שתף קטע נבחר

 

עד מפתח במשפט רצח נעדר כחודש: "אין קצה חוט"

טהא אל-עמורי נקרא להעיד במשפט הרצח של אחותו, אך נעלם יומיים לפני עדותו. למשטרה אין מידע על מקום הימצאו, וחבריו חוששים: "מקווים שהוא חי". בתל אביב השתתפו מאות בעצרת לציון יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים. "לא יכולים להתעורר מהסיוט", אמרה אחותה של מיכל סלה

נעדר ()

טהא אל-עמורי, נער בן 16 מלוד שאמור היה להעיד במשפט הרצח של אחותו נג'לאא, מוגדר נעדר זה כחודש. לפי שעה, למשטרה אין קצה חוט, אף שפרסמה לפני כמה שבועות הודעה שבה ביקשה את עזרת הציבור בחיפושים אחריו.

 

עד כה לא התקבל שום מידע על מקום הימצאו. טהא נעלם יומיים לפני פתיחת משפט אחיו, הנאשם ברצח אחותו נג'לאא אל-עמורי בת ה-19. עדותו של טהא מהותית מאחר שהוא היה עד לרצח.

 

במשטרה מניחים שטהא הורחק למקום מסתור על-ידי משפחתו, כדי שלא יעיד נגד אחיו הנאשם ברצח. אל-עמורי, בת 19 במותה, נעלמה ב-11 באפריל וגופתה אותרה כעבור שבועיים באזור יער בן שמן. מיד לאחר מציאת הגופה נעצר האח מוחמד אל-עמורי (32), הנאשם ברצח.

 

לפי כתב האישום, ב-10 באפריל הגיע האח מוחמד לבית המשפחה ב-23:00, נכנס לחדר של אחותו ושם השניים התווכחו בקול רם. אחד מקרובי המשפחה ניסה להיכנס לחדר מחשש לשלומה של נג'לאא, אך מוחמד הורה לו לצאת. במהלך הוויכוח הוא החליט להרוג אותה. לפי הפרקליטות, הרצח בוצע בגלל "תחושת הנאשם כי המנוחה פגעה בכבוד משפחתם, ובמטרה להטיל מרות ולכפות אורחות התנהגות".

 

פענוח רצח נג'לאא אל-עמורי    (צילום: דוברות המשטרה)

פענוח רצח נג'לאא אל-עמורי    (צילום: דוברות המשטרה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"אני מנסה כל יום לבדוק אם מצאו אותו", סיפר אחד מחבריו של טהא. "אני לא מצליח לקבל מידע מדויק, וזה מעלה אצל הרבה אנשים סימני שאלה. אחותו נעדרה במשך יותר משבועיים ומצאו אותה בסוף ללא רוח חיים. אני מקווה שהחבר שלי בחיים ושלא פגעו בו".

 

במשך שבועיים מרגע היעלמותה של נג'לאא, נמנעה המשפחה מלדווח למשטרה כי היא נעלמה. רק לאחר פניית ynet פרסמה המשטרה את דבר היעלמותה וקראה לציבור לסייע בחיפושים. לאחר מציאת הגופה ביער בן שמן אוכן הטלפון הנייד של האח מוחמד, ועלה כי הוא שהה באזור באותו יום שבו היא נעלמה.

 

בכתב האישום נגד מוחמד אל-עמורי תואר כיצד חנק בשתי ידיו את אחותו בזמן שישבה על המיטה וניסתה להתנגד. האח הנעדר טהא נכנס לחדר וניסה ללא הצלחה להסיר את ידיו של מוחמד מהאחות. הוא המשיך לחנוק אותה עד שאיבדה את הכרתה - ובהמשך מתה.

 

אחרי שחנק את אחותו למוות, עטף אל-עמורי את הגופה בשמיכה וליפף אותה ברצועות בד. אחרי חצות הוא הכניס את הגופה לרכבו, והשליך אותה בשטח פתוח ליד שוהם. כעבור יומיים הוא חזר למקום, לקח את הגופה והעביר אותה לבור שחפר ביער באזור תל חדיד. אחרי שטמן את הגופה הוא כיסה את הבור באדמה, ענפים וסלעים, במטרה להסתיר אותו. בין מוחמד לנג'לאא אל-עמורי שררה מתיחות, לאחר שבחודש ספטמבר אשתקד עזבה את הבית ועברה להתגורר עם גבר בדירה בכרמיאל למשך כמה חודשים. באותו חודש הגיע מוחמד אל הדירה כדי להחזירה לבית המשפחה בכוח, ולא עזב עד שכוח משטרה הוזעק למקום.

 

כ-1,500 בעצרת למניעת אלימות נגד נשים: "דמנו אינו הפקר"

כ-1,500 בני אדם השתתפו אמש (יום ב') בצעדה ובעצרת השנתית לציון יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים. הצעדה יצאה מכיכר רבין בתל אביב והסתיימה ברחבת המשכן לאמנויות הבמה בעיר. "בגלל שהרוצח חי אנחנו לא יכולים להתעורר מהסיוט", אמרה לילי בן עמי, אחותה של מיכל סלה שנרצחה על ידי בעלה אלירן מלול במוצא.

 

העצרת לציון יום המאבק באלימות נגד נשים בת"א    (צילום: משי בן עמי )

העצרת לציון יום המאבק באלימות נגד נשים בת"א    (צילום: משי בן עמי )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

13 נשים ישראליות נרצחו מתחילת 2019. בן עמי, אחותה של סלה, סיפרה כי "מיכל הייתה אדם שמח, פרפר חופשי, נסעה להודו, לסיני. בגיל 32 היא נרצחה בביתה באכזריות לעיני בתה התינוקת, כשהיא לובשת פיג'מה. בן הזוג שלך זה הבן אדם הראשון שאמור לדאוג לביטחונך.

 

"הרוצח לא הרים עליה יד לפני כן, אבל הוא היה אובססיבי וקנאי. היא רצתה להיפרד ממנו, אבל מבן אדם כזה אי אפשר להיפרד בצורה יפה. צריך ליווי, צריך לדבר ולשתף. כשיש ספק אז אין ספק".

צעדה לציון יום המאבק הבינ
העצרת בתל אביב(צילום: מוטי קמחי )

צעדה לציון יום המאבק הבינ
(צילום: מוטי קמחי )

צעדה לציון יום המאבק הבינ
(צילום: מוטי קמחי )

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס קודם לכן ליום המאבק ואמר כי "נשים מהוות קצת יותר ממחצית אוכלוסיית העולם. הרעיון שניתן לחבוט בהן, להכות אותן, לרצוח אותן, כאילו היו איזה חפץ - הוא רעיון מזעזע שהיה אמור לחלוף מן העולם, אבל הוא לא חלף מן העולם".

 

יו"ר כחול לבן, ח"כ בני גנץ, אמר כי "אסור לתת למציאות הפוליטית לפגוע בנשים והגברים הזקוקים לסיוע. לא ייתכן שאפשר בסגירות פוליטיות להעביר מיליארדים וכמה עשרות מיליונים לצרכים כאלו לא יועברו. אני מכיר סיפורים גם ברמה האישית והם מטלטלים. אנחנו נהיה מדינה טובה יותר כשנציג פתרונות מעשיים לאלימות נגד נשים".

אינפו אינפו גרפיקה נשים נרצחות אלימות רצח ()

אינפו אלימות ()

גם בכנסת נערכו אירועים לציון יום המאבק באלימות נגד נשים, שבשיאם עמדו המשתתפים דקת דומייה לזכר 13 הנשים שנרצחו על ידי קרובי משפחה. ח"כ פנינה תמנו שטה (כחול לבן) אמרה בכנס כי "אסור שאף אישה תבחר לחיות בצל האלימות והתעללות פיזית ונפשית, זו לא יכולה להיות ברירת מחדל של נשים, ואם היא כזו אז זה מחדל של כל המערכות ושלנו כחברה".

 

גם ויצו ערך כנס לציון יום המאבק, שבו נאם בין היתר שר החינוך ויו"ר הבית היהודי רפי פרץ. לדבריו, "אנו משלמים מחיר בלתי אפשרי על אלימות כלפי נשים. משהו רע קורה בתרבות שלנו, וזה מתחיל בחינוך. עלינו לדרוש את יישום התוכנית הלאומית למיגור האלימות כנגד נשים ומחובתנו לתקצב תכניות שמטרתן העלאת מודעות ומניעת אלימות".

 

יו"ר ויצו ישראל, אורה כורזים, אמרה כי "אלימות במשפחה איננה רק בעיה של נשים. זו בעיה חברתית לאומית. על הממשלה להקצות את כל המשאבים כדי למגר אותה, החל מגיל בית הספר. עלינו לעודד נשים לשתף ולא לשתוק".


פורסם לראשונה 25/11/2019 23:31

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טהא אל-עמורי ואחותו נג'לאא. אין קצה חוט
מומלצים