סער רוצה פריימריז, והדעות בליכוד חלוקות: "אם יתחמקו, זה לא ייראה טוב"
השר אמסלם תקף את סער שאמר כי הוא יכול להרכיב ממשלה אם יעמוד בראשות הליכוד: "הלוואי ואת שיעור הנאמנות של חברי הבלוק ילמד חברנו למפלגה". גם רגב דיברה נגד הפריימריז, אך יש מי שתומך. קיש: "אם יש מועמדים - צריך לאפשר להתמודד". ח"כ שיר: "חובה ולא רשות"
שר התקשורת דודי אמסלם תקף בצהריים (חמישי) את חבר הכנסת גדעון סער בעקבות דבריו על רצונו לקיים בחירות פנימיות לראשות הליכוד.
"זוהי שעת חירום לאומית, לא זמן למאבקים פנימיים על בסיס אגו ואספירציות אישיות", כתב אמסלם בטוויטר. "הלוואי ואת שיעור הנאמנות של חברי הבלוק ילמד גם חברנו למפלגה מר גדעון סער", הוסיף השר.
התגובה של אמסלם הגיעה כאמור בעקבות דבריו של סער. "יש לקבוע לוח זמנים לקיום הפריימריז", אמר סער, והצהיר כי הוא תומך במאמציו של ראש הממשלה להרכיב ממשלה - אך אם ייכשל, לדבריו, "לא ברור כלל איך נתניהו יוכל להרכיב ממשלה בפעם הבאה".
סער הוסיף כי "אנחנו מפלגה דמוקרטית, אנחנו לא 'יש עתיד' שמבטלת בחירות פנימיות. בליכוד לא היו פריימריז כבר שנים רבות". עוד אמר כי "אני אוכל להרכיב ממשלה ולאחד את המדינה והפוליטיקה".
ח"כ סער התייחס גם למצב הביטחוני: "אם נדחה ההתמודדות מול חמאס, יהיו להם בתוך כמה שנים יכולות כמו לחיזבאללה. לכן אני תומך בהקמת ממשלת אחדות לאומית שיהיו בה כמה שיותר ייצוג לכל חלקי החברה בישראל".
מצב שנוי במחלוקת
גם שרת התרבות מירי רגב התייחסה לסוגיית הפריימריז היום, ובסרטון שהפיצה, ללא אזכור שמו של סער, אמרה השרה: "מי שמחליש את הבית, לא יכול לנצח בחוץ". עוד ציינה כי "כולם מבינים שזו אותה מערכת בחירות מתגלגלת, גם אנחנו בליכוד צריכים להיות מאוחדים סביב נתניהו. לא צריכים היום ללכת לפריימריז, צריך להתאחד רק לטובת משימה אחת - לנצח את הבחירות ובגדול".
לעומת אמסלם ורגב, חבר הכנסת יואב קיש, שהפסיד לאחרונה את הבחירות לראשות הסיעה, אמר כי "פריימריז לראשות המפלגה זה חלק מהסממנים הדמוקרטיים של הליכוד, ואם יש מועמדים - צריך לאפשר להם להתמודד". קיש הדגיש כי הוא מפריד בין קיום פריימריז לרשימה או לראשות ואמר כי "אם הליכוד יתחמק מזה - זה לא ייראה טוב".
גם חברת הכנסת מיכל שיר, שהייתה העוזרת הפוליטית של סער בעבר, הוסיפה כי היא תומכת בקיום הפריימריז "כיאה למפלגה שמתגאה בדמוקרטיות שלה זו חובה לא רשות".
לפי גורמים בליכוד, המצב המשפטי שנוצר בשל חוקת הליכוד הוא שנוי במחלוקת. הגורמים ציינו כי בית הדין של הליכוד החליט שלא לקיים פריימריז לראשות התנועה או לרשימה, ועל-מנת לשנות יש צורך בפעולה אקטיבית ולהגיש למרכז הליכוד בקשה להצבעה בעד קיום הפריימריז. הגורמים ציינו כי גם אם מישהו יגיש בקשה רשמית ואכן תתקיים הצבעה - לא בטוח שהיא תזכה לרוב.
בישיבת סיעת הליכוד שנערכה אתמול לאחר מפגש חברי בלוק הימין אמרה רגב שאין צורך בפריימריז והשר לשעבר סער השיב לה: "את רוצה לפתוח את זה כאן?".
עם השבעת הכנסת ה-22 אמר נתניהו כי בכוונתו לקיים בחירות לראשות המפלגה, אך לאחר שסער הגיב מיד ואמר שיתמודד, הודיע נתניהו כי "סוגיית הפריימריז הועלתה כבלון ניסוי כדי לבחון את כוונותיו של סער". לאחר ההודעה הוחלט כי מרכז הליכוד יאשר כי נתניהו הוא המועמד היחיד בליכוד לכל תרחיש פוליטי בכנסת ה-22, ואם יהיו בחירות נוספות תעלה הסוגיה לדיון מחדש.
בצמרת הליכוד הדעות חלוקות באשר לקיום התמודדות בנקודת הזמן הזאת. שלשום אמר השר ישראל כץ ל-ynet כי הוא תומך בקיום התמודדות בפריימריז לראשות המפלגה אולם הצהיר שלא יתמודד מול נתניהו. גורמים בכירים בליכוד אמרו כי משיחות שקיים נתניהו עולה כי הוא אינו מעוניין בפריימריז וינסה להימנע מהם. ההערכה היא שח"כ חיים כץ, יו"ר מרכז הליכוד, לא ייצא נגד דרישת נתניהו אם ראש הממשלה יעמוד על כך.
עם זאת, בליכוד אומרים כי נתניהו לא רוצה פריימריז אבל עשה טעות בדרך. מכיוון שאם לבסוף כן יהיו בחירות לראשות הרשימה הוא עשוי להתחרט על כך שלא כרך את הפריימריז לרשימה יחד עם הבחירות לראשות כדי שלבכירים בליכוד תהיה מוטיבציה לתמוך בו.