שתף קטע נבחר

 

ישראל מעלה את יעד האנרגיות התחדשות לשנת 2030

ישראל מתכוונת להציב יעד חדש וגבוה: להעלות עד שנת 2030 את ייצור החשמל מאנרגיות מתחדשות ל-30-25% במקום 17%

שר האנרגיה, יובל שטייניץ, צפוי להודיע היום (א') בישיבת הממשלה השבועית על הכוונה להציב יעד חדש לייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות. היעד שהוצב בעבר היה שייצור החשמל מאנרגיות מתחדשות יגיע עד שנת 2030 לשיעור של 17%. היום צפוי שטייניץ לבשר כי היעד יעלה לשיעור של 25% עד 30%. "כיום היעד של 17% ל- 2020 הוא מאוד לא שאפתני", אומרים במשרד האנרגיה.

 

שר האנרגיה, יובל שטייניץ
שר האנרגיה, יובל שטייניץ

 

בשנת 2018 ייצור החשמל מאנרגיות מתחדשות עמד על 4% בלבד ואילו השנה הוא עומד על 6.7%. ב-2020 ישראל צפוייה להגיע ליעד של 10%. זאת, בעקבות הגדלת השימוש בגגות סולאריים קטנים ומתקנים חדשים, שהקמתם צפויה להיות משולמת בסוף השנה הבאה.

 

השר שטייניץ צפוי להודיע על כוונתו להעלות את היעד במסגרת התוכנית להפחתת השימוש בפחם וצמצום זיהום האוויר. כיום השימוש בפחם לייצור חשמל עומד על מעט פחות מ- 30% ובמשרד האנרגיה מבקשים להפסיק להשתמש בו לחלוטין עד אמצע העשור הבא.

 

שר האנרגיה ציין כי "מדינת ישראל תהפוך לחלק חשוב במגמה העולמית לייצור חשמל באנרגיות מתחדשות, ולצד תהליכים שאנו מקדמים בתחום וצפי התקדמותם גם בעשור האחרון, אני בוחן הגדלה משמעותית ביעד המתחדשות, שכמעט יכפיל את היעד הקודם שקבענו. היעד הינו שאפתני, אך לאור תחילת יישומם של חלק מהצעדים שכבר קיבלנו בנושא, ניתן יהיה לעמוד ביעד החדש".

 

יש לציין כי בשנת 2017 יצור החשמל באמצעות אנרגיות מתחדשות פיגר במידה רבה אחרי יעדי הממשלה. בדו"ח של בנק ישראל הוסבר שהפיגור נבע מיעדים לא ריאליים, אסדרה מכבידה, ודחייה בעקבות הירידה התלולה של עלות הייצור.

 

מסתנוורים בכביש 40: המגדל הסולארי באשלים    (בראל אפרים ואמיל טבוסוב)

מסתנוורים בכביש 40: המגדל הסולארי באשלים    (בראל אפרים ואמיל טבוסוב)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אבל מאז דברים השתנו. הוגדלה המכסה הסולארית הכוללת ב-1,600 מגה-וואט עד 2020. זאת, לאחר שהחסמים בהקמת טורבינות הרוח נותרו בעיניהם. הבעיות הגדולות העומדות בפני היזמים המבקשים להקים טורבינות הם משרד הביטחון והארגונים הירוקים.

 

מתווי הטורבינות נמצאות בנתיבי נדידת הציפורים, מה שגורם להתנגדות ארגונים כמו רשות הטבע והגנים והחברה להגנת הטבע. חסם נוסף הוא הקרקע והיותה של ישראל מדינה קטנה. לכן, פועלים במשרד למציאת פתרונות נוספים לשימוש פאנלים סולאריים (הצבת פאנלים במחלפי כבישים, מטמנות, מחצבות, מאגרי מים, מבני ציבור ועוד). בנוסף, על מנת לעמוד ביעדים יש לטפל ברשת ההולכה ובאגירה.

 

רשות החשמל כבר ערכה בדיקה ראשונית להגדלת היעד עד 30% וכעת השר שטייניץ יבקש מהם לערוך בדיקה נוספת מעמיקה יותר, ובה יתייחסו גם לתעריף החשמל. כלומר, למחיר לצרכן. במשרד האנרגיה אומרים כי אם המהלך יתבצע בצורה נבונה, תעריף החשמל לא צפוי לעלות. לאחר עבודת הצוות המקצועי הרשות תערוך שימוע ציבורי, ומליאת הרשות תאשר את ההמלצות להגדלת היעד.

 

ברחבי העולם ייצור החשמל ממקורות מתחדשים הולך וגדל. באיסלנד כמעט כל החשמל מיוצר מאנרגיות מתחדשות, בקוסטה ריקה כמעט 99% ובנורבגיה 98%. בקליפורניה שבארה"ב כ- 34% מהחשמל מופק ממקורות מתחדשים. קצב הגידול של אנרגיות מתחדשות צפוי לעלות בשיעור של 50% בין השנים 2019 ל- 2024 לפי דו"ח סוכנות האנרגיה הבינלאומית. זאת, בעיקר הודות לאנרגיה ממקורות סולאריים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים