שתף קטע נבחר

ההחלטה לקצבת נכות לחולי פיברומיאלגיה: "זו רק תחילת הדרך"

יו"ר עמותת אס"ף לחולי פיברומיאלגיה ותשישות כרונית על החלטת המוסד לביטוח לאומי להעניק לחולים קצבת נכות: "זה לא שהם קמו בבוקר והחליטו להיות נדיבים כלפי החולים. העבודה שלנו הייתה ארוכה וקשה"

בעקבות ההודעה של המוסד לביטוח לאומי על ההכרה בחולי פיברומיאלגיה כזכאים לקצבת נכות, התראיינה באולפן ynet שרון גור, יו"ר עמותת אס"ף לקהילת חולי פיברומיאלגיה ותשישות כרונית.

 

קיראו עוד:

מחקר ישראלי: הטיפול שנמצא יעיל לחולי פיברומיאלגיה 

מהי פיברומיאלגיה ומדוע היא מתרחשת?

 

"ההודעה הזו היא תולדה של עבודה בת 12 שנה של העמותה, בליווי היועץ המשפטי שלנו", היא אומרת באולפן. "הגשנו שלושה בג"צים נגד הביטוח הלאומי, זה לא שהם קמו בבוקר והחליטו להיות נדיבים כלפי החולים. זו רק ראשיתה של הדרך.

 

"זה לא שעכשיו יחלקו קצבאות בשפע", היא אומרת, "יש דרגות נכות שונות וקושי שונה. העבודה שלנו הייתה ארוכה וקשה, והזכאות עוד לא נחתמה. אנחנו מקווים שזה ייחתם ויהיה לטובת החולים".  

  

צפו בריאיון המלא עם יו"ר ארגון אס"ף

 

 

כ-2.5% מהאוכלוסייה בישראל סובלים מפיברומיאלגיה, המכונה בעברית "דאבת השרירים". זוהי תסמונת הפוגעת קשות ברמת התפקוד המקצועי, החברתי והמשפחתי של הלוקים בה. היא מתאפיינת בכאבים בכל חלקי מערכת השרירים, המפרקים והשלד, ללא רקע דלקתי.

 

תסמינים נוספים העשויים לאפיין אותה הם בין היתר הפרעות בשינה, עייפות, תחושת נוקשות כללית בבוקר, כאבי ראש, קשיים בריכוז ובזיכרון, סחרחורות, תחושות נימול בידיים, חום גבוה ורגישות לאור, לרעש, לריח ולשינויי טמפרטורה. 

 

עד היום התסמונת לא הופיעה ברשימת הליקויים המזכים בקצבת נכות. ההחלטה של המוסד לביטוח לאומי שנמסרה אתמול (שבת), תקנה זכאות לקצבת נכות כללית של עד 50%.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים