שתף קטע נבחר

 

"הישראלים מאוהבים בכלים חד פעמיים"

מנהלת שיווק ברשת לכלים חד-פעמיים אמרה בריאיון לאולפן ynet כי הישראלים לא מוכנים לוותר על הכלים החד פעמיים, אך הם מעדיפים כעת כלים מנייר ולא מפלסטיק

 

 

הריאיון באולפן ynet    (צילום: ניצן דרור, אלי סגל)

הריאיון באולפן ynet    (צילום: ניצן דרור, אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בעולם מרתיעים מזיהום הפלסטיק, אבל בישראל משדרים עסקים רגיל ורוב הישראלים לא מוכנים לוותר על הכלים החד-פעמיים - למען הסביבה ועתיד כדור הארץ. השינוי היחיד הוא יותר כלים חד פעמיים מחומרים אחרים ולא מפלסטיק.

 

בריאיון לאולפן ynet אמרה מירית חביב, מנהלת השיווק של רשת חנויות החד פעמי "הילולה", כי אין שינוי בהרגלי הצריכה. "יש אמנם משבר, אבל הוא עולמי, והוא לחלוטין לא מגיע אלינו. אנחנו התכוננו מאוד מאוד יפה לדבר הזה, העולם הולך לכיוון חד פעמי מתפרק, ידידותי לסביבה, אז מבחינתנו זה לא משבר, זו הזדמנות נהדרת לעשות טוב לסביבה ולאנשים ולהמשיך לחגוג. זה הכי חשוב".

 

אז עד כמה הישראלים אוהבים כלים חד פעמיים? "הישראלי הממוצע מאוהב בכלים חד פעמיים, שזה משהו שצריך יום אחד לחקור ולבדוק", אמרה חביב. "הדבר מתחלק פה לכמה דברים, יש הרבה מאוד משפחות מרובות ילדים, שצריכות להאכיל כמויות של אנשים מדי יום, ואין ספק שזה סוגר להם פינה. דבר שני, הישראלים חוגגים המון, מטיילים המון, עושים בכל הזדמנות אירוע וגם פה הכלים החד פעמיים סוגרים את המקום הזה ומאפשרים חיים הרבה יותר פשוטים וקלים".

 

   (צילום: shuterstock)
כלים חד פעמיים(צילום: shuterstock)

 

לדבריה, הישראלים לא יוותרו על הכלים החד פעמיים למען הסביבה - אם כי הם בוחרים לרכוש כלים מאיכות טובה יותר. חביב: "אני לא חושבת שיוותרו על החד פעמי לחלוטין, אני לא רואה את זה קורה, אלא אם כן יקרה איזשהו משבר שאי אפשר יהיה להתמודד איתו. אבל לא נראה לי שזה יהיה משהו שיקרה בשנים הקרובות. יחד עם זאת, רואים שיש שינוי, רואים שהישראלים פחות ופחות מחפשים את כלי הפלסטיק הפשוטים המאוד זולים, שמאוד רעים לסביבה, וכן מחפשים אפשרויות והזדמנויות להשתמש בכלים שיותר טובים לנו וזה השינוי האמיתי".

 

על שינוי הצריכה בתוך הכלים החד פעמיים, אמרה חביב: "רוב הכלים היום עברו להיות או מנייר או מחומרים שמתפרקים בצירה ידידותית בטבע. אז אם פעם אני פעם היה 70% פלסטיק ו-30% כלים שמתפרקים טוב, היום לחלוטין האחוזים משתנים ואנחנו עולים בגדול, רוב הכלים הפכו להיות כלים מנייר או כאלו שמתפרקים".

 

ומה ההשפעה על הכיס? חביב: "ההפרש במחירים הוא לא מאוד גדול, אין ספק שהכלים הטובים יותר עולים קצת יותר, אבל מי שמבין מוכן לשלם את הפער הזה, ומעבר לזה ההבדל של המחירים הוא לא משמעותי כי שוב גם העולם עובר לכלים מנייר, והעלויות של היצור יורדות בהתאם, כי המסות עולות, אין חוכמות זה מתאזן".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shuterstock
כלים חד פעמיים
צילום: shuterstock
מומלצים