שתף קטע נבחר
 

לחיות עד 100 עם חלקי חילוף לגוף: כך תיראה הרפואה ב-2040

כנס שעסק בפריצות הדרך והפיתוחים הכי מתקדמים ברפואת העתיד מעורר עניין רב בקהילה הרפואית. מהן המסקנות הכי חשובות מהכנס - והאם נהיה בריאים יותר ונחיה יותר?

חיים ארוכים ובריאים הם משאת הנפש של כולנו. השנים האחרונות, היו עמוסות פריצות דרך בתחום הטיפולים והאבחון במחלות, שפעם היו נחשבות כ"גזר דין מוות", והיום אנשים זוכים לשנים ארוכות ובריאות מאי פעם.

 

הכנס שהתקיים בשבוע שעבר בתל אביב בנושא "רפואת העתיד", גרם לנו להבין שאנחנו עומדים בפתחה של תקופה מרתקת ומעניינת בתחום.

 

בכנס, אותו יזמו פרופ' נדיר ארבר, המנהל את מרכז לקידום בריאות ומניעת סרטן באיכילוב ומכהן כיו"ר מכון ג'רסי-אליאס, הפקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, בשיתוף קבוצת קומטק, השתתפו 1,354 משתתפים, עם 184 מרצים מרחבי העולם לרבות, שלושה חתני פרס נובל, פרופ' רוג'ר קורנברג, פרופ' רוברט ג' אומן, פרופ' אברהם הרשקו, וכלה אחת – פרופ' עדה יונת, כמו גם חתני פרס ישראל ומיטב המוחות בארץ ובעולם. במהלך הכנס התקיימו 38 מושבים והרצאות בתחומים שונים.

 

טיפול רפואי בעתיד (צילום: Shutterstock)
רפואה בשנת 2040. כך תיראה רפואת העתיד(צילום: Shutterstock)

 

בין השאר דובר בכנס על מניעת מחלות לב, סוכרת וסרטן. על כך שתוחלת החיים תישק ל-100, איכות החיים תשתפר, נדע להחליף איברים ולתקן פגמים זעירים במוח, אבל הבעיה היא שעדיין הכל יקר מאוד.

 

בעתיד הקרוב הרפואה תשתלב יחד עם חברות ענק כמו מייקרוסופט, פייסבוק וגוגל, ותהיה זיקה בין טכנולוגיות צבאיות, מחקר מן החלל וטיפולים רפואיים.

 

פייק ניוז: גם ברפואה

אחד המושבים החשובים בכנס הוקדש לנזקים סביבתיים. פרופ' אלפרד נגוט, מומחה עולמי בתחום האפידמיולוגיה של מחלות ובעיקר סרטן, דיבר על כך שאנשים עלולים להיות מושפעים מחרושת שמועות.

 

כך למשל, במשך עשרות שנים טענו שישנם אזורים מוכי תחלואת סרטן בלונג איילנד שבניו-יורק, תוך האשמת גורמים סביבתיים. זאת למרות העובדה שהנתונים לא תמכו בכך, המספרים הראו שזו טענה שגויה אבל אנשים הרגישו שזה נכון, ומרגע שמקבלי החלטות בולטים בניו-יורק נתנו לטענות אלה אישור, ופורסמו חצאי מחקרים, השיח כבר לא היה על נתונים, הנרטיב נקבע".

 

מושב אחר בהובלתו של פרופ' רוני גמזו, מנהל בית החולים איכילוב, ובהשתתפות ארבעה מנהלי בתי חולים אחרים, דן בסוגיה של כיצד לנתב את משאבי בתי החולים, השקעה בבנייה, בתשתיות או בהון האנושי.

 

עוד דיברו בכנס על רפואת חלל, טיפולים גנטיים, ריפוי מחלת האיידס, איך להילחם בעידשון באופן אפקטיבי, על אתגר שירותי הבריאות בצה"ל והטיפול הטוב ביותר בסרטן. 

 

את הכנס חתמה זוכת פרס נובל, הפרופ' עדה יונת, בהרצאה מרתקת על הדרכים לנצח את החיידקים העמידים בפני כל אנטיביוטיקה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים