שתף קטע נבחר

 

נשיא סין הורה: "לא לרחם על המוסלמים"

במערב מעריכים שמיליון מוסלמים מוחזקים במחנות חינוך מחדש בחבל שינג'יאנג. סין רוצה לחסל את איום הטרור, ומסמכים שהודלפו מהממשלה בבייג'ינג לניו יורק טיימס מעניקים הצצה נדירה לדיכוי החשאי. "חייבים להיות קשוחים כמותם, תשתמשו באמצעים דיקטטוריים נגד הקיצוניים", דרש הנשיא

 

 

תיעוד של "עצירים מוסלמים" בסין שעלה לרשת

תיעוד של "עצירים מוסלמים" בסין שעלה לרשת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הדלפה נדירה של גורם בממשלת סין חושפות פן נוסף בדיכוי המוסלמים בחבל שינג'יאנג. לפי מסמכים ממשלתיים נשיא סין הורה לרשויות לפעול "ללא רחמים" נגד הבדלנות והקיצוניות. למי שמתנגד למעצרים ההמוניים של המוסלמים, ולכליאתם במחנות חינוך מחדש, נשקפת סכנה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

ארגוני זכויות אדם ומומחים בינלאומיים מעריכים שיותר ממיליון מוסלמים מהמיעוט האויגורי, ומיעוטים מוסלמים אחרים, כלואים במחנות חינוך מחדש בחבל שינג'יאנג במערב הרחוק של סין. 403 דפים של מסמכים ממשלתיים סודיים שהגיעו לידי ניו יורק טיימס מספקים הצצה חסרת תקדים לדיכוי החשאי של המשטר הקומוניסטי בסין, שנתון ללחץ הולך וגובר ולביקורת בינלאומית, במיוחד של ארה"ב.

סין תיעוד לכאורה של הובלת עצירים ב חבל שינג'יאנג מחנות מוסלמים אויגורים ()
מתוך סרטון שעורר סערה בעולם: "עצירים מוסלמים בשינג'יאנג"

סין תיעוד לכאורה של הובלת עצירים ב חבל שינג'יאנג מחנות מוסלמים אויגורים ()
 

המסמכים כוללים נאומים של הנשיא שי שלא פורסמו בעבר, בנוסף לצווים ולדיווחים על המעקב של השלטון והשליטה באוכלוסייה המוסלמית בשינג'יאנג. ההדלפה גם מראה חוסר שביעות רצון במפלגת השלטון הקומוניסטית מדיכוי המוסלמים. המסמכים הודלפו על ידי חבר אנונימי בממסד הפוליטי בסין, שמקווה שהחשיפה תמנע מההנהגה הסינית – כולל מהנשיא שי – "לחמוק מהאחריות למעצרים ההמוניים".

 

עוד כתבות על דיכוי המוסלמים בסין:

"בייג'ינג לוקחת למשפחות מוסלמיות את הילדים"

תיעוד מסין: מוסלמים כפותים והרס של בתי קברות

האח הגדול: מרגלים במשפחות מוסלמיות

 

בנאום מ-2014 לאנשי מפלגת השלטון, אחרי שמורדים מוסלמים אויגורים רצחו 31 בני אדם בתחנת רכבת בדרום מערב סין, קרא שי לפתוח במאבק כולל נגד הטרור, הבדלנות וההסתננות. לדבריו אותו מאבק צריך להתבצע באמצעות "כלים דיקטטוריים" ובמהלכו "אסור לחלוטין לגלות רחמים". "אנחנו חייבים להיות קשוחים כמותם", אמר שי לנציגי המפלגה.

 

חובב כדורגל מושבע. נשיא סין שי גינפינג (צילום: MCT)
"בלי רחמים". נשיא סין שי ג'ינפינג(צילום: MCT)

מחנות החינוך מחדש של המוסלמים צברו תאוצה בעקבות המינוי ב-2016 של מנהיג חדש למפלגה בשינג'יאנג. אותו מנהיג, צ'ן קואנגו, הפיץ את הנאומים של שי כדי להצדיק את הדיכוי וקרא לנציגי השלטון "לאסוף את כל מי שצריך לאסוף". לצ'ן כבר היה מוניטין של מאבק במיעוטים בסין, והוא הוביל מדיניות נוקשה במיוחד במטרה לדכא את ההתקוממות של המורדים בטיבט.

 

המסמכים שהודלפו כוללים מדריך עם תשובות לסטודנטים מוסלמים שחוזרים הביתה, ומגלים שבני משפחותיהם נעדרים או עצורים במחנות. במדריך נכתב שיש לומר לסטודנטים שבני המשפחה נדבקו ב"ווירוס החשיבה הקיצונית", וצריכים לעבור טיפול לפני "שהמחלה הקלה תהפוך לחמורה".

סין שינג'יאנג תמונות לוויין הרס לכאורה של בתי עלמין של מוסלמים אויגורים (צילום: AFP)
תמונות לוויין מסין: הרס של בתי עלמין מוסלמיים אויגוריים(צילום: AFP)

סין שינג'יאנג תמונות לוויין הרס לכאורה של בתי עלמין של מוסלמים אויגורים (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

המסמכים גם חושפים את הסכנה שנשקפת לנציגי השלטון שלא מצייתים לפקודות. וואנג יוגז'י נחקר מ-2017 עד 2018, אחרי ששחרר ביוזמתו יותר מ-7,000 מוסלמים ממחנות בשינג'יאנג. וואנג הודה שחשש שמעצרם של כל כך הרבה אנשים עלול להוביל לסכסוך ולהעמקת השנאה של בני המיעוטים לשלטון.

 

תחילה הכחישה סין את הידווחים על המחנות ואמרה שמדובר ב"בתי ספר עונתיים", שנועדו לרסן את השפעות האיסלאם הקיצוני והאלימות באמצעות חינוך והכשרה תעסוקתית. ארגוני זכויות אדם וכלי תקשורת (שחשפו מסמכים רשמיים ותמונות לוויין) הציגו תמונה שונה, שמראה שאותם "בתי ספר" הם למעשה בתי סוהר.

מרכז חינוך מחדש ל מוסלמים אויגורים מחוז שינג'יאנג סין  (צילום: רויטרס)
מחוץ למרכז חינוך מחדש בשינג'יאנג(צילום: רויטרס)

מרכז חינוך מחדש ל מוסלמים אויגורים מחוז שינג'יאנג סין  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

ג'יימס לייבולד, מומחה ליחסים אתניים בסין ופרופסור באוניברסיטת לה טרוב במלבורן, אמר שההדלפה "מאשרת שחור על גבי לבן, במילותיה של המפלגה", את מעצרם הממושך של המוסלמים בשינג'יאנג. הוא הוסיף שהמסמכים מראים כי "הייתה התנגדות ברמה המקומית", ושאנשי הרשויות המקומיות מחו על מדיניות הענישה הקולקטיבית – והסתכנו בענישה או הדחה.

 

בנוסף, אומר לייבולד, העובדה שהמסמכים הודלפו היא "סימן משמעותי שבתוך המפלגה יש רבים שחושבים שמדובר במדיניות לא חכמה, ורוצים ששי ג'ינפינג וצ'ן קואנגו יישאו באחריות". הממשלה הסינית סירבה להגיב לפרסום של ניו יורק טיימס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תיעוד של מוסלמים עצורים בשינג'יאנג
מומלצים