שתף קטע נבחר

הצעירה שהופכת שאריות דגים לפלסטיק

סטודנטית בריטית לקחה שאריות מדגים, ערבבה עם אצות וחלקי סרטנים והציגה חומר דמוי פלסטיק. לאחרונה זכתה בפרס יוקרתי

צעירה מבריטניה פיתחה תחליף פלסטיק, העשוי משאריות דגים. לאחרונה היא זכתה בפרס ג'יימס דייסון על הפיתוח. בכספי הפרס, 41 אלף דולר, מתכוונת הסטודנטית לפתח את המוצר.

 

 

לוסי יוז (23), סטודנטית באוניברסיטת סאסקס, פיתחה את MarinaTex במהלך פרויקט הסיום שלה בעיצוב מוצר. לדבריה, מדובר בתחליף לפלסטיק, שממנו אפשר לייצר אריזות לכריכים, קופסאות פלסטיק ועוד.

 

כדי ליצור מוצר חזק יותר היא גם הוסיפה חלקים מסרטנים ומאצות. "הפלסטיק לא בהכרח הבעיה, אלא שימוש היתר שלנו", היא אמרה. "למשל, בפלסטיק חד פעמי אנחנו משתמשים זמן קצר ואחרי זה זורקים".

 

יוז והמוצר החדש (צילום: רויטרס)
יוז והמוצר החדש(צילום: רויטרס)

המוצרים שפיתחה יוז (צילום: רויטרס)
המוצרים שפיתחה יוז(צילום: רויטרס)

 

על-פי דו"חות של האו"ם, בכל שנה מושלכים כ-50 טונות של פסולת מתעשיית הדגים. מדובר בחלקים של הדג, שבדרך כלל לא אוכלים - כמו קשקשים וחלקים פנימיים.

 

"ניסיתי להבין כיצד אוכל להשתמש בפסולת הזו ולהוסיף ערך לפסולת", אמרה יוז לסוכנות הידיעות רויטרס. "כשהרגשתי את העורות והקשקשים של הדגים בידיים, הבנתי שיש להם פוטנציאל. זה היה כל כך גמיש וגם חזק".

 

בשנת 2016, כך על פי נתוני הבנק העולמי, יוצרו בעולם 242 מיליון טונות של פלסטיק. חלק מהפלסטיק מגיע לאוקיינוסים, דבר הגורם לבעיה ולאיי פלסטיק באוקיינוסים. באוגוסט נמצאו חתיכות פלסטיק זעירות, המכונות מיקרו-פלסטיק, באזור הארקטי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הפלסטיק מפסולת הדגים
צילום: רויטרס
מומלצים