שתף קטע נבחר
 
צילום: אוהד צויגנברג

לא התפטרות ולא נבצרות. נתניהו צריך להמשיך

מאתמול נשמעים הקולות, גם בימין, הקוראים לו לעזוב על רקע כתב האישום המחורר. זאת סטירת לחי מצלצלת שמשמעותה ניצחון הפקידים על הציבור

 

בנימין נתניהו (צילום: טל שחר)
בנימין נתניהו(צילום: טל שחר)

אמש (יום ה') נפל דבר בישראל: לראשונה הוחלט על כתב אישום נגד ראש ממשלה בעת כהונתו. אבל זה לא העניין היחיד. אתמול סומנה נקודת השיא במאבק המתנהל כמעט שלושה עשורים בין המערכת הפוליטית לבין מערכת אכיפת החוק, ובפרט המערכת המשפטית, וככל שעוברים הימים הופכת ההתנגשות הזו לדריסה של ממש, היחלשות מדאיגה של אלה שנבחרו על ידי הציבור אל מול התחזקותם של פקידים.

 

 

בין אם אתם תומכים בראש הממשלה בנימין נתניהו ובין אם לאו, לא ניתן להתעלם מהעובדה שציבור עצום בישראל מאבד את אמונו במערכת אכיפת החוק; אפשר שבגלל תיקי ראש הממשלה נתניהו שהציפו שאלות רבות, אבל גם בגלל פרשות רות דוד, פרשת זדורוב, פרשת גל הירש, מסמך מני יצחקי, פרשת רוני ריטמן ועוד ועוד.

 

כשצוללים לעובדות, לומדים את הפרטים וקוראים את כתב האישום שעליו הוכרז אתמול, מתחילות לצוץ התהיות המטרידות עד כדי מועקה, בין אם על רקע ההתנהלות הסחטנית והפושעת של משטרת ישראל בגיבוי הפרקליטות מול עדי המדינה שלמה פילבר וניר חפץ, ובין אם לנוכח העובדה שמוגש כתב אישום תקדימי בינלאומי נגד נתניהו.

 

כל זה קורה בזמן שאחרים במערכת הפוליטית, חברי הכנסת שקידמו את חוק ישראל היום לדוגמה, לא נחקרו כלל. תוהה האזרח הממוצע, מה קרה פה? איך יתכן שראש הממשלה נתניהו סופג את האישומים הללו בעוד האחרים אפילו לא נחשדו?

 

מאתמול אני שומעת את הקולות, גם בימין, הקוראים לנתניהו לצאת לנבצרות או להתפטר על מנת לנהל את משפטו ולשוב לחיים הפוליטיים באם יצא זכאי. הקולות הללו הם כמו סטירת לחי מצלצלת למחנה הימין כולו. כי בעידן שהכול מתמקד בשאלה כן-ביבי-לא-ביבי, כדאי שיתעשתו בימין ובכלל, ויבינו שנתניהו הוא אמנם סמל, אבל הפגיעה היא במחנה הלאומי כולו.

 

נתניהו מגיב: "ניסיון להפיכה שלטונית"    (קרדיט: מעון ראש הממשלה)

נתניהו מגיב: "ניסיון להפיכה שלטונית"    (קרדיט: מעון ראש הממשלה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יערה זרד (מושיק שמע)
יערה זרד(מושיק שמע)

אם יצטרך לבחור ראש הממשלה בנבצרות או בהתפטרות, ולהערכתי שתי האופציות הן לא דמוקרטיות בעליל, המשמעות תהיה ניצחון של פקידים, בעלי כוח מופרז וסמכויות שסיפחו לעצמם, על פני בחירת הציבור.

 

המשמעות העמוקה ביותר של הישארותו של ראש הממשלה בתפקידו, מלא מלא, בהתאם לחוק יסוד הממשלה שקובע שהוא יכול להמשיך לכהן עד הרשעה סופית, היא התמודדות עם הסירחון העולה מהתנהלות מערכות אכיפת החוק.

 

כלומר, אם יתפטר ראש הממשלה, עם כל עוצמתו, הישגיו והתמיכה הרחבה של המחנה הלאומי אחרי עשור בתפקיד, מפני שהוגש נגדו כתב אישום תקדימי, מלא חורים, סתירות ועדויות שנגבו מעדי המדינה בדרכים מפוקפקות, ובהתחשב בעובדה שלרוב המידע טרם נחשפנו - אנו, הציבור, לעולם לא נדע את האמת.

 

שאל אתמול נתניהו בצדק: מי חוקר את החוקרים? ובכן, אם לא יהיה לנו ראש ממשלה שמתמודד עם החוקרים, הפרקליטים והיועצים המשפטיים, מי כן יתמודד איתם? איך נדע אם אכן שחיתות פשתה במערכות אכיפת החוק או שהכול מתרחש במוחנו?

 

האינטרס המשותף של כולנו, ימין ושמאל, הוא שראש הממשלה יאבק על חפותו ואנו ניחשף לעובדות ולראיות בבית המשפט, בלי פילטרים ובלי מתווכים. בבקשה, לאמת אנו צמאים, כדי שנדע סוף סוף מי המושחת האמיתי פה - ראש הממשלה או מערכות אכיפת החוק.

 

  • יערה זרד היא פרשנית פוליטית ושדרנית ב"גלי ישראל". בבחירות האחרונות שימשה דוברת במטה ההסברה של הליכוד

 

מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים