת בפריפריה בכי רע. מהירות הגלישה והקליטה הסלולרית אינן מאפשרות שימוש בתשתיות האינטרנט מעבר למהירות של 40 מגה, דבר אשר פוגע בתושבי הפריפריה בתחומי החיים השונים כגון חינוך, בריאות, תעסוקה ועוד", טוען ביבס. "המלצות הוועדה מרחיקות את השימוש בשנים רבות. הן גם מסתמכות על מימון חיצוני של חברות התקשורת שאין להעריך את היקפו ואין בו רמת ודאות מוחלטת".
ממשרד התקשורת נמסר: "ההמלצות פורסמו במסגרת שימוע לציבור על מנת לאפשר מתן התייחסויות למתווה המוצע ולהעביר הצעות לשיפור ולייעול בטרם יגובשו החלטות סופיות".