שתף קטע נבחר
 

יתרות המט"ח בשיא: האם בנק ישראל יחזור להתערב במסחר?

ב-3 השנים האחרונות הפך השקל למטבע החזק בעולם, ועלה מול כל המטבעות. הדבר גורם לקשיים ליצואנים, שפנו בנושא אל ראש הממשלה ושרי האוצר, אלא שהם מנוטרלים בשל ממשלת המעבר. כעת מחכים היצואנים שבנק ישראל יתערב וירכוש כמות גדולה של דולרים כדי להחליש את השקל

בעוד יתרות המט"ח הגיעו לשיא של כל הזמנים, עולה עם תחילת המסחר השאלה אם בנק ישראל ישוב לרכוש מיליארדי דולרים כדי להחליש את השקל. באחרונה קנה הבנק 314 מיליון דולר, זאת אחרי תקופה ארוכה שבה כלל לא התערב במסחר.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

דרמה בשוק הקריפטו: הביטקוין זינק ב-40% תוך יממה

5 כלים שיעזרו לכם לזהות את המשבר הבא

שנה אחר שנה: איך מצליח השקל לשמור על מעמדו כמטבע החזק בעולם

 

בסוף השבוע המשיך השקל להתחזק מול המטבעות הזרים. הדולר ירד ל-3.49 שקלים והאירו ל-3.86. גם מטבעות זרים אחרים נחלשו. בשלוש השנים האחרונות הפך השקל למטבע החזק בעולם, ועלה מול כל המטבעות. הדבר גורם לקשיים ליצואנים, שפנו בנושא אל ראש הממשלה ושרי האוצר והכלכלה, אך אלה מנוטרלים בשל ממשלת המעבר.

אילוסטרציה: כסף (צילום: shutterstock)
שקלים. יתרות המט"ח הגיעו לשיא של כל הזמנים(צילום: shutterstock)

עד כה נמנע גם בנק ישראל, תחת אמיר ירון, מהתערבות במסחר במטבע חוץ, כפי שעשתה לא אחת הנגידה הקודמת קרנית פלוג. זו הורתה לקנות מיליארדי דולרים כדי להחליש את השקל. עד כה נמנע בנק ישראל גם מהורדת ריבית, שתגרום להיחלשות השקל.

 

טריליון שקל שוכבים בבנקים ללא תשואה - ריאיון באולפן עם הכלכלן יניב חברון    (צילום: חגי דקל)

טריליון שקל שוכבים בבנקים ללא תשואה - ריאיון באולפן עם הכלכלן יניב חברון    (צילום: חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בסוף השבוע הודיע הבנק המרכזי כי יתרות מטבע החוץ של ישראל הגיעו בסוף אוקטובר לסכום שיא: 121.36 מיליארד דולר. עיקר העלייה נבעה משערוך שווי היתרות, בשל היחלשותו הנמשכת של הדולר. לפי הנתונים, ברבעון השלישי טיפס השקל לעומת הדולר בכ-2.4%, ומול האירו ב-6.3%. מול המטבעות של שותפות הסחר העיקריות של ישראל, הוא הוסיף 4.4%. גם הדולר התחזק אל מול המטבעות העיקריים: האירו (ב-4.2%), הפאונד (3.1%) והפרנק השווייצרי (בכ-2%).

 

כעת מחכים היצואנים שבנק ישראל יתערב במסחר במט"ח וירכוש כמות גדולה של דולרים כדי להחליש את השקל, כבעבר. השאלה היא אם הנגיד, שלא עשה זאת בשנה הראשונה לכהונתו, ישנה כעת את מדיניותו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שקלים. אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים