שתף קטע נבחר

 

קפריסין החרימה "רכב ריגול", בעליו הישראלי תושאל

חקירה באי השכן: הוחרם רכב מסחרי שהכיל לפי החשד ציוד מעקב מתוחכם בעלות של מיליונים, וחיפוש נערך במשרדי החברה. לפי הדיווחים בעליה הוא אל"מ (מיל') טל דיליאן, שהתגאה בעבר: "יכולים לזהות את פניך, להאזין לשיחותיך ולאתר את הטלפונים שלך בכל מקום במדינה, תוך דקות"

 

קפריסין רכב מסחרי ריגול סייבר בבעלות טל דיליאן ()
רכב הריגול, כפי שתועד בכתבה של "פורבס"

משטרת קפריסין החרימה אתמול (שבת) רכב מסחרי, שלפי החשד הכיל ציוד מעקב מתוחכם ותשאלה את בעליו הישראלי. מהמשטרה נמסר כי נערך חיפוש במשרדי החברה השייכת לישראלי, וזאת כחלק מחקירה על הפרות לכאורה של חוקי הפרטיות במדינה.

 

"רכב הריגול" שהוחרם בקפריסין    (צילום: פורבס)

"רכב הריגול" שהוחרם בקפריסין    (צילום: פורבס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מפקד המשטרה אמר לתחנת רדיו מקומית בקפריסין, כי המשטרה חוקרת בעלי מניות נוספים בחברה הממוקמת בלרנקה, וכי נבדק כיצד הרכב וציוד המעקב הוכנסו למדינה.

טל דיליאן סייבר ריגול (צילום: עמית שעל)
טל דיליאן(צילום: עמית שעל)

החקירה החלה לאחר דיווחים נוספים בתקשורת המקומית, על כך שמפלגת האופוזיציה הקומוניסטית בקפריסין, "אקל", פנתה לממשלה בדרישה להסברים לגבי הרכב ותוכנו, אשר שייכים לפי הדיווח לחברה בבעלות מפקד היחידה הטכנולוגית של אגף המודיעין לשעבר, אל"מ (מיל') טל דיליאן.

 

לפני כשלושה חודשים התראיין דיליאן למגזין פורבס וסיפר על רכב שכזה, שלדבריו עלותו בין 3.5 ל-9 מיליון דולר, בתלות בציוד שבו הלקוח מעוניין. לפי הדיווח, בעזרת הרכב המסחרי אפשר לפרוץ ולהאזין שיחות, ובין היתר ליירט שיחות וואטסאפ, צ'טים בפייסבוק, שיחות טלפון ואת כל התוכן שנמצא בטלפון הנייד.

 

מפלגת "אקל" דרשה תשובות מדוע הותר לרכב שכזה להיכנס לקפריסין, ואם הוא נבדק במכס. עוד נשאלו שאלות לגבי החברה עצמה - האם היא מציעה שירותי מעקב, ואם כן, מי נתן לה אישור לספק שירותים כאלה. בממשלת קפריסין הגיבו כי הדבר נמצא תחת חקירת המשטרה.

 

"זו טכנולוגיה שבעזרתה ניתן לזהות את הפנים שלך בכל מקום שבו אתה נמצא, להאזין לשיחות שלך ולאתר את הטלפונים שלך בכל המדינה, בתוך דקות", התגאה דיליאן בריאיון ל"פורבס".

 

דיליאן הקים ב-2011 חברה בשם "סירקלס", שפעלה בתחום הסייבר ההתקפי. שלוש שנים אחר כך היא נמכרה ב-130 מיליון דולר ומוזגה עם חברת הסייבר NSO, שהפכה בשנים האחרונות לאחת המפורסמות בעולם בתחומה - והסתבכה בלא מעט פרשיות. 

 

ממשטרת ישראל נמסר כי המשטרה הקפריסאית לא יידעה אותה בפרטי המקרה, וממשרד החוץ לא נמסרה תגובה.


פורסם לראשונה 16/11/2019 22:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים