שוטרת התחזתה לילדה, ו-25 חשודים בפדופיליה נעצרו
הסוכנת המשטרתית הציגה עצמה בצ'אטים כבת 13, החשודים פנו אליה בהצעות מגונות. אחד מהם הוא יוצא יחידה מובחרת בצה"ל. אלו המלצות המשטרה לגלישה בטוחה
סוכנת משטרתית התחזתה לילדה - ו-25 חשודים בפדופיליה באינטרנט נעצרו: מחלק הסייבר בימ"ר חוף עצר הבוקר (יום ב') 25 חשודים בפדופיליה ברשת האינטרנט בעקבות החקירה שנמשכה כמה חודשים, ובמהלכה פעלה שוטרת סמויה ברשת.
השוטרת, בת 25 המשרתת במחוז חוף, נכנסה לחדרי הצ'אט כשהיא מציגה את עצמה כילדה בת 13 - אך לא פנתה לאף אחד מיוזמתה. החשודים, בני 20 עד 70 מרחבי הארץ, פנו אליה בהצעות מגונות וביקשו ממנה לבצע בעצמה מעשים מגונים מול מצלמה. שישה מהחשודים נעצרו בעבר ונמצאים בעיצומו של הליך משפטי בגין עבירות דומות קודמות. אחד מהם הוא יוצא יחידה מובחרת בצה"ל. במהלך הבוקר יובאו החשודים להארכת מעצר בבית המשפט השלום בחיפה.
סגן מפקד יחידת התשאול בימ"ר חוף, רפ"ק זיו מלמוד, אמר כי כאשר הסוכנת נכנסה לחדרי הצ'אט, היא לוותה באנשי היחידה ותודרכה על ידיהם. על מנת להקנות אמינות לפעולותיהם, נבנתה תפאורה של חדר התואם לילדה בגיל 13. החשודים הלכו שולל מהתפאורה ואף ממראה השוטרת, שאותה ראו במצלמות רשת.
השוטרת הפצירה והדגישה בפני החשודים כי היא בת 13, ללא ידע או ניסיון מיני, מתביישת ונבוכה, אולם כל זאת לא הפריע לאותם חשודים להמשיך וליצור עמה קשר במטרה לשכנע אותה לבצע פעולות בעלות אופי מיני מול מצלמת הרשת ובכלל.
"במהלך השירות שלי נחשפתי למאות זירות של פשע, שוד, רצח ואונס", סיפרה הסוכנת שהתגייסה למשטרה לפני חמש שנים לתפקידי סיור ושטח. "שום דבר לא הכין אותי לתכנים שנחשפתי אליהם במהלך פעילותי כסוכנת סמויה. לאורך מספר חודשים אף אחד בסביבה הקרובה שלי לא ידע על הפעילות שלי כסוכנת משטרה".
השוטרת הוסיפה כי בשל השיחות המצולמות עם החשודים, התפקיד הצריך ממנה להיות חדה וממוקדת על-מנת להגיב במהירות ולא לעורר חשד. "הדבר שהכי זעזע אותי בפעילות זה שאמרתי לאותם גברים שאני ילדה בת 13 - ועדיין שלחו לי מסרים ותמונות בעלי אופי מיני. ניסו גם לשכנע אותי לבצע פעולות מיניות בשבילם גם כשהתעקשתי שאני מתביישת, שאין לי שום ניסיון ושההורים שלי לא מרשים לי. מה שעבר לי בראש כאישה בת 25 - זה איך ילדה שהיא באמת בת 13 מרגישה?".
"קיבלתי הצעות מגונות ממגוון רחב של גברים מכל חלקי הארץ, מכל הגילאים. דתיים, חילוניים, ערבים, יהודים, חיילים מגיל 20 ועד קשישים בני 70", אמרה.
להלן המלצות המשטרה לילדים ולהורים בנושא גלישה בטוחה:
*עודדו את הילדים לשתף אתכם במקרה שהם או מישהו מחבריהם נפגע ברשת או חש אי-נוחות.
*היו מעורבים יותר והשגיחו על הרגלי הגלישה ברשת של ילדיכם, בסיוע אפליקציות ייעודיות לטלפונים חכמים וטאבלטים.
*השתמשו במפתח parental control (פיקוח הורי) למניעה החשיפה של הילדים לחומרים מיניים ולבקרה עליהם.
*קבעו פילטרים לצמצום הנגישות לחומרים למבוגרים, כולל פורנוגרפיה, באמצעות ההגדרות במנועי החיפוש השונים.
*קבעו את רמת הפרטיות של המשתמש בהגדרת החשבון באתרי מדיה חברתית פופולריים כמו יוטיוב ופייסבוק.
*השתמשו באפליקציות ובשירותים לסינון תכנים שמציעים ספקי אינטרנט באתרים שלהם.
*מנעו pop ups (חלונות צצים) בהגדרות הדפדפן לצמצום האפשרויות שהקטינים יגיעו לתוכן בלתי רצוי בטעות.
*דאגו שהמחשב יהיה במקום מרכזי בבית.
*הקפידו שהטלפון או הטאבלט יישארו בלילה מחוץ לחדר הילדים.
*הגיעו עם הילדים להסכמה לגבי האתרים והאפליקציות המתאימים להם ועל היקף זמן הגלישה.
*הסבירו לקטינים את מימד אובדן השליטה ברשת: ברגע שלחצו על כפתור "שלח", אין דרך חזור, לא ניתן למחוק את התוכן מהרשת והתפוצה של התמונה/סרטון כבר לא בשליטתם.
*הנחו את הקטינים להימנע מהזנת פרטים אישיים ומזהים בפרופיל וממסירתם בשיחות.
*הורו לילדים לא להיפגש עם מישהו שהכירו ברשת, ודאי שלא בלי אישור הורים.
*למדו את הקטינים שזהות ברשת אינה בהכרח אמיתית ולכן אין לפתוח הודעות, מיילים, קישורים וכו' שנשלחו מזרים.
*הימנעו מאיומים, כמו ניתוק האינטרנט, בשיחות עם הילדים, כדי שלא יחששו לשתף אתכם במקרה שנפגעו או שהם זקוקים לעזרתכם.
*אם יש חשש או ספק להיבט פלילי – ניתן לפנות למוקד 105 ולכל תחנת משטרה ולהגיש תלונה.