שתף קטע נבחר
 

שם חדש לגוף המוזר בקצה מערכת השמש

בגלל השימוש בשם אולטימה תולה על ידי הנאצים, החליטו בנאס"א לשנות את שמו של הגוף המוזר בקצה מערכת השמש לארוקות'

במקום אוּלְטִימָה ת'וּלֶה - אמרו ארוקות': אוּלְטִימָה ת'וּלֶה - הנמצא במרחק של כ-6.5 מיליארד ק"מ מאיתנו - זכה הלילה (יום ד') לשם חדש - ארוקות' (שמיים באחת השפות של הילידים ביבשת אמריקה). השם שונה, לאחר פרסום ב-Newsweek לפני כשנה וחצי שהצביע על כך שהנאצים השתמשו בביטוי אולטימה ת'ולה בהקשר למולדת הגזע הארי.

 

אורקות' כפי שתועדה בתחילת השנה    ( : NASA/Johns Hopkins)

אורקות' כפי שתועדה בתחילת השנה    ( : NASA/Johns Hopkins)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בינואר השנה הגיעה החללית New Horizons של סוכנות החלל האמריקנית לגוף הנמצא בחגורת קויפר. בתחילה סברו כי סלע החלל מזכיר איש שלג, אך בבדיקות מדוקדקות יותר התברר כי הוא אינו דומה לאיש שלג כפי שסברו בתחילה, אלא "לפנקייק ולאגוז מעוך".

 

אלן שטרן, החוקר הראשי של משימת New Horizons, אמר: "השם משקף את ההשראה למבט אל השמיים ותוהה לגבי הכוכבים והעולמות הנמצאים מעבר למערכת השמש שלנו".

 

בנאס"א לא התייחסו להקשר הנאצי, אבל השינוי נובע מהקשר זה. אגודת תולה - שהוקמה ב-1918 עסקה במוצא הגשר הארי. באגודה הנאצית מיקמו את המקום בצפון הרחוק ביותר של אירופה - תולה. שמה של האגודה הנאצית היה אולטימה תולה - הצפון הרחוק ביותר.

 

לפני ואחרי (צילום: נאס
כך נראה הגוף שבקצה מערכת השמש(צילום: נאס"א)

 

ארוקות' התגלה ב-2014 בתצפיות של טלסקופ החלל האבל (Hubble), שנעשו בדיוק למטרה זו. שמו הרשמי היה בינתיים 2014MU69. הגילוי לא כלל הרבה יותר מאשר את עצם קיומו של הגוף הזה וחישוב המסלול שלו, כך שיצטלב עם מסלולה של החללית המתרחקת מהשמש במהירות של יותר ממיליון קילומטרים בכל יום, ויכולתה לשנות כיוון מוגבלת ביותר.

 

על פי חישובי המסלול הוא משלים הקפה של השמש כל 296 שנים (הקפה של פלוטו נמשכת 248 שנות ארץ), במרחק של כ-6.5 מיליארד קילומטרים שהם בערך 43 יחידות אסטרונומיות (כלומר 43 פעמים המרחק של כדור הארץ מהשמש).

 

להודעה של נאס"א

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נאס"א
הדמיה של אורקות'
צילום: נאס"א
מומלצים