שתף קטע נבחר
 

התעשיינים מזהירים: סימון תוצרת ההתנחלויות יפגע בכלל התעשייה

נשיא התאחדות התעשיינים פנה במכתב דחוף לשר החוץ, על מנת שיפעל לבטל את החלטת בית הדין האירופי בטענה כי זו תפגע בכל התעשייה ולא רק ביצואנים מעבר לקו הירוק: "ההחלטה תגרום נזק לכל היצוא הישראלי לאירופה, הנאמד ביותר מ-15 מיליארד שקל לשנה"

ראשי התעשיינים מזהירים את משרד החוץ: החלטת בית הדין האירופי לחייב את כל מדינות אירופה לסמן מוצרים מההתנחלויות, תפגע בכלל התעשייה הישראלית ולא רק ביצואנים בשטחים, ותרתיע יבואנים מלהפיץ סחורה ישראלית. התעשיינים דורשים מהממשלה להקים מנגנוני מעקב ופיצוי כדי להקטין את הנזקים.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

פסיקה דרמטית: מדינות האיחוד האירופי מחויבות לסמן את תוצרת ההתנחלויות

דריכות בישראל: לקראת הכרעה על סימון מוצרים מהתנחלויות

אירופה אישרה: תגית "התנחלות" על מוצרים

 

 

נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, פנה במכתב דחוף לשר החוץ ישראל כ"ץ, בו נכתב כי "החלטת בית המשפט האירופי לחייב אכיפת סימון מוצרים ישראלים המיוצרים מעבר לקו הירוק, הינה מעבר להיותה החלטה פוליטית מפלה ואנטי ישראלית באופן מובהק, גם בעלת פוטנציאל לגרימת נזק כלכלי ממשי עבור אותם המפעלים עצמם ועבור כלל הפעלים המייצאים לאירופה. ישנה סכנה ממשית לפגיעה כלכלית משמעותית למפעלים הספציפיים שיחויבו לסמן את תוצרתם בסימון מפלה דבר שיכול לפגוע הן במכירות אך יותר מכך להרתיע יבואנים מלרכוש ולהפיץ את מוצריהם".

   ()
 

ברוש הוסיף כי "מעבר לפגיעה אפשרית באותם מפעלים מחוייבי הסימון, הרי שישנה סכנה לנזק כלכלי לכל המוצרים הישראלים הנמכרים באירופה, שכן היבואנים המפיצים והקמעונאים הרוכשים מוצרים ישראלים בכלל ולאו דווקא מההתיישבות שמעבר לקו הירוק, עלולים לשקול מחדש רכישת מוצרים ישראלים, וזאת כדי להימנע מלהסתבך עם כל סוגיית הסימון.

נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש (צילום: ניצן דרור) (צילום: ניצן דרור)
נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש(צילום: ניצן דרור)
  

"במקרה זה הנזק הכלכלי שיכול להיגרם לא יהיה מוגבל ליצוא המוצרים החייבים סימון מהשטחים, אלא יפגע בכלל היצוא הישראלי לאירופה, הנאמד ביותר מ-15 מיליארד שקל לשנה. על כן אני פונה אליך בכל לשון של בקשה על מנת לפעול בכל הדרכים העומדות לרשותך ולרשות משרדך לבטל החלטה פוגענית זו ולמנוע נזק כלכלי לכלל המפעלים המייצאים לאירופה".

 

ברוש שלח העתקים של המכתב גם לשר הכלכלה אלי כהן, שר המשפטים אמיר אוחנה, השר לנושאים אסטרטגים והסברה גלעד ארדן ושר האוצר משה כחלון.

 

יו"ר ועדת הסברה בהתאחדות התעשיינים, ד"ר רון תומר: "כשאנשים בעולם מחרימים תוצרת של התעשייה הישראלית ביו"ש, הם פוגעים קודם כל במקום בו פלסטינים ויהודים עובדים יחד. הפועלים הפלסטינים מרוויחים בתעשייה הישראלית הרבה יותר מהשכר הממוצע ברשות הפלסטינית, ואכן שיפור כלכלי הוא אחד הגשרים החשובים לדו קיום ודווקא בגשר החשוב הזה מחבל בית הדין האירופי. על ממשלת ישראל לפעול באופן רציני לשינוי ההחלטה ובמקביל לדאוג למנגנוני מעקב ופיצוי שינטרו את השינויים במכירות בעקבות הפסיקה האומללה הזו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המחשת הסימון לפי דרישות הנציבות האירופית
מומלצים