המשבר בביטוח הסיעודי: הציבור לא הסתער על ביטוח דרך הקופות
אחרי שחברות הביטוח נסוגו מהתחום, בחלק מקופות החולים חל גידול קל במכירות ובמספר הפונים בנושא, ובאחרות מסרו כי אין שינוי. מומחית לתביעות ביטוח: "ההסכמים דרך הקופות לוקים בחסר"
המשבר בשוק הביטוח הסיעודי: בקופות החולים מזהים יותר התעניינות בביטוח דרך הקופה מאשר בעבר.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
ביטול ביטוחי הסיעוד הפרטיים - שאלות ותשובות
אחרי הראל ומנורה: גם כלל מפסיקה לשווק ביטוח סיעודי
חברת הביטוח מנורה בהודעה דרמטית: לא נשווק יותר ביטוח סיעודי
רשמית: הראל והפניקס מפסיקות לשווק ביטוח סיעודי
בכללית מסרו כי "בנובמבר חל גידול במספר הפניות להצטרפות לביטוח הסיעודי שלנו"; במכבי מסרו כי דווקא "לא חל שינוי ממשי" מאז תחילת נובמבר; במאוחדת מסרו שמאז תחילת החודש נרשם "גידול קל בכמות המכירות, אך מדובר בימים ספורים וקשה עדיין לדעת אם זו מגמה. כמו כן יש גידול באחוזים בודדים במספר הפונים בנושא הביטוח הסיעודי"; ואילו בלאומית דיווחו כי מספר הפניות היומי למוקד לגבי הצטרפות לביטוח הסיעודי כמעט והוכפל מאז פרוץ המשבר.
כל אחת מארבע קופות החולים מציעה למבוטחיה לרכוש ביטוח סיעודי, והחברה שמבטחת באופן קבוצתי את לקוחות הקופה נקבעת מדי כמה שנים באמצעות מכרז. באוקטובר זכתה מנורה מבטחים בביטוח הסיעודי של חברי מאוחדת, אחרי שאשתקד היא זכתה גם במכרז של חברי לאומית. הראל מבטחת את חברי כללית, קופת החולים הגדולה בישראל, והפניקס את חברי מכבי, השנייה בגודלה. גורמים בקופות הבהירו שכיוון שנובמבר רק החל, מוקדם להצביע על מגמה הנובעת מהמשבר בשוק הביטוח הסיעודי.
חברות הביטוח מתקוטטות והחולים הסיעודיים נפגעים -צפו ריאיון באולפן ynet (צילום: אלי סגל)
"השירות לוקה בחסר"
לפני כשבועיים הודיעה מנורה מבטחים שתיאלץ להפסיק לשווק ביטוחי סיעוד. בהודעתה נכתב: "לצערנו, בשל ירידת הריבית במשק והשפעתה על התוצאות העסקיות במוצרי הפרט בענף הסיעוד, אנו נאלצים להפסיק לשווק את כל תוכניות הסיעוד הפרטיות עד להודעה חדשה". חברות ביטוח נוספות, בהן השחקנית הגדולה בשוק, הראל, הצטרפו להחלטתה לעזוב את התחום. מאות אלפי ישראלים המבוטחים בביטוח סיעודי פרטי עלולים להיפגע באופן ישיר מהמהלך.
עו"ד גלית קרנר, המתמחה בתביעות ביטוח ורשלנות רפואית, מותחת ביקורת על הסכמי הביטוח הקבוצתיים דרך הקופות. לדבריה, "משך הביטוח הסיעודי שהן נותנות משתנה ונע בין שלוש לחמש שנים, אבל אדם שהפך לסיעודי לא מפסיק להיות כזה אחרי שלוש או חמש שנים - זמן המקסימום שעליו ישלמו לו מהביטוח. לכן השירות לוקה בחסר.
"מה יעשו אותם חסרי מזל כאשר תחלוף תקופת הביטוח? יסתפקו בתגמולים מהביטוח הלאומי, שלא מכסים שליש מעלות מטפל זר? כרגיל, הנטל ייפול עלינו האזרחים ועל המשפחות שיצטרכו לממן מכיסם את האלפים הרבים בכל חודש".