הג'וב האיטלקי / פלג בחמישי
במקום להתלוות למאמן הנבחרת במשחק המרכזי, ישב עוזרו אלון חזן באולפן ויעץ ליובנטוס ולרונאלדו. וגם: רגב עושה bushot
החלטוריסט
חזן מעדיף את טורינו על חיפה
ביום ראשון, שישה ימים לפני המפגש עם פולין, הגיעו מאמן הנבחרת אנדי הרצוג והמנהל הטכני וילי רוטנשטיינר למשחק בין מכבי חיפה לבית"ר ירושלים. שתי הקבוצות נראו טוב לאחרונה ויש בהחלט אחרי מי לעקוב. חוץ מזה, העבודה מחייבת, וגם הכבוד למקצוע. אלא אם כן אתה חלטוריסט, שמעדיף לעשות כמה ג'ובות מהצד. כמו אלון חזן.
עוזר המאמן הלאומי לא ישב באצטדיון בחיפה, וגם לא בשני משחקי הליגה האחרים שנערכו באותו ערב. חזן העדיף את האולפן הממוזג, ופירשן במשחק בין יובנטוס למילאן. כנראה בשביל זה משלמים לו בהתאחדות - שינתח את ביצועיהם של מאמני הצמרת האיטלקים. עם העצות למאמן האוסטרי שלנו, המומחה העולמי שלנו מצליח הרבה פחות.
חזן, שכנראה קיבל מהממונים עליו פטור מהמשחק המרכזי של המחזור, היה צריך להתעקש להיות שם. בעיקר כדי ללמוד במהלך המשחק עוד כמה דברים מאיש מקצוע אירופי, כמו למשל: מה דעתו על התנועה במגרש של דולב חזיזה, והאם כדאי להכלילו בהרכב הנבחרת כבר בשבת?
הצחקתם את חזן. הוא ניצל את הערב כדי להסביר למאמן יובנטוס, מאוריציו סארי, באיזה מערך צריך לשחק. "היכולת האדירה של רונאלדו היא לעשות את הפעולות קרוב לרחבה", קבע המומחה מישראל. "אני לא יודע כמה זה נכון לשחק איתו עכשיו על הקו"... למחרת, סביר להניח, גם סארי וגם רונאלדו כבר היו אצלו על הקו.
ולא רק המאמן מטורינו קיבל ממנו מנה, אלא גם סטפנו פיולי ממילאנו. "אני לא רואה פה שום טקטיקה!" ירד הגאון מהמזרח התיכון על שני המאמנים. "אם הקשרים ימשיכו להתעקש לקבל את הכדור ולא תהיה עזרה דרך האגפים, ליובנטוס יהיה קשה... גם מילאן משחקת דרך המרכז, מה שמוביל לכל כך הרבה איבודי כדור... יובה עדיין מתעקשת לעשות את הפעולות דרך המרכז... הקאן כל הזמן התעקש לשחק במרכז ולקבל כדור עם הגב לשער"... אילו קשרה הטורקי של מילאן היה שומע, הוא בטח היה שואל: מי זה הפרשן הפרובינציאלי שמתעקש להישמע מגוחך?
קרוב ל־15 שנה משמש חזן כמאמן. הוא התחיל ב-מ.ס אשדוד, ממנה התפטר כשהייתה מתחת לקו האדום - רזומה שהספיק לו כדי לקבל ב־2008 את נבחרת הנערים וקביעות בהתאחדות. הכי כיף. אין לחץ, אפשר לעשות כסף מהצד בעיריית אשדוד ובטלוויזיה, וללמד כדורגל בליגות הטובות בעולם.
"הייתי עם הרצוג הרבה מאוד זמן בשנה האחרונה, ואני יכול להבטיח לכולם שהוא עסוק אך ורק בנבחרת ישראל", החניף החוצפן לאוסטרי בראיון בחודש שעבר. על העיסוקים של עצמו עוזר המאמן לא דיבר, אבל כשנשאל על הכישלון במוקדמות היורו הוא השיב: "יש לנו בנבחרת מינימום ימי אימון ואנחנו משתדלים להשיג מהם את המקסימום". בהתחשב בכ־30 אלף שקל בחודש שמשלמת לו ההתאחדות, לצד החלטורות, נראה שהוא בהחלט עומד במשימה. עושה את המינימום ומשיג את המקסימום.
גונב הדעת
תירוציו המגוחכים של בורשטיין
שני משחקים קיימה בשבוע החולף נבחרת הנשים בכדורגל במוקדמות אליפות אירופה. בראשון סיימה ב־1:1 במלטה, בשני נוצחה בבית 3:1 על ידי נבחרת בוסניה והרצגובינה, אך מי שהתעלה על עצמו היה המאמן הלאומי, גבי בורשטיין, עם גניבת דעת ברמה בינלאומית.
"למלטה יש שחקניות בליגות איכותיות באירופה", תירץ בין השאר בורשטיין את התיקו, ויש בזה משהו. אחת המלטזיות משחקת בסנדרלנד האנגלית ואחת בפלורנטיה האיטלקית, אבל נבחרת הנשים שלהן היא מהחלשות ביבשת. היא מדורגת 103 בעולם, 40 מקומות אחרי ישראל, ואחרי חמישה משחקי מוקדמות יש לה נקודה אחת והפרש שערים 18:1. נגד מי היא השיגה את הנקודה והגול אתם כבר יודעים.
"הכי קל ללכת אחורה ולצאת למתפרצות. אנחנו בונים לעתיד", הסביר בורשטיין אחרי ההפסד לבוסניות, וגם ניפק תירוץ חדש על היריבות: "הן משחקות ביחד בקבוצה שלהן"... אז מה? גם "נבחרת האקדמיה", שעליה בנויה נבחרת הנשים, שיחקה שנים כקבוצה בליגה. ההתאחדות שופכת על הנבחרת ועל מאמניה ים כסף, והיא באמת הולכת אחורה. רק מוזר שבורשטיין שכח את התירוץ הכי משמעותי: לנו יש נבחרת אחת, והן באו עם שתיים. גם בוסניה וגם הרצגובינה.
הסטטיסט
ההבדל בין רמי ויץ לשדר האנגלי
בשידורי הליגה האנגלית יש פטנט נפלא, שלמרבה הצער לא אומץ בכל הערוצים, והכי חבל שאינו פועל בליגת האלופות: לחיצה קטנה על מקש בשלט מאפשרת לשמוע את השידור בשפת המקור, ולפתע חוויית הצפייה מתעצמת שבעתיים. בלי חפירות מתישות של שדרים צווחנים, וללא הנזיפות של חכמולוגים מישראל בטובי המאמנים והשחקנים מאירופה. ההבדל העצום בצפייה ללא הכפתור המושיע, אינו רק במה שאנחנו נאלצים לשמוע בשידור מהאולפן - בעברית, אלא במה שאנחנו מפסידים בשידור מהאצטדיון - באנגלית.
דוגמה מאלפת לכך הייתה השבוע במשחק בין ליברפול למנצ'סטר סיטי. כשהמארחים עלו ל-0:3 משער של סאדיו מאנה, השדר האנגלי נזכר בפרט פיקנטי: "גם בשנה שעברה, כשליברפול ניצחה כאן 0:3 את הסיטי בחצי גמר הצ'מפיונס, מאנה כבש את השלישי". רמי ויץ, לעומתו, ירה מהניירת שלו את הסטטיסטיקה החיונית הבאה: "מאנה כובש בפעם השישית נגד מנצ'סטר סיטי, השיא האישי שלו הוא נגד קריסטל פאלאס, שבעה שערים"... ואני הייתי בטוח שהשיא שלו זה נגד אסטון וילה.
בדקה ה־66 התמקדה המצלמה באוהד מבוגר שישב בכיסא גלגלים, עטוף במעיל של ליברפול ומכוסה בשמיכה. זו הייתה גם התמונה שהוצגה על המסך הענק באצטדיון, הכרוז הודיע משהו, והקהל באנפילד הגיב בתשואות רמות. ויץ לא ממש הבחין באחד הרגעים המרגשים של הערב, בשביל זה היה צריך לצפות בשידור בשפת המקור.
"זהו שון קוקס, אוהד ליברפול שהותקף לפני שנה וחצי בידי אוהד רומא, בחצי גמר הצ'מפיונס באנפילד ונפגע בצורה אנושה", הסביר השדר האנגלי. "זו הפעם הראשונה מאז התקיפה שהוא חזר לאצטדיון כאורח של המועדון, והקבוצה נותנת הצגה בשבילו".
קוקס הוא סיפור גדול בליברפול. אוהדי הקבוצה ערכו מגבית כדי לממן את סדרת ניתוחי הראש שעבר, ואחרי המשחק הקפידו המאמן יורגן קלופ והבלם וירג'יל ואן דייק להצטלם במחיצתו. אבל מה כל אלה לעומת התגלית הכל כך מרגשת של רמי ויץ: אם מאנה יבקיע עוד פעם אחת מול מנצ'סטר סיטי, הוא ישווה את שיא הכיבושים שלו מול קריסטל פאלאס!
"האימפוטנטים"
משרדה של רגב כותב באנגלית
הרבה בדיחות המציאו פה על פולנים, ואף אחת מהן לא משתווה לצחוק שעשתה אתמול השרה מירי רגב ממדינת ישראל.
באיגרת בחתימתה שנשלחה להתאחדות לכדורגל שלנו, ונועדה להרגיע את ההתאחדות הפולנית, נכתב בין השאר (באנגלית), כי "מדינת ישראל מודעת לחשיבות ביטחונם של שחקני נבחרת פולין". אבל במקום Importance (חשיבות), היא כתבה Impotency (אימפוטנציה). זיגמונד פרויד בטח היה אומר על זה כמה דברים. לאחר הטוקבקים הראשונים תוקנה הטעות המביכה, אבל זה לא הכל. בהמשך המכתב נאמר (באנגלית) כי "מדינת ישראל עשתה את כל הדרוש כדי להבטיח את שלום המשלחת הפולנית", אבל במקום לכתוב to ensure השרה כתבה to promise - נוסח עילג שהיה גורם גם לתלמיד בכיתה ו' לגחך.
אז נכון, סביר להניח ששרת הרוח והצלצולים לא כתבה את המכתב בעצמה, אבל היא חתומה עליו, ומישהו ייאלץ לשלם על המבוכה. כנראה מי שמנסח את המכתבים במשרד התרבות והספורט - מיסטר גוגל טרנסלייט.
מילה זו מילה
"אנחנו לא עושים מה שאנחנו רוצים לראות, ובגלל זה אנחנו נראים כמו שאנחנו נראות"
כוכבת העבר סילבי ז'אן מפרשנת את משחקה של נבחרת הנשים עבור כל המגדרים