"לא הייתה אפליה": ספיצ'קוב בדרך לטוקיו
הנהלת האיגוד החליטה לקבל את המלצות הוועדה שבדקה את המקרה, ולא לפגוע בספיצ'קוב. המשמעות: השייטת שנמצאת בזוגיות עם מאמנה היא זו שתהיה בטוקיו. "הישגיה נובעים מיכולותיה הטובות יותר משל חברותיה", נאמר בהודעת הוועדה. העותרות: "ההחלטה פוגעת ברוח הספורט, צריך להשעות את קטי"
הנהלת איגוד השייט החליטה לקבל את המלצות הוועדה שמונתה לבדוק האם נפלו כשלים במהלך המסע לקביעת הקריטריון לאולימפיאדת טוקיו, קבעה שהסטטוס-קוו יישמר, הנקודות של השייטות לא יאופסו ולמעשה הכריעה: קטי ספיצ'קוב בדרך לאולימפיאדת טוקיו 2020.
הניקוד אותו צברו השייטות עד כה הוועדה לא הצליחה להכריע בנוגע לשיטת הניקוד שתונהג מעתה ואילך, וזהו למעשה הסעיף היחידי שניתן לומר לגביו כי האיגוד לא קיבל במלואן את המלצותיה. לפיכך, השיטה שהייתה נהוגה עד כה תימשך.
"בסיכום עבודתה, קבעה הוועדה כי לא היתה העדפה מקצועית של הגולשת קטי ספיצ'קוב בשום שלב עד תום אליפות העולם בספטמבר 2019 בגארדה וכי הישגיה של הגולשת קטי נובעים מיכולותיה הטובות יותר מאשר של חברותיה לנבחרת בתקופה זו של המבחנים האולימפיים בטוקיו", נאמר בהודעת הסיכום של עבודת הוועדה.
המאמן פייר לוקווה פוטר מעבודתו באיגוד בגלל הזוגיות בינו לבין ספיצ'קוב בניגוד לתקנון האתי. הדבר הוביל לדרישה של יתר הגולשת אותן אימן לאפס את הניקוד שצברו גולשות הנבחרת במרוץ לאולימפיאדת טוקיו בנימוק שייתכן שספיצ'קוב זכתה להעדפה שהגדילה את סיכוייה להצליח. בינתיים, הצרפתי ממשיך לאמן את ספיצ'קוב באופן פרטי, בעוד יתר הגולשות (נוי דריהן, מאיה מוריס ונוגה גלר) מתאמנות בנפרד. זהו גם המצב שיימשך מעתה. הגולשות שדרישתן נדחתה צפויות לפנות לבג"צ.
"מהרגע שגילינו את אירוע ההתאהבות בלב הים ולאחר שאימתנו את כל פרטיו, נקטנו בצעדים המתבקשים, הן בפיטוריו של המאמן, הן בהקמת ועדת הבדיקה והן בניסיונות להחזיר את הבנות למסלול של אימונים והכנות", אמר יו"ר איגוד השייט גילי אמיר. "אני מקווה שהשכל הישר יגבר והבנות תשובנה מיד למסלול של אימונים ולא של בתי משפט ותקשורת".
השייטות, שצפויות לעתור לבג"צ בנושא, הוציאו לאחר פרסום ההחלטה הודעה חריפה שמגנה את האיגוד: "המלצת הוועדה והחלטת איגוד השייט, שמות למרמס ופוגעות בצורה אנושה ברוח הספורט בכלל וברוח האולימפית בפרט", נאמר בהודעה. "הוועדה והאיגוד בחרו להתעלם משורה ארוכה של עובדות שאינן במחלוקת, המלמדות על היחס המועדף והפסול שניתן לשייטת על ידי המאמן במהלך התקופה הממושכת בה ניהלו השניים מערכת יחסים פסולה, אותה בחרו להסתיר במכוון.
"בין היתר, הסתבר כי המאמן העביר לספיצ׳קוב אימונים אישיים, תוך שהוא מותיר את השייטות האחרות להתאמן עם מאמנים מתחלפים ואף לבדן. הראיה, שבמהלך תקופת הרומן גדל משמעותית פער הניקוד בין ספיצ׳קוב ובין השייטות האחרות. בניגוד לטענות האיגוד, האיגוד ידע על הרומן כבר חצי שנה. תהליך בחירת השייטת שתייצג את ישראל באולימפיאדת טוקיו, התנהל בצורה פסולה, לא שיויונית, לא הוגנת ולא שקופה.
"הדרך היחידה לנטרל את הפגיעה האנושה שנגרמה עקב התהליך הפגום, היא באמצעות השעייתה של ספיצ׳קוב מנבחרת השייט. לא ראוי כי מי שהיתה שותפה פעילה למסכת הסתרה ורמייה והפיקה מכך תועלת מקצועית פסולה, תייצג את ישראל במשחקים האולימפיים. העובדה שאין בהחלטת איגוד השייט ולו מילת ביקורת אחת על ספורטאית שנהגה בצורה כזו, מלמדת כי המטרה סומנה והיתה ידועה מראש. כמו כן, הוועדה המליצה להפיק לקחים אך לא ננקט שום הליך בתום הגשת המסקנות לאיגוד. השייטות ימשיכו לפעול לשם הוצאת הצדק לאור במישורים המשפטיים והמקצועיים".