שתף קטע נבחר

 

פרס מנשיא המדינה למחאת התלמידים למען האקלים

היום יוענקו פרסים למאבקים למען כדור הארץ שנערכו בישראל. מחאה למען האקלים שקיימו תלמידים, קריאת רבנים שלא להשתמש בפלסטיק והמערכה הסביבתית לשימור עמק הצבאים בירושלים ונגד הזיהום במפרץ חיפה

נשיא המדינה ראובן ריבלין, יעניק אחר הצהריים (יום א') פרס ע"ש נחמה ריבלין ז"ל לקיימות, שיוענק במסגרת ועידת האקלים הישראלית ה-4. הפרסים יוענקו לנציגים שניהלו את המאבקים הללו: תלמידים מרחבי הארץ שמחו נגד הזיהום שגורם להתחממות; "מגמה ירוקה" וארגונים נוספים שנאבקו לאוויר נקי יותר במפרץ חיפה המזוהם; רבנים ובהם יובל שרלו שקראו לציבור שלא להשתמש בפלסטיק, וכן החברה להגנת הטבע שפעלה נגד הקמת שכונת מגורים בעמק הצבאים בירושלים והצליחה במשימתה.

 

תלמידים מפגינים למען האקלים בתל אביב    (צילום: מוטי קמחי)

תלמידים מפגינים למען האקלים בתל אביב    (צילום: מוטי קמחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הנשיא ריבלין אמר לקראת האירוע: "נחמה הייתה מהראשונות להבין שאקולוגיה, קיימות והגנת הסביבה כבר מזמן אינם בגדר נושא שמסתכם באהבת הטבע. התחזיות בנוגע לשינויי האקלים הפכו את התחום הזה מֵעִניין שולי של חובבי טבע ו'משוגעים לדבר' לבעיה רצינית שעומדת לפתחם של מנהיגי העולם. נחמה הבינה שהעולם עובר שינויים מסוכנים שמחייבים אותנו לקחת אחריות, והאמינה שהמפתח לשינוי עובר אצל כל אחד ואחת מאיתנו. שינוי קטן באופן שבו אנו מתנהלים בחיי היומיום: בהפרדת פסולת, בצריכה נבונה, בשימוש חוזר כדי לייצר פחות פסולת".

  

ועדת השופטים הסבירה כי בחרה בתנועת מחאת התלמידים למען האקלים בישראל, שכן "בני הנוער, כמי שישלמו את מחיר משבר האקלים, מבינים כי בידם לחולל את השינוי ולהפחית את ההשפעות של משבר האקלים. לקיחת האחריות, פיתוח מנהיגות סביבתית ופנייה ביקורתית אל המבוגרים מגדילים באופן משמעותי את הסיכוי שהציבור יפנים את גודל המשבר, ישנה את התנהגותו וישפיע על מקבלי ההחלטות".

 

נחמה ריבלין בגינה הקהילתית בבית הנשיא ()
נחמה ריבלין ז"ל בגינה הקהילתית בבית הנשיא

 

על מכתב הרבנים נגד שימוש בפלסטיק חד פעמי, כתבו כי "יש אוכלוסיות שיש לעודד אותם לפעול בתחומי הקיימות בגלל המודעות הנמוכה לנושא, הקהילה הדתית-חרדית היא אחת מהם. לרבנים יכולת השפעה רבה על הקהילה ואם מהלך זה יימשך ייתכן ונחווה מהפך בחברה הדתית-חרדית לנושא הקיימות".

 

על המאבק לאוויר נקי במפרץ חיפה, אמרו בוועדת השיפוט כי "אבק סביב מפרץ חיפה הוא מאבק רחב היקף ומתמשך מזה למעלה משני עשורים, אך בשנתיים האחרונות מסתמן שינוי. עיריית חיפה הצטרפה למאבק, רשות מקרקעי ישראל הכינה תוכנית לפינוי המפעלים ממפרץ חיפה, דוחות בנושא ועוד. מאבק מפרץ חיפה הוא דוגמה ומופת כי קבוצה (במקרה הזה קבוצות וארגונים) יכולה לחולל שינוי גדול היכול להשפיע על מאות אלפי אנשים ולהציל חיים".

 

 עופר בעמק הצבאים בירושלים (צילום: דודו בן אור, רשות הטבע והגנים)
עופר בעמק הצבאים בירושלים(צילום: דודו בן אור, רשות הטבע והגנים)

 

בנוגע לעמק הצבאים בירושלים, השייך לעיריית ירושלים ומנוהל על ידי החברה להגנת הטבע נכתב כי "עמק הצבאים הוא מיזם שהצליח מעבר לכל דמיון, מאתר נחשק ליזמי נדל"ן הפך המקום לפנינת טבע המחוללת תהליכים חינוכיים רבי משמעות. הפועלים למען עמק הצבאים הצליחו (ומצליחים) במשימתם בדרכם השקטה, הצנועה והנחושה. לא פלא שלעמק הצבאים הייתה פינה חמה בליבה של נחמה ריבלין ז"ל".

 

נציגת התלמידים, רבקה רונר (14) מירושלים, אמרה: "הבנו שאף אחד לא הולך לתקן את המצב בשבילנו ואנחנו פועלים ליצור את המציאות שאנחנו רוצים. אנחנו עוסקים בדבר הכי קריטי שמשפיע על כולנו ומסכן את כולנו". ישי וולפוביץ' מ"מגמה ירוקה" הוסיף: "הסיפור הגדול הוא הכרה בהתמדה ושיתוף הפעולה בין האזרחים, הארגונים והפעילים. זה נותן לכולנו כוח להמשיך בדרך שלנו".

 

מטרת הפרס היא להבליט את העשייה הסביבתית של ארגונים והתארגנויות הפועלים בזירות השונות של שינוי פני החברה הישראלית. ועדת השיפוט הורכבה משופטת בית המשפט העליון ונשיאת מועצת העיתונות דליה דורנר, נציגת משפחת ריבלין ענת ריבלין, והוועד המנהל של ארגון הגג של ארגוני הסביבה חיים וסביבה. ועידת האקלים הישראלית הרביעית תיערך היום במוזיאון לאמנות בתל אביב 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מחאת התלמידים בת"א בספטמבר
צילום: מוטי קמחי
מומלצים