שתף קטע נבחר

 

אחרי החזרת המנדט: מחלוקת בכחול לבן, בליכוד צופים מאבק בין סער לנתניהו

גורמים במפלגתו של גנץ מאמינים כי ההחלטה לוותר על ממשלת אחדות הייתה טעות, ומאשימים את אנשי יש עתיד. גם יועציו של גנץ היו חלוקים בדעותיהם על האפשרויות שהיו בפניו. במקביל, בליכוד חוזרים לעסוק בשאלת הפריימריז לראשות המפלגה. בכירים במפלגה: "נתניהו יעשה הכל כדי למנוע"

 

אחרי החזרת המנדט: גנץ תוקף את נתניהו    (צילום: ליהי קרופניק)

אחרי החזרת המנדט: גנץ תוקף את נתניהו    (צילום: ליהי קרופניק)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מתקרבים לבחירות נוספות: בעקבות החזרת המנדט של בני גנץ לנשיא המדינה, גורמים בכחול לבן טענו אמש (רביעי) כי ההחלטה שלא להיכנס לממשלת אחדות, גם אם נתניהו יהיה ראשון ברוטציה, הייתה טעות. אחד הח"כים אמר בשיחה עם ynet כי "אנשי יש עתיד הם יותר אנטי-חרדים ויותר אנטי-ביבי, ולכן לא רצו את שיתוף הפעולה עם נתניהו והגוש שלו".

 

בני גנץ בהצהרה חשובה בגני התערוכה (צילום: אבי מועלם)
בני גנץ(צילום: אבי מועלם)

אותם גורמים האשימו את יאיר לפיד וחברי הכנסת מטעם יש עתיד בטרפוד של ממשלת האחדות. "היה צריך להתאמץ ולהיכנס לממשלה כי לפחות היינו מצליחים להגיע לתאריך תפוגת הכהונה של נתניהו", אמרו הגורמים. לטענתם, מרבית חברי "חוסן לישראל" תמכו בכניסה לממשלה, ואילו אנשיו של לפיד התנגדו.

 

הפלונטר הפוליטי - כותרות אחרונות:

גנץ החזיר את המנדט - ותקף: "ביקשתי מו"מ וקיבלתי סרטונים ילדותיים"

המתנה ארוכה או חקיקת בזק? לוח הזמנים לבחירות 2020

נתניהו לגנץ: תשתחרר מהווטו של לפיד, בוא לאחדות

 

הגורמים הכחישו את הטענות לכך שחברי תל"מ, יועז הנדל וצבי האוזר, אשמים בכך שגנץ לא יכהן כראש הממשלה. הנדל והאוזר אמרו עוד בתחילת המשא ומתן הקואליציוני שיתנגדו לממשלה שתישען על תמיכה של חברי כנסת ערבים. "מאשימים אותם שמנעו את ממשלת המיעוט, אבל העובדה היא שגם ליברמן לא רצה", אמר גורם אחר במפלגה. "במשך שלושה שבועות האשימו אותם בסיפור הזה, ולכן טבעי שתהיה עליהם ביקורת שתתפרסם בסוף", טען.

 

בימים האחרונים גנץ היה נתון ללחץ פנימי קשה בתוך מפלגתו - ואפילו בין יועציו. בכירים במפלגה אמרו לו כי גם אם יצטרך להמתין חצי שנה או שנה עד שנתניהו יפנה את מקומו וייצא לנבצרות - זוהי ההזדמנות לקבל את התפקיד.

 

"מה יקרה אם נלך שוב לבחירות?", שאל אותו אחד מיועציו. "ביבי ירוויח עוד חצי שנה לפחות כראש הממשלה ומה עשינו בזה? צריך להיכנס לממשלה עם ביבי אם נדע בוודאות שתוך חצי שנה או שנה הוא כבר לא יכהן בתפקיד. ציבור הבוחרים שלנו יבין את זה בסוף".

 

ישיבת סיעה כחול לבן (צילום: אלכס קולומויסקי)
גורמים במפלגה האשימו את לפיד בטרפוד ממשלת האחדות(צילום: אלכס קולומויסקי)

יועצים אחרים הפצירו בגנץ שלא יעז להיכנס לשותפות או להרפתקה פוליטית עם נתניהו. "שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה", אמר אחד מחברי כחול לבן. "כל מי שנכנס עם ביבי למשהו – לא יוצא מזה בחיים. יש פה הרבה מאוד סיכונים והרבה סימני שאלה. זה גם יוביל לפירוק המפלגה. לא הקמנו את כחול לבן כדי לשבת עם ביבי".

 

בכירים בכחול לבן האמינו שנתניהו טומן לגנץ מלכודת. "ביבי הזמין את גנץ לפגישה כדי למנוע הקמת ממשלת מיעוט ברגע האחרון", טענו. "הוא משחק כמי שפועל לאחדות – כדי להפיל על גנץ את האשמה ביום שאחרי". 

 

כעת, אם פרקי הזמן הקבועים בחוק לא יקוצרו, ישראל תגיע למערכת בחירות שלישית בתחילת חודש מרץ ותסכם שנה שלמה של שיתוק כלכלי, ממשלת מעבר וקיפאון בתקציבים, בוועדות הכנסת ובהליכי חקיקה חשובים. על-מנת לקצר את זמן ההמתנה להקדמת הבחירות - תידרש חקיקה מיוחדת שתעבור שלוש קריאות במליאה ברוב של 61 חברי כנסת.

 

בליכוד שוב עוסקים בפריימריז

במקביל, האפשרות שהכנסת תתפזר שוב ותלך למערכת בחירות שלישית תוך שנה, הציפה שוב את השאלה המרכזית שמטרידה את בכירי הליכוד בימים האחרונים: האם יאפשר ראש הממשלה ויו"ר הליכוד בנימין נתניהו התמודדות מולו בפריימריז לראשות הליכוד, או שיוביל מהלך בוועדת החוקה של המפלגה כדי להימנע מכך?

 

ישיבת סיעה של המחנה הלאומי (צילום: אלכס קולומויסקי)
נתניהו היום. חושש מפריימריז?(צילום: אלכס קולומויסקי)

עם השבעת הכנסת ה-22 אמר נתניהו כי בכוונתו לקיים בחירות לראשות המפלגה. לאחר שח"כ גדעון סער הגיב מיד ואמר שיתמודד, הודיע נתניהו כי "סוגיית הפריימריז הועלתה כבלון ניסוי כדי לבחון את כוונותיו של סער". לאחר ההודעה הוחלט כי מרכז הליכוד יאשר כי נתניהו הוא המועמד היחיד בליכוד לכל תרחיש פוליטי בכנסת ה-22, ואם יהיו בחירות נוספות תעלה הסוגיה לדיון מחדש.

 

בצמרת הליכוד הדעות חלוקות באשר לקיום התמודדות בנקודת הזמן הזאת. שלשום אמר השר ישראל כץ ל-ynet כי הוא תומך בקיום התמודדות בפריימריז לראשות המפלגה אולם הצהיר שלא יתמודד מול נתניהו. בישיבת סיעות הימין היום העלתה השרה מירי רגב המקורבת לנתניהו את הנושא ואמרה כי "אין מקום לקיום פריימריז", וההערכה בקרב חברי הליכוד היתה שדבריה משקפים את רצונו של נתניהו. סער השיב לה: "את רוצה לפתוח את זה עכשיו לדיון". 

 

 

נתניהו בישיבת הבלוק, היום    (צילום: משה מזרחי)

נתניהו בישיבת הבלוק, היום    (צילום: משה מזרחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גורמים בכירים בליכוד אמרו כי משיחות שקיים נתניהו עולה כי הוא אינו מעוניין בפריימריז וינסה להימנע מהם. ההערכה היא שח"כ חיים כץ, יו"ר מרכז הליכוד, לא ייצא נגד דרישת נתניהו אם ראש הממשלה יעמוד על כך.

 

עם זאת, בליכוד אומרים כי נתניהו לא רוצה פריימריז אבל עשה טעות בדרך. מכיוון שאם לבסוף כן יהיו בחירות לראשות הרשימה הוא עשוי להתחרט על כך שלא כרך את הפריימריז לרשימה יחד עם הבחירות לראשות כדי שלבכירים בליכוד תהיה מוטיבציה לתמוך בו.

 

בליכוד מעריכים כי ככל שנתניהו יבקש להוביל מהלך לביטול הפריימריז סער יתנגד. אף אחד לא רוצה להתמודד עכשיו, אמרו בליכוד, ולכן תלוי עד כמה סער יהיה עיקש בדרישתו וינהל מאבק לקיום פריימריז או יסתפק בהצהרות כדי לצאת ידי חובה. גורמים פוליטיים אמרו כי המאבק בין נתניהו וסער בנושא צפוי לגרור את התנועה למאבק פנימי.

 

היום בשעה 13:15 יודיע הנשיא ריבלין ליו"ר הכנסת, לראשונה בתולדות המדינה, כי לא עלה בידו של אף מועמד להרכיב ממשלה, והמערכת הפוליטית בישראל תיכנס לשלב חדש שמעולם לא הגיעה אליו - שבו כל ח"כ יכול לקבל את המנדט להרכבת הממשלה. לפי החוק, ב-21 הימים הקרובים יכולים 61 ח"כים לבקש בכתב מנשיא המדינה להעניק את המנדט להרכבת הממשלה על אחד מחברי הכנסת, שהסכים לכך.

 

אם אכן תהיה הסכמה של 61 ח"כים על מועמד אחד, הנשיא יעניק בתוך יומיים את המנדט לאותו ח"כ, שיצטרך להתחיל במשא ומתן בזק להרכבת הממשלה. לשם כך יינתנו לו שבועיים למשא ומתן, שלאחריהם, אם ייכשל, ישראל תצא למערכת בחירות שלישית ברציפות.

 


פורסם לראשונה 20/11/2019 23:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA, רויטרס
נתניהו וגנץ
צילום: EPA, רויטרס
מומלצים